Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Οκτ-2022 08:06

  Οι επόμενες κινήσεις για την Κέκροψ μετά την δικαστική ήττα για το Ψυχικό

  Οι επόμενες κινήσεις για την Κέκροψ μετά την δικαστική ήττα για το Ψυχικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και το ενδεχόμενο καταθέσεως αγωγής αποζημιώσεως στα πολιτικά Δικαστήρια, θα εξετάσει η Κέκροψ σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκταση των 252,25 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια του Ψυχικού, περνά στην κυριότητα του Δημοσίου. 

  Όπως αναφέρει η εταιρεία στην οικονομική της έκθση για τα αποτελέσματα του εξαμήνου, "στις 16 Ιουνίου 2022, εκδόθηκε η απόφαση υπ’ αριθ. 747/2022 του Αρείου Πάγου. Με την απόφαση αυτή:

   α) γίνεται εν μέρει δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου ως προς την εκτός σχεδίου πόλεως έκταση, επιφανείας 242,25 στρ. και απορρίπτεται αντίστοιχα η ένσταση της Εταιρείας περί καταχρηστικής ασκήσεως δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου, διότι θεωρήθηκε ότι δεν δημιουργούνται επαχθείς συνέπειες στην Εταιρεία με την απώλεια της εκτός σχεδίου έκτασης των 242,25 στρ. Συνδέει δηλαδή τις επαχθείς συνέπειες μόνον με το εάν έχει εγκριθεί η οικιστική αξιοποίηση της έκτασης.

  Αντιθέτως: β) απορρίπτεται η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου εν σχέσει με την εντός σχεδίου έκταση επιφανείας 49,75 στρ., με την παραδοχή ότι η άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου, που είχε πολλαπλώς αναγνωρίσει τα δικαιώματα της Εταιρείας, είναι καταχρηστική και αντίστοιχα ότι η απώλεια της συγκεκριμένης έκτασης θα επιφέρει σημαντική βλάβη στην Εταιρεία τόσο λόγω της προηγηθείσας αξιοποιήσεώς της όσο και λόγω της απώλειας της δυνατότητας αξιοποίησης στο μέλλον. Η παραπάνω απόφαση είναι αμετάκλητη".

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα ακίνητα, η Εταιρεία αναμένει εντός των επόμενων μηνών, την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων ή την έκδοση αποφάσεων που σχετίζονται με μέρος της ακίνητης περιουσίας της ώστε, σε περίπτωση θετικής έκβασης, να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα παρακάτω ακίνητα της:

  α) Δεκαέξι καταστήματα στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού. Προσδοκώμενα έσοδα μέσω της εκμίσθωσης και λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων συνολικής επιφανείας 973 Μ2, σε οικόπεδο περικλειόμενο από τις οδούς Κοντολέοντος – Πασχαλιάς – Χρυσανθέμων και Αμαρυλλίδος.

  β) Οικόπεδο επί της οδού Μελετοπούλου 7, Παλαιό Ψυχικό, επιφανείας 1.049 Μ2 το οποίο μετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ αποχαρακτηρίζεται από χώρος κοινόχρηστου πρασίνου και μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο χώρο με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 161. Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ