Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 07-Νοε-2020 14:04

  Επενδύσεις προσελκύει η αγορά κατοικίας

  αθήνα-ακίνητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου ύψους 25 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η εταιρεία Destiny Επενδυτική, η οποία είχε βρεθεί προ ορισμένων χρόνων στο μάτι του κυκλώνα λόγω της πραγματοποίησης αγοραπωλησιών ακινήτων σε Κινέζους μέσω της χρήσης POS. 

  Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση τέθηκε στο αρχείο επειδή οι αρχές δεν εντόπισαν στοιχεία προκειμένου να ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Πλέον, η Destiny Επενδυτική επιδιώκει να ανεβάσει ταχύτητα, προγραμματίζοντας επενδύσεις της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ με ορίζοντα την επόμενη διετία. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2015 από τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, έως σήμερα, έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 180 έργα, διατηρώντας περισσότερα από 10 ενεργά εργοτάξια, ενώ διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 50 εκατ. ευρώ.

  Τα νέα έργα

  Ειδικότερα, τα νέα έργα που βρίσκονται σε προχωρημένο κατασκευαστικό στάδιο περιλαμβάνουν:

  - 3 κτήρια πολυτελών διαμερισμάτων με πισίνα στο Μαρούσι, πλησίον του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, συνολικής επιφάνειας 3.800 τ.μ.

  - 2 κτήρια πολυτελών διαμερισμάτων στο Παλαιό Φάληρο, σε κοντινή απόσταση από την παραλιακή και την έκταση όπου σχεδιάζεται η ανάπλαση του Ελληνικού, επιφάνειας 3.500 τ.μ.

  - 2  κτήρια πολυτελών διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Σύνταγμα, συνολικά 2.800 τ.μ.

  - 8 πολυτελείς κατοικίες στο Παλαιό Ψυχικό που περιήλθαν στην κυριότητα της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2018 μέσω πλειστηριασμού.

  Η εταιρεία, εκτός από τα έργα στην Ελλάδα, επιδιώκει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε σε Ασία και Ινδία.             

  Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για κατοικία

  Το κατοικείν, όπου επενδύει η Destiny, είχε αρχίσει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να προσελκύει αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον προ κρίσης, λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών της αγοράς, όπως η αύξηση της αστικοποίησης, η έλλειψη προσφοράς οικονομικής κατοικίας και η αύξηση της ζήτησης για ενοικίαση σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

  "Παράλληλα με το γεγονός ότι η στέγαση είναι βασική ανάγκη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επενδύσεις σε διαμερίσματα προς ενοικίαση έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις επενδύσεις γραφείων σε ορισμένες αγορές φέτος, καθώς σταδιακά θεωρούνται επενδυτικά προϊόντα "κορμού" έχει αναφέρει η Έρη Μητσοστεργίου Διευθύντρια Ευρωπαϊκής Έρευνας στην Savills και Πρόεδρος του ULI Greece & Cyprus, στο πλαίσιο ειδικής έκδοσης του συνεδρίου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας Prodexpo.

  Τα πρόσφατα επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας οικιστικών συγκροτημάτων στην Αθήνα, υποδηλώνουν ότι ανάλογες είναι οι τάσεις και στην Ελληνική αγορά. Η εμπιστοσύνη στον τομέα της κατοικίας βασίζεται κυρίως στη χαμηλή προσφορά καλής ποιότητας οικιστικού αποθέματος, λόγω της μειωμένης κατασκευαστικής δραστηριότητας που επακολούθησε την προηγούμενη οικονομική κρίση. "Στη μετά Covid19 εποχή η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει σταθερή αλλά προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα. Tα νοικοκυριά, θα αναζητήσουν ακόμη πιο συνειδητά οικίες που θα τους προσφέρουν καλή ποιότητα ζωής, ευέλικτους χώρους, προστασία από κινδύνους και υποστηρικτικές υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, η προσφορά οικονομικής κατοικίας θα είναι επίσης πολύ σημαντική, λόγω της ανόδου της ανεργίας και της πίεσης των εισοδημάτων” καταλήγει η κυρία Μητσοστεργίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ