Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Αυγ-2020 07:35

  Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση κτηρίου της Bain στην Ομόνοια

  Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση κτηρίου της Bain στην Ομόνοια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα φανεί εάν θα δοθεί παράταση στη διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του πενταώροφου κτηρίου στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου 66 της Λεωφόρου Πατησίων 2 στην Αθήνα, που έχει περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο της Bain Capital.

  Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών εκπνέει την επόμενη Τετάρτη 26 Αυγούστου, με τη διαδικασία του οικονομικού και τεχνικού ελέγχου του ακινήτου να έχει ολοκληρωθεί.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά πέντε σχήματα έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο πόσα από αυτά θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, αλλά και εάν θα ζητήσουν παράταση.

  Για το ακίνητο που διατίθεται προς πώληση υφίσταται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και σημαντικό μισθωτικό ενδιαφέρον, ενώ το ζητούμενο τίμημα κινείται πέριξ των 4 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, ο πήχης του μηνιαίου ενοικίου τοποθετείται σε περίπου 25 χιλ. ευρώ.

  Στο ισόγειο του κτηρίου-του οποίου τη διαδικασία πώλησης διενεργεί η Cushman & Wakefield Proprius- λειτουργούσε, μέχρι πριν από μερικούς μήνες, κατάστημα της αλυσίδας αρτοποιείων "Χωριάτικο", ενώ, εφόσον το ακίνητο αλλάξει χέρια, τότε το πιθανότερο είναι να εγκατασταθεί παίκτης της λιανικής.

  Σε κάθε περίπτωση, η συναλλαγή θα είναι από τις πρώτες που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, στην εποχή του Μεγάλου Περιπάτου, ενώ μένει να φανεί εάν η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας δώσει πόντους στο επιδιωκόμενο deal.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο μπορεί να υποστηρίξει, ως επί το πλείστον, χρήσεις λιανεμπορίου και γραφείων, όπως και φιλοξενίας, σε συνάρτηση με τις ανάγκες του χρήστη. Βρίσκεται σε οικόπεδο 246 τ.μ., έχει συνολική επιφάνεια 1.243 τ.μ., επιφάνεια ισογείου 214 τ.μ. με υπόγειο 164 τ.μ.  και πατάρι 121 τ.μ. Η επιφάνεια των τριών ανώτερων ορόφων κυμαίνεται από 217 τ.μ. έως 233 τ.μ., ενώ στο υψηλότερο επίπεδο βρίσκεται μία σοφίτα 66 τ.μ.

  Η μεταμόρφωση της Ομόνοιας

  Εάν το ακίνητο αποκτήσει καινούργιο χρήστη, θα αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του παζλ των αλλαγών που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας. Από τις πρώτες εταιρείες λιανικής που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ομόνοια είναι η αλυσίδα αρτοποιίας Βενέτης, που προχώρησε, το 2013, στη δημιουργία καταστήματος στην οδό Δώρου 1, στη θέση του κτιρίου του ιστορικού καφενείου Νέον σε 1.200 τ.μ., μια επένδυση 3 εκατ. ευρώ. Λίγα χρόνια μετά, το 2016, η αλυσίδα λιανικής Κωτσόβολος μετεγκαταστάθηκε στη συμβολή των οδών Σταδίου 34 και Κοραή 1, σε κτίριο που στέγαζε τραπεζικό κατάστημα.

  Σταδιακά οι θύλακες ανάπτυξης πολλαπλασιάστηκαν. Έτσι, στο μέγαρο Γεωργίου Μαύρου, στις οδούς Πανεπιστημίου και 28ης Οκτωβρίου, στην Ομόνοια, δημιουργήθηκαν καταστήματα των αλυσίδων Galerie de Βeaute και Flying Tiger. Κι αυτό επειδή η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στο ισόγειο του τετραώροφου κτιρίου, άφησε έναν κενό χώρο επιφάνειας άνω των 700 τ.μ., όπου και εγκαταστάθηκαν οι δύο αλυσίδες, με το ακίνητο να ανήκει στην Prodea Investments.

  Στην περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους, κατά το τελευταίο διάστημα, και σημαντικές αλυσίδες ξενοδοχείων.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ