Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 22-Μαϊ-2021 08:18

  Γιατί η θυγατρική του Μπάφετ αποφάσισε να επενδύσει στο ελληνικό real estate

  Γιατί η θυγατρική του Μπάφετ αποφάσισε να επενδύσει στο ελληνικό real estate
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Τις μεγάλες ευκαιρίες που κρύβει το ελληνικό real estate αλλά και τη σημαντική επενδυτική - αγοραστική ζήτηση που ήδη καταγράφεται και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια διέβλεψε η Berkshire Hathaway HomeServices, θυγατρική της Berkshire Hathaway, που ανήκει στον Γουόρεν Μπάφετ, για να εισέλθει στην Ελλάδα. 

  Η Berkshire Hathaway HomeServices, που αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα franchise μεσιτικών γραφείων στον κόσμο, αποφάσισε να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία του στην Ελλάδα εντάσσοντας στην ομάδα της την ENEA Real Estate, δημιουργώντας την Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties που θα είναι πλέον ο αντιπρόσωπος της Berkshire Hathaway HomeServices στην Αττική και την Ελλάδα.

  Να σημειωθεί ότι η ENEA Real Estate, αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους βασικούς παίκτες στην εγχώρια αγορά ακινήτων που προσφέρει μια ευρεία γκάμα λύσεων για την ενοικίαση και πώληση ακινήτων, ενώ παράλληλα παρέχει νομική και τεχνική υποστήριξη καθώς και υπηρεσίες εκτίμησης, ανακαινίσεων και ασφάλισης. 

  Σήμερα η Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties διαχειρίζεται ένα portfolio περίπου 1.500 ακινήτων το οποίο εξελίσσεται δυναμικά με την καθημερινή προσθήκη και νέων ακινήτων.

  Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, το μεγαλύτερος μέρος του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της είναι κυρίως οικιστικά ακίνητα στο νομό της Αττικής. 

  Ένας από τους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι η επέκτασή της και στα πολυτελή ακίνητα στην Αττική και στους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας (Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη, Μεσσηνία, Ηλεία, Πάρος, Ρόδος, Κέρκυρα, Σκιάθος κ.ά., μέσω του αποκλειστικού προγράμματος μάρκετινγκ Luxury Collection για τις κορυφαίες πολυτελείς καταχωρήσεις.

  Στα σχέδια της εταιρίας είναι επίσης η είσοδος της στο επαγγελματικό ακίνητο (Commercial Real Estate), ενώ εξετάζεται και η είσοδος της στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών (real estate advisory services)

  Eπίσης η εταιρεία ετοιμάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είτε με ίδια μέσα (green field), είτε μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών (mergers and acquisitions).

  Αναφορικά με την πορεία της αγοράς, η διοίκηση της Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties αναμένει σημαντική αύξηση τόσο της ζήτησης, όσο και των τιμών στο ελληνικό real estate.

  Μάλιστα όπως διευκρινίζουν στελέχη της στο Capital.gr "Θεωρούμε ότι το πολυτελές ακίνητο τόσο στην Αττική όσο και σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς έχει ακόμα σημαντικά περιθώρια ανόδου όπως επίσης και οι τιμές των ακινήτων που απευθύνονται στην μεσαία τάξη".

  Παράλληλα εκτιμούν ότι οι βιομηχανικοί και αποθηκευτικοί χώροι είναι ένας ακόμα τομέας που θα γνωρίσει άνθηση τα επόμενα χρόνια, ενώ πολύ ικανοποιητικές προοπτικές αναμένονται και για τους σύγχρονους γραφειακούς χώρους.

  Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties, για την ευόδωση των φιλόδοξων στόχων της είναι ότι θα έχει πλήρη πρόσβαση στο Σύστημα Real Estate I.Q. που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία. Το σύστημα συνδυάζει το όνομα της Berkshire Hathaway HomeServices, τους πόρους μάρκετινγκ και την τεχνολογία, με συνεχή εκπαίδευση, εξάσκηση, καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η εταιρεία παρέχει επίσης παγκόσμια διανομή καταχωρήσεων ακινήτων, επαγγελματική κατάρτιση και συνεχή επιμόρφωση, καθώς και το αποκλειστικό πρόγραμμα μάρκετινγκ Luxury Collection για τις κορυφαίες πολυτελείς καταχωρήσεις. Η έκδοση "Prestige Magazine” παρουσιάζει τις κορυφαίες πολυτελείς καταχωρήσεις των μελών του δικτύου, καθώς και μια ευρεία σειρά άρθρων που καλύπτουν θέματα που ενδιαφέρουν τους υψηλού επιπέδου πελάτες ακινήτων. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ