Αυξάνει την τιμή στόχο και υποβαθμίζει σύσταση για ΕΧΑΕ η Euroxx
Τρίτη, 03-Αυγ-2010 12:39
Στα 5,70 από την προηγούμενη των 5,40 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την μετοχή της ΕΧΑΕ η Euroxx Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της για την εταιρεία με ημερομηνία 3 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ΕΧΑΕ ανακοίνωσε μέτρια αποτελέσματα β΄ τριμήνου, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις της.
Όπως εκτιμά, παρά τα «θαμπά» αποτελέσματα, η ΕΧΑΕ θεωρείται καλή περίπτωση επένδυσης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ το ράλι του 28,6% από την αρχή του Ιουλίου, υποδηλώνει κάποια αυξημένη αισιοδοξία σε ό,τι αφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής δείξει αποφασιστικότητα και επιμονή στην εφαρμογή του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ και η ελληνική οικονομία φαίνεται να ανακτά μέρος της χαμένης αξιοπιστίας.
Ακόμη, ανταγωνιστικές απειλές από εναλλακτικές πλατφόρμες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη. Η πιο σημαντική απειλή μοιάζει να έρχεται από την Xetra International Market, η οποία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συμπεριλάβει ελληνικές μετοχές στην πλατφόρμα της.
Μετά από τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου, η χρηματιστηριακή δεν μεταβάλει τις εκτιμήσεις της, αναμένοντας για την ΕΧΑΕ να εμφανίσει έσοδα για το 2010 στα 63,4 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 37,3 εκατ. ευρώ.
Το περιθώριο των EBITDA αναμένεται ελαφρώς χαμηλότερα του 60%, ενώ τα κέρδη αναμένονται στα 22,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα 23,2% σε σχέση με πέρυσι.
Αυξάνει την τιμή στόχο στα 5,70 από τα 5,40 ευρώ ωστόσο υποβαθμίζει τη σύσταση σε equalweight από overweight, εξαιτίας των χαμηλών προσδοκιών για τη δυναμική ανόδου της μετοχής.
Ωστόσο, θεωρεί ότι μια περαιτέρω βελτίωση στα εγχώρια μακροοικονομικά ή/και μια πιθανή ενίσχυση της δραστηριότητας Μ&Α, μπορεί να καταστήσει τις προβλέψεις της συντηρητικές και να οδηγήσει την μετοχή σε υψηλότερο επίπεδο.