Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαρ-2022 09:00

  HOMLI: Δωρεάν online εκτίμηση ακινήτου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

  HOMLI: Δωρεάν online εκτίμηση ακινήτου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ενδιαφερθεί για την αξία κάποιου σπιτιού. Μπορεί να είναι το δικό μας που θέλουμε να πουλήσουμε ή να νοικιάσουμε, ή μπορεί να ενδιαφερόμαστε για κάποιο σπίτι που είδαμε και θέλουμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω προτού αποφασίσουμε να καταθέσουμε προσφορά για να το αγοράσουμε.

  Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο ήταν εφικτό μόνο μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες που μας δημιουργούσαν υποχρεώσεις σε τρίτους, των οποίων μάλιστα τη γνώμη δεν μπορούσαμε πάντα να εμπιστευτούμε. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα ήρθε να λύσει η HOMLI, μία startup από τη Νέα Υόρκη που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της στην χώρα μας.

  Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση (χωρίς καν login!) η ιστοσελίδα ενημερώνει για την αξία οποιουδήποτε ακινήτου μας ενδιαφέρει βάσει απολύτως αντικειμενικών κριτηρίων που περιλαμβάνουν την ανάλυση εκατομμυρίων δεδομένων. Η υπηρεσία ξεκίνησε στην χώρα μας πριν από λίγες μόνο ημέρες και ήδη περισσότεροι από 7.000 Έλληνες την έχουν εμπιστευθεί για το ακίνητό τους.

  Τι ίσχυε μέχρι σήμερα στον χώρο του real estate;

  Παραδοσιακά ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στον χώρο του real estate είναι ότι οι συναλλαγές και οι αποφάσεις στηρίζονται σε υποκειμενικές απόψεις που είναι δύσκολο κανείς να γνωρίζει αν μπορεί να εμπιστευτεί. Κάτι τέτοιο γίνεται φυσικά ακόμη κρισιμότερο σε μια εποχή όπως η σημερινή όπου με την ταχεία άνοδο των τιμών των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, είναι δύσκολος ο διαχωρισμός μεταξύ "φούσκας" και "πραγματικότητας".

  Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, κάθε φορά που κάποιος κοιτάζει να πουλήσει ή να νοικιάσει το σπίτι του, χρειάζεται να απευθυνθεί σε κάποιον τρίτο ο οποίος δίνει μια εκτίμηση του ακινήτου, με βάση προσωπικές εμπειρίες, που συχνά δεν συμβαδίζει με τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις.

  Η αντικειμενικότητα που μπορεί να φέρει η χρήση τεχνολογίας ήταν έως τώρα απούσα σε αυτόν τον χώρο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανείς να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη παρά μόνο μετά από κοπιαστικό ψάξιμο και περιττά έξοδα. 

  Η τεχνολογική καινοτομία ως λύση στην έλλειψη αντικειμενικότητας

  Τρεις έμπειροι Έλληνες entrepreneurs που γνωρίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια κατά τις σπουδές τους στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT σκέφτηκαν κάτι επαναστατικό μέσα στην απλότητά του: να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που γεννά η χρήση τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να παρέχουν αναλύσεις ακινήτων βάσει αντικειμενικών δεδομένων.

  Μέσω της εύχρηστης ιστοσελίδας TheHomli.com, παρέχονται με ένα κλικ και εντελώς δωρεάν πληροφορίες σχετικά με την εμπορική αξία οποιουδήποτε ακινήτου μας ενδιαφέρει.

  Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ανάλυση του ακινήτου η οποία πέρα από την εμπορική αξία, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη γειτονιά, κοντινές συγκοινωνίες και απόσταση από κεντρικές περιοχές της πόλης.

  Επιπλέον από την εντελώς δωρεάν υπηρεσία online ανάλυσης ακινήτων, η HOMLI παρέχει επίσης μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών του χώρου οι οποίοι αναλαμβάνουν να βοηθήσουν σε κάθε στάδιο που αφορά την πώληση ή ενοικίαση ενός ακινήτου. Από την αναζήτηση των κατάλληλων αγοραστών ή ενοικιαστών μέχρι όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάθε βήμα στηρίζεται στη διαφάνεια και την αντικειμενική πληροφόρηση που εξυπηρετεί το συμφέρον όλων των πλευρών.

  Ποια είναι η HOMLI;

  Startup με έδρα τη Νέα Υόρκη, η HOMLI ιδρύθηκε το 2021 από τρεις Έλληνες entrepreneurs με μακρά εμπειρία σε Αμερικανικές πολυεθνικές. Έχει λάβει χρηματοδότηση από το φημισμένο Plug and Play Ventures της Silicon Valley και πρόσφατα άνοιξε το νέο της γραφείο στην Αθήνα όπου επεκτείνει την τεχνολογική της ομάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ