Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Μαρ-2023 08:00

  Το νέο σφυρί για ακίνητα της οικογένειας Πατρώνη στην Μύκονο

  Ποια 'γνωστά' ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί μέσα στο επόμενο διάστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Μερικά από τα εναπομείναντα οικόπεδα που ανήκαν στην εταιρεία Ρόδον Ελλάς της οικογένειας Πατρώνη θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ηλεκτρονικής εκποίησης, γράφοντας ένα ακόμη επεισόδιο στην περιπέτεια των πλειστηριασμών, στην οποία έχουν μπλεχτεί τα τελευταία χρόνια μια πλειάδα από ακίνητα, που εντάσσονται στην ιδιοκτησία πολλών και διαφορετικών επιχειρήσεων με διαχειρίστρια την Καλλιόπη Πατρώνη.

  Ήδη ένα σημαντικό μέρος των ακινήτων, που εντοπίζονταν κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων και συνδέονταν με την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Πατρώνη, έχουν περάσει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

  Τα 2 αγροτεμάχια με συνολική τιμή εκκίνησης 840.000 ευρώ

  Αυτή την φορά στις 17 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει το σφυρί για δύο αγροτεμάχια, τα οποία εντοπίζονται στην περιοχή Φανάρι και πιο συγκεκριμένα στην θέση Σταρόβουρλα στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού των Ανέμων, κοντά στο κύριο λιμάνι.

  Το ένα ακίνητο αφορά σε μια αδόμητη έκταση επιφάνειας 4.198, τ.μ., η οποία βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού, εκτός σχεδίου πόλεως ενώ είναι άρτια και οικοδομήσιμη κατά παρέκκλιση. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, σύμφωνα με ΦΕΚ του 1985 και του 2005, στη ζώνη που εντοπίζεται το εν λόγω αγροτεμάχιο, επιτρέπεται μέγιστη δόμηση για κατοικίες επιφάνεια 260,38 τ.μ. και επιφάνεια 1.073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση.

  Παράλληλα, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο προνομιούχες περιοχές του νησιού καθώς εξακολουθεί να επιτρέπεται η χρήση της κατοικίας και των τουριστικών καταλυμάτων σε εκτάσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις.

  Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 420.000 ευρώ ενώ τη διαδικασία επισπεύδει η Intrum Hellas.

  Με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς, ήτοι 420.000 ευρώ και στο ίδιο σημείο εντοπίζεται το δεύτερο αγροτεμάχιο της εταιρείας Ρόδον Ελλάς, το οποίο βγαίνει επίσης στις 17 Μαΐου.

  Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 4.207 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού και εκτός σχεδίου πόλεως. Και για το συγκεκριμένο οικόπεδο ισχύει ότι επιτρέπεται μέγιστη δόμηση για κατοικίες επιφάνεια 260,38 τ.μ. και επιφάνεια 1.073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση.

  Ξανά στο σφυρί οι αυθαίρετες κατοικίες

  Παραμένοντας στο νησί των Ανέμων και σε ακίνητα συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη, ένα μήνα νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου θα γίνει για πολλοστή φορά προσπάθεια να εκποιηθεί ακίνητο της εταιρείας Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Φανάρι της Μυκόνου. Στο ακίνητο έχουν γίνει μια σειρά από αυθαιρεσίες ενώ όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης οι παρατυπίες είναι τέτοιες όπου άλλα προβλέπει η οικοδομική άδεια και άλλα στην πραγματικότητα έχουν υλοποιηθεί, μια παράμετρος που έχει αναμφίβολα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην ανεύρεση ενδιαφερόμενου αγοραστή.

  Τυπικά με βάση την οικοδομική άδεια περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.200 τ.μ.

  Ωστόσο, η αυτοψία έδειξε ότι η οικοδομική άδεια δεν ταυτίζεται με τα κτίσματα που στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν καθώς η υλοποίηση των οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν έγινε ποτέ και στη θέση τους έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια με συνολική επιφάνεια 1.440 τ.μ..

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ