Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Οκτ-2020 07:36

  Στο σφυρί ακίνητα της Ektasis που μισθώνουν μεγάλοι retailers

  Στο σφυρί ακίνητα της Ektasis που μισθώνουν μεγάλοι retailers
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου
   
  Πωλητήριο σε ορισμένα από τα καλύτερα ακίνητα της Αττικής βάζει ο ειδικός εκκαθαριστής της Ektasis Development, με τις προσπάθειες της άλλοτε κραταιάς εταιρείας ακινήτων για έξοδο από το καθεστώς ειδικής διαχείρισης να έχουν πέσει στο κενό. Ως εκ τούτου, ο ειδικός διαχειριστής αναζητάει, μέσω 15 δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών, αγοραστές για τμήμα του ενεργητικού της εταιρείας που αντιστοιχεί στα περισσότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Ektasis αλλά και σε ορισμένα κινητά περιουσιακά στοιχεία. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προσφορές από τις 7 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, με τη διαδικασία της αποσφράγισης να έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου.

  Τα ακίνητα που πωλούνται

  Στο "σφυρί" βγαίνουν ακίνητα που, ως επί το πλείστον, βρίσκονται σε καλή τοποθεσία και διαθέτουν φερέγγυους μισθωτές, περιλαμβάνοντας:

  - ποσοστό 20% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου, με επιφάνεια 771 τ.μ., επί των οδών Κασσαβέτη 10, Αγίου Δημητρίου και Μιλτιάδου. Σε αυτό βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλου τριών επιπέδων 490 τ.μ. καθένα και με δύο υπόγεια.

  - οικόπεδο 4 στρεμμάτων που βρίσκεται επί των οδών Κομνηνών, Εθνομαρτύρων, Αναγεννήσεως και Σόλωνος στον Άγιο Δημήτριο. Σε αυτό βρίσκεται ένα ακόμη κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος που αποτελείται από έναν όροφο 727 τ.μ., ισόγειο 800 τ.μ. και δύο υπόγεια 1.510 τ.μ. ο καθένας.  

  - οικόπεδο 1.300 τ.μ στις οδούς Κνωσσού 172 και Αθηνών στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας Α.Β.

  -οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μακεδονίας 2 και παράδρομου της Αττικής Οδού στα Βριλήσσια όπου λειτουργεί κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος. Το ακίνητο αποτελείται από δύο υπόγεια 1500 τ.μ. καθένα, ισόγειο και πρώτο όροφο 915 τ.μ. και 616 τ.μ. αντίστοιχα.

  - οικόπεδο 4,2 στρεμμάτων όπου βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος που έχει επιφάνεια 2,5 χιλ. τ.μ.  
  -περισσότερες από 10 θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 11,2 τ.μ. καθεμία, που βρίσκονται σε κτήριο στην οδό Γρ. Αυξεντίου και Ολυμπίας 44- 46 στο Ηράκλειο Αττικής.

  Οικόπεδα με κτίσματα

  Τα πωλητήρια περιλαμβάνουν αριθμό ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε καλή τοποθεσία, περιλαμβάνοντας:

  - οικόπεδο 17 στρεμμάτων επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου. Σε αυτό βρίσκεται το ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak.  

  Ποσοστό 15,872 % της πλήρους κυριότητας εξ αδιαιρέτου οικοπέδου 768,4 τ.μ. επί της οδού Σωρού 5 και Γεωργίου Ζήκου 9-11 στο Μαρούσι μαζί με τρεις ισόγειες οικίες επιφάνειας 131,50 τ.μ., 50,50 τ.μ. και 61,50 τ.μ. και διώροφη οικία αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 79 τ.μ. και πρώτο όροφο πάνω από το ισόγειο επιφάνειας 79 τ.μ.

  -ποσοστό 32% της πλήρους κυριότητας εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου 718 τ.μ. επί των οδού Σωρού 9 και Ζήκου

  -ποσοστό 26,67% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας στις οδούς Φιλολάου και Χρεμωνίδου 39 στο Άνω Παγκράτι όπου βρίσκεται κτήριο με καταστήματα και διαμερίσματα

  -οικόπεδο στη συμβολή της Λ.Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην Κηφισιά όπου βρίσκεται ημιτελές κτίσμα. Στην οροφή του δώματος διαπιστώθηκε ότι καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας έχει τοποθετηθεί νομίμως λειτουργικό κεραιοσύστημα, σύμφωνα με τον ειδικό εκκαθαριστή.

  -οικόπεδο 4,8 στρεμμάτων στην Λεωφ. Αμαρουσίου στο Ηράκλειο όπου βρισκόταν η ψυχιατρική κλινική Αγία Τριάδα.

  -οικόπεδο 221 τ.μ. μαζί με ερειπωμένη ισόγεια οικία στην οδό Γενναδίου 3 στον Γέρακα 

  -πέντε αγροτεμάχια 20,8 στρεμμάτων, 42 στρεμμάτων 20,2 στρεμ.,20,5 στρεμ. και 25,3 στρεμ. στον Μαραθώνα

  - δύο άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα 1 στρέμματος και 2 στρεμ. με αποθήκες 283 τ.μ. και 567 τ.μ.  αντίστοιχα, στο Χαλάνδρι 

  -πέντε θέσεις στάθμευσης στην περιοχή Μεταμόρφωση στο Χαλάνδρι

  -τρία αγροτεμάχια στην Κύθνο

  -οικόπεδα συνολικής επιφάνειας άνω του 1,8 στρεμ. στο Περιστέρι που έχουν χαρακτηριστεί από το Δήμο ως χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων

  Εκτός από ακίνητα, η ειδική εκκαθάριση περιλαμβάνει τη διάθεση κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως έπιπλα γραφείου, καρέκλες, ηλεκτρονικό υπολογιστή κι ένα δίκυκλο.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ