Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Φεβ-2023 08:00

  Ριβιέρα Κτηματική: Το σφυρί των 3,3 εκατ. ευρώ για ακίνητο στην λεωφόρου Κηφισού

  Μετ’ εμποδίων οι πλειστηριασμοί – Σε κίνδυνο οι τιτλοποιήσεις του Ηρακλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη
   

  Ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας Ριβιέρα Κτηματική και Κατασκευαστική περνάει τον κατώφλι των πλειστηριασμών και ακολουθεί το μονοπάτι της ηλεκτρονικής εκποίησης. Η επιχείρηση, η οποία μετρά αρκετά χρόνια παρουσίας στην εγχώρια αγορά καθώς βρισκόταν πίσω από την ανέγερση και αξιοποίηση πολυτελών κατοικιών και εμπορικών ακινήτων στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια. Ωστόσο, οι ανυπέρβλητες οικονομικές της υποχρεώσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ, έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια την ακίνητη περιουσία της να βρεθεί στο στόχαστρο των πλειστηριασμών.

  Σε αυτή την περιπέτεια έχει μπλεχτεί ένα οικόπεδο, το οποίο ανήκε στην Ριβιέρα με τη διαδικασία να επισπεύδεται από την Special Financial Solutions, σαν διαχειρίστρια των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Τράπεζας Πειραιώς.

  Τι αφορά ο πλειστηριασμός

  Συγκεκριμένα, στις 9 Μαρτίου έχει δρομολογηθεί να εκποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής οδού μια έκταση, συνολικής επιφάνειας 2.639,79 τ.μ., άρτια και οικοδομήσιμη, η οποία βρίσκεται στη θέση Σεπόλια της συνοικίας Κολοκυνθούς των Αθηνών, της περιφέρειας του Δήμου Αθηναίων, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας (πρώην Λεωφόρου Κηφισού) στον αριθμό 78 και των οδών Βίωνος και Μετοχίτη.

  Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στο ποσό των 3.291.508 ύστερα από αίτημα ανακοπής που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο αποφάσισε την διόρθωση της τιμής προς τα κάτω από τα 4,62 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί στην αρχική έκθεση εκτίμησης.

  Ο χαρακτήρας της περιοχής

  Το οικόπεδο εντοπίζεται επί της λεωφόρου Κηφισού με κατεύθυνση από Πειραιά προς Περιστέρι, αμέσως μετά την διασταύρωσή της με την οδό Λένορμαν σε μια περιοχή, η οποία εμφανίζει κυρίως βιομηχανικό χαρακτήρα εντός του αστικού ιστού, με κτιριακό απόθεμα παλαιό και άναρχα δομημένο.

  Ένα ακόμη στοιχείο που την χαρακτηρίζει είναι ότι πολλές από τις βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις βρίσκονται πλέον εκτός λειτουργίας, με έντονα σημάδια εγκατάλειψης.

  Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, στην κακή εικόνα της περιοχής συμβάλλουν και οι ελλείψεις στις υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο που δεν εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες της ενώ σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα, αυτή κρίνεται επιβαρυμένη, καθώς πέραν της κίνησης βαρέων οχημάτων, υπάρχουν πολλές παλαιές εν ενεργεία ρυπογόνες βιοτεχνίες και βιομηχανίες, την ίδια στιγμή που τα επίπεδα θορύβου είναι ιδιαίτερα υψηλά.

  Από την άλλη πλευρά, λόγω της εγγύτητας με το κέντρο της Αθήνας και τις εύκολες προσβάσεις που διαθέτει στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας και την Λεωφόρο Αθηνών, διαθέτει δυναμική αξιοποίησης στο απώτερο μέλλον.

  Να σημειωθεί ότι στην περιοχή έχει γίνει από την πολιτεία προσπάθεια αναβάθμισης και ανάπλασης της, η οποία όμως παραμένει μέχρι σήμερα πρακτικά σε θεωρητικό επίπεδο λόγω της ύπαρξης των αντικειμενικών δυσκολιών λόγω για παράδειγμα της ύπαρξης πολλών ιδιοκτητών και της διαδικασίας ενστάσεων αλλά και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με αποτέλεσμα να παραμένει η αρνητική εικόνα της περιοχής.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ