Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Ιουν-2022 14:14

  Ηνωμένο Βασίλειο: Αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι τιμές κατοικιών

  ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν άνω του 20% οι τιμές των σπιτιών τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο σε νέο υψηλό, αν και υπάρχουν περαιτέρω ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από την εταιρεία Rightmove.

  Η μέση τιμή των ακινήτων που έρχονται στην αγορά αυξήθηκε κατά 1.113 στερλίνες (1.360 δολάρια) τον Μάιο, που αποτελεί αύξηση κατά 0,3%, την μικρότερη από τον Ιανουάριο. Παραμένει ωστόσο νέο ρεκόρ υψηλό στα 368.614 στερλίνες.

  "Ο εξαιρετικός ρυθμός της αγοράς μειώνεται ελαφρώς, καθώς η ζήτηση σταδιακά αμβλύνεται και οι αυξήσεις των τιμών αρχίζουν να επιβραδύνονται, κάτι που είναι αναμενόμενο δεδομένων των πολλών ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια", ανέφερε ο Tim Bannister, διευθυντής δεδομένων ακινήτων στη Rightmove.

  Παρά τις πέντε συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων και την κρίση του κόστους διαβίωσης, η αγοραστική ζήτηση για κάθε διαθέσιμο ακίνητο παραμένει ισχυρή, λίγο πάνω από το διπλάσιο από τον μέσο όρο της πενταετίας τον Μάιο, πριν από την πανδημία.

  "Καθώς μπαίνουμε στο β΄ μισό του έτους, αναμένουμε κάποια περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών, ιδιαίτερα δεδομένων των επιδεινούμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Αναμένουμε ότι αυτό θα μειώσει τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των τιμών από το τρέχον 9,7% προς το 5% που προέβλεψε η Rightmove στην αρχή του έτους", τόνισε ο Bannister.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ