Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Μαρ-2023 08:00

  Πλειστηριασμοί: Τα ακίνητα που αναζητούν δεύτερη ευκαιρία

  Πλειστηριασμοί: Τα ακίνητα που αναζητούν δεύτερη ευκαιρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Τα επαγγελματικά ακίνητα αποτελούν μια από τις πιο συνηθισμένες κατηγορίες στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών, ενώ τις περισσότερες φορές το σημείο που εντοπίζονται, αλλά και η εικόνα που εμφανίζουν παίζουν καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον εν δυνάμει αγοραστών ή θα μείνουν στα αζήτητα.

  Αν και το τελευταίο διάστημα έχει πέσει αισθητά ο ρυθμός των νεοεισερχόμενων ακινήτων μεγαλύτερης αξίας καθώς ως επί το πλείστον οι αναρτήσεις αφορούν παλαιούς γνώριμους, πρόσφατα την εμφάνισή του έκανε ένα πολυώροφο κτίριο γραφείο στην Μεταμόρφωση με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 2,19 εκατ. ευρώ ενώ η προσπάθεια για την ηλεκτρονική του εκποίηση-εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή του-θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου.

  Η διαδικασία επισπεύδεται από την Intrum Hellas στρέφεται εναντίον της εταιρείας ΤΕΧΝΟΠΛΑΝ, η οποία εμφανίζεται να είναι ιδιοκτήτρια του εν λόγω ακινήτου.

  Συγκεκριμένα, η οικοδομή εντοπίζεται στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην Μεταμόρφωση στην κατεύθυνση προς Λαμία ενώ πλησίον διέρχεται η Αττική οδός. Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, το οποίο έχει επιφάνεια 581,66 τ.μ. και στο οποίο έχει κατασκευαστεί ένα πολυώροφο κτίριο με οικοδομική άδεια του 2001. Η οικοδομή αποτελείται από δύο υπόγεια-χώρους στάθμευσης , ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 259,86 τ.μ., πρώτο όροφο επιφάνειας 259,86 τ.μ., δεύτερο όροφο 284,29 τ.μ., τρίτο όροφο επιφάνειας 285 τ.μ., τέταρτο όροφο 304 τ.μ. και δώμα επιφάνειας 59 τ.μ..

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, δεν υπάρχει εικόνα για την κατάσταση και τον βαθμό συντήρησης εσωτερικά καθώς δεν έγινε εσωτερική αυτοψία, ωστόσο σημειώνεται ότι οι όροφοι λειτουργούν σαν χώροι γραφείων, οι οποίοι μισθώνονται από γνωστή εταιρεία μετρήσεων και ερευνών.

  Η περιοχή στην οποία εντοπίζεται έχει μεικτό χαρακτήρα, καθώς συνδυάζει κτίρια με εμπορική και επαγγελματική χρήση και κτίρια κατοικιών κυρίως στις εσωτερικές οδούς, παλαιότητας 30 ετών και άνω, αλλά και ορισμένες νεόδμητες οικοδομές ενώ είναι πυκνοδομημένη, με ήπιες κλίσεις και μέτρια ρυμοτομία.

  Για τρίτη φορά βγαίνει το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκα

  Για τρίτη φορά θα χτυπήσει το σφυρί στις 19 Απριλίου για το διαμέρισμα που ανήκε στους κληρονόμους του Παναγιώτη Νίκα, του εκλιπόντος επιχειρηματία, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας. Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί δύο πλειστηριασμοί στις 11 Ιανουαρίου και στις 8 Μαρτίου, οι οποίοι κηρύχθηκαν άγονοι λόγω της έλλειψης ενδιαφερόμενων πλειοδοτών. Λόγω των προγενέστερων άγονων σφυριών, η τιμή πρώτης προσφοράς μειώθηκε στα 1.556.800 ευρώ από 1,946 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά οριστεί στις δύο προηγούμενες διαδικασίες.

  Θυμίζουμε ότι το διαμέρισμα εντοπίζεται σε πολυκατοικία επί της οδού Στησιχόρου στον αριθμό 8 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε αρκετά κοντινή απόσταση από τον Εθνικό Κήπο και το Προεδρικό Μέγαρο.

  Πρόκειται για μια οριζόντια ιδιοκτησία τρίτου ορόφου, η οποία έχει επιφάνεια 237,88 τ.μ. και αποτελείται από χολ, λίβινγκ ρουμ, σαλόνι, τραπεζαρία, οφφίς, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, λουτρό υπηρεσίας, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, εξώστη προς Ιερό Ναό Ταξιαρχών, και βεράντα προς την οδό Στησιχόρου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ