Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουλ-2022 17:36

  RE/MAX Estate: Αύξηση στις αγοραπωλησίες ακινήτων σε Δήμο Αθηναίων, νησιά του Αργοσαρωνικού και Κυκλάδες

  Αισθητή μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για ακίνητα – Η ακτινογραφία της αγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση στο σύνολο των αγοραπωλησιών, τον τζίρο και τα συνολικά τ.μ. που μεταβιβάστηκαν για τις περιοχές του Δήμου Αθηναίων, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις Κυκλάδες καταγράφει η τελευταία έρευνα της RE/MAX Estate. 

  Στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, που επικεντρώθηκε η έρευνα, παρατηρείται πτώση.

  Συνολικά οι αγοραπωλησίες μειώθηκαν κατά 12%, ο τζίρος κατά 6% και το συνολικό εμβαδόν των μεταβιβαζόμενων κατοικιών κατά 13%. 

  Κάτι που αξίζει να τονιστεί είναι ότι οι έντονες αυξομειώσεις στις αγοραπωλησίες, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε τοπικά γραφειοκρατικά προβλήματα και καθυστερήσεις στις μεταγραφές συμβολαίων, καθώς και σε αρκετές πωλήσεις που καθυστέρησαν να γίνουν μέσα στο 2021 και πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2022. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον αυξημένο φόρτο των συμβολαιογραφικών γραφείων για την σύνταξη πολλών συμβολαίων (γονικών παροχών, δωρεών, κλπ) μέχρι το τέλος του 202,1 για να αποφευχθεί η αυξημένη φορολόγηση λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Επιπλέον κατά το τέλος του εξαμήνου δεν πραγματοποιήθηκαν αρκετές πράξεις λόγω της απεργίας των συμβολαιογράφων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές πωλήσεις να μετατεθούν στην αρχή του 2ου εξαμήνου του 2022.

  Σημειώνεται ότι η έρευνα της RE/MAX Estate (TOPO GES IKE) συγκέντρωσε στοιχεία σχετικά με τις μεταβιβάσεις που έλαβαν χώρα το 1ο εξάμηνο του 2022 συγκριτικά με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021 στην Αττική και στις Κυκλάδες. Τα στοιχεία της έρευνας έχουν συγκεντρωθεί από το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων, ψηφιακό εργαλείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

  Δείτε ολόκληρη την έρευνα στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ