Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 08:48

  Μίνι real estate εταιρεία με ακίνητα του ομίλου Β. Θεοχαράκη

  αθήνα-ακίνητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη δημιουργία "μίνι" εταιρείας διαχείρισης ακινήτων με αποκλειστικό αντικείμενο τα ακίνητα του ομίλου Β. Θεοχαράκη προχώρησαν οι τέσσερις συστημικές πιστώτριες τράπεζες, μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού του ομίλου και εφόσον περιήλθαν στην κατοχή τους στο πλαίσιο αυτής.

  Υπενθυμίζεται πως το 2019, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς κατέληξαν σε συμφωνία με τον όμιλο για την αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, η οποία περιελάμβανε εισφορά κεφαλαίων από τον επιχειρηματία, την πώληση της Λάιον Ρένταλ (η οποία έχει τη δικαιόχρηση του σήματος της γερμανικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt) που περιήλθε στη Μοτοδυναμική αλλά και τη μεταβίβαση των εμπορικών ακινήτων του εν λόγω ομίλου.

  Το χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας με την επωνυμία Περιγένης περιλαμβάνει 16 ακίνητα (αποθήκες, επαγγελματικοί χώροι, γραφεία) και οικόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Βοιωτία.

  Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 48,1 εκατ. ευρώ και έχει καλυφθεί ως εξής: ο όμιλος Alpha, μέσω της Alpha Group Investments, κατέβαλε σε μετρητά 15,39 εκατ. ευρώ και κατέχει το 32%.

  Η Εθνική Τράπεζα κατέβαλε 13,7 εκατ. ευρώ και απέκτησε το 28,5%, η Πειραιώς έβαλε 9,92 εκατ. ευρώ για το 20,61% και η Eurobank 9,1 εκατ. ευρώ για το 18,9%.

  Οι τέσσερις τράπεζες δεσμεύονται, με βάση τη συμφωνία μετόχων, από συγκεκριμένες ρήτρες. Για παράδειγμα, οι μέτοχοι διατηρούν δικαίωμα πρώτης άρνησης, στην περίπτωση που κάποιος εξ αυτών αποφασίσει να μεταβιβάσει τις μετοχές του.

  Πέννυ Κούτρα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ