Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 07:32

  Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται το κτήριο της ΧΑΝ στην οδό Ακαδημίας

  Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται το κτήριο της ΧΑΝ στην οδό Ακαδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Στην μετατροπή σε ξενοδοχείο του κτηρίου, όπου βρισκόταν η έδρα της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων (ΧΑΝ), στη συμβολή των οδών Ακαδημίας 36 και Ομήρου 28 στην Αθήνα, είναι σε θέση να προχωρήσει η εταιρεία YHE Hotel Establishment, ύστερα από την εξασφάλιση, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, της απαιτούμενης προέγκρισης οικοδομικής άδειας από το Δήμο Αθηναίων.

  Η λιβανέζικη εταιρεία, με επικεφαλής τον Ralph Yazbek είναι γνωστή από την ανακατασκευή σε ξενοδοχείο του γειτονικού, στην έδρα της ΧΑΝ, ακινήτου, όπου λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο υπό το brand (Αcademia of Athens) Autograph Collection, του ομίλου Marriott και αποτελεί επένδυση 7,2 εκατ. ευρώ.

  Ίσως να είναι οξύμωρο η YHE Hotel Establishment να σχεδιάζει την υλοποίηση ενός νέου ξενοδοχείου, όταν το έτερο της ξενοδοχείο Academia of Athens, στην Ακαδημίας 38 και Ομήρου -όπως και όλα τα καταλύματα της χώρας- παραμένει κλειστό λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, η νέα αυτή σχεδιαζόμενη επένδυση του Yazbek θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον σε διάστημα δύο χρόνων, όταν τα δεδομένα εκτιμάται ότι θα έχουν αλλάξει πλήρως.

  Το νέο ξενοδοχείο και τα υπόλοιπα projects

  Το εννέα ορόφων κτήριο της ΧΑΝ, που έχει εμβαδόν 3,7 χιλ. τετραγωνικών μέτρων και ύψος περίπου 32 μέτρων, θα μετατραπεί σε πέντε αστέρων ξενοδοχείο. Στο κτήριο θα απαιτηθούν εργασίες στατικής ενίσχυσης, ενώ σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις, απαιτούνται, κατ’ελάχιστον, περίπου 5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση εργασιών αναβάθμισης. Το κτήριο της ΧΑΝ είναι έργο της δεκαετίας του 1960, το οποίο σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Εμμανουήλ Βουρέκας, Περικλής Σακελλάριος και Βασίλης Γρηγοριάδης.

  Η YHE Hotel Establishment, εκτός από το Αcademia of Athens Autograph Collection, το οποίο βρίσκεται στο κτήριο που έχει μισθώσει από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης δέκα χρόνων, είχε υποβάλει προσφορά και για την μίσθωση του Esperia Palace. Το τελευταίο κατέληξε στον ισραηλινό όμιλο Fattal Group.

  Ο "Μεγάλος Περίπατος"

  Οι προοπτικές του νέου αυτού ξενοδοχείου της YHE Hotel Establishment συνδέονται και με τον "Μεγάλο Περίπατο", την αστική παρέμβαση του Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη που περιλαμβάνει την απόδοση περίπου 50.000 τ.μ. ελεύθερου, δημόσιου χώρου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, δημιουργώντας διαδρομή μήκους 6,8 χιλιoμέτρων.

  Η παρέμβαση θα ξεκινήσει πιλοτικά από τα τέλη Ιουνίου και περιλαμβάνει την μετατροπή των περιοχών της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου, αλλά των οδών Ηρώδου Αττικού, Μητροπόλεως, Ερμού και Αθηνάς σε περιοχές ελεύθερες από Ι.Χ. Οι συνολικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται θα δημιουργήσουν νέες λεωφορειολωρίδες μήκους 1,9 χλμ. και αναπλάσεις οδικών αξόνων μήκους 6,3 χλμ.

  Εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν οι μετακινήσεις με μέσα μεταφοράς σε ποσοστό 7,5% εντός εξαμήνου, ενώ θα αυξηθεί και η ταχύτητα κίνησης των λεωφορείων/τρόλεϊ στις οδούς Πανεπιστημίου και Ακαδημίας κατά 45%.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ