Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Ιουν-2023 08:15

  Premia: Μέσα στο επόμενο διάστημα η επιλογή του αναδόχου για το Athens Heart

  Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει η επιλογή του αναδόχου για την ανακατασκευή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart στην Πειραιώς. 

  Όπως ανέφερε χτες στην διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties, Κ. Μαρκάζος, προ ημερών εξασφαλίστηκε η οικοδομική άδεια για την μετατροπή του ακινήτου σε συγκρότημα γραφειακών χώρων, που έχει μισθώσει η ΑΑΔΕ. 

  Στο ακίνητο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, "πράσινο" συγκρότημα γραφειακών χώρων, πιστοποιημένο για τα βιοκλιματικά του χαρακτηριστικά κατά LEED Gold.

  H συνολική επιφάνεια θα ανέρχεται περίπου 26.500 τ.μ. μέσω της μετατροπής του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο γραφείων, σε συνδυασμό με την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων σε όμορο ιδιόκτητο οικόπεδο. H σύμβαση μίσθωσης με την ΑΑΔΕ είναι 12ετούς διάρκειας και το ετήσιο συνολικό μίσθωμα ανέρχεται σε 4,382 εκατ. για τους ανωτέρω γραφειακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων 92 θέσεων στάθμευσης. Επίσης, αναμένονται επιπλέον έσοδα από τη διαχείριση των επιπλέον περίπου 500 θέσεων στάθμευσης που υπάρχουν στα 3 υπόγεια πάρκινγκ του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο θα αναβαθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ηλεκτροκίνησης.

  Η μετατροπή του Athens Heart αποτελεί ένα από τα 4 μεγάλα project που έχει σε διαδικασία υλοποίησης η Premia. Tα υπόλοιπα  είναι το project Skyline με το χαρτοφυλάκιο των 573 ακινήτων το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Dimand και την Alpha Bank, η φοιτητική εστία στην Ξάνθη με 105 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, που θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό των υπό διαχείριση διαμερισμάτων σε πάνω από 300 καθώς και οι νέες υπερσύγχρονες αποθήκες logistics στον Ασπρόπυργο. 

  Αναφορικά με τις φοιητητικές κατοικίες, ένα τομέα στον οποίο η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση, πρόκειται για ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 5.500 τ.μ, με 105 δωμάτια, όπου κατά το παρελθόν ήταν εκμισθωμένο στο πανεπιστήμιο μέχρι το 2007 όπου εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά. Η Premia το αγόρασε με σκοπό να το ανακαινίσει πλήρως και να δημιουργήσει σύγχρονες φοιτητικές εστίες όπου είναι ένας τομέας που έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς η προσφορά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά μικρή. Η επένδυση μάλιστα αυτή σύμφωνα με τη διοίκηση θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

  Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει επεκτάσεις σε υφιστάμενα κτίρια ώστε να τα αξιοποιήσει περαιτέρω όπως για παράδειγμα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να μπει ως μισθωτής η Leroy Merlin, στην Παιανία όπου ήδη μισθώνει η Βασιλόπουλος και θα μπει επιπλέον μισθωτής η Tepco, στα Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο όπου ήδη υπάρχει η Friesland και θα μπει και νέος μισθωτής.

  Αυτή τη στιγμή τα ακίνητα της Premia Properties, εμφανίζουν μηδενική κενότητα και ότι το 67% των μισθώσεων λήγουν μετά το 2028, ενώ η μέση διάρκεια μίσθωσης διαμορφώνεται στα 7,5 χρόνια με μέση απόδοση 7,3%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ