Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Μαϊ-2020 08:00

  Συνεχίζει τις επενδύσεις στα ελληνικά ακίνητα η Hines

  Συνεχίζει τις επενδύσεις στα ελληνικά ακίνητα η Hines
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Η πανδημική κρίση δεν επηρεάζει το επενδυτικό πρόγραμμα της Hines, όπως ανέφερε, σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Prodexpo ο γενικός διευθυντής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Πολ Γομόπουλος. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η κρίση του Covid-19 που έχει δημιουργήσει αναταράξεις στην ελληνική και διεθνή οικονομία αναμένεται να επηρεάσει τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων κυρίως από ξένα funds. Τα τελευταία, όπως υποστήριξε, πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση είχαν στη "μαύρη λίστα" την ελληνική αγορά ακινήτων, ενώ κατά τα τελευταία χρόνια ενίσχυσαν τις επενδύσεις τους. Ωστόσο, επειδή τα ελληνικά ακίνητα δεν αποτελούν τη βασική αγορά τους, εκτιμάται ότι θα συρρικνώσουν τις τοποθετήσεις τους, με το επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία να αναμένεται ότι θα μειωθεί.

  "Εμείς δεν είμαστε fund, αλλά εταιρεία ακινήτων που έχει επιλέξει να παραμείνει στην Ελλάδα", ανέφερε ο κ. Γομόπουλος. Πρόσθεσε ότι η Hines αξιολογεί καινούργιες ευκαιρίες που δημιουργούνται λόγω της υφιστάμενης κρίσης, με την εταιρεία να συνεχίζει απρόσκοπτα το επενδυτικό πρόγραμμά της. Προέβλεψε ότι τα επόμενα δύο-τρία χρόνια η επίδραση στην αγορά ακινήτων θα είναι σημαντική και οι τιμές των ακινήτων θα μειωθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί κάποιο μεγάλο "κύμα ευκαιριών".

  Οι επενδύσεις, που έχει υλοποιήσει, έως σήμερα, η Hines περιλαμβάνουν την κατασκευή κτηρίου εμπορικών χρήσεων στο οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στη Λεωφόρο Κηφισού 60 και οδό Ηρούς στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος). Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την ανέγερση κτηρίου επιφάνειας 12.000 τ.μ., του οποίου το ισόγειο των περίπου 12.000 τ.μ. μισθώνει η γαλλική αλυσίδα ιδιοκατασκευών Leroy Merlin. Ακόμη ο πρώτος όροφος του κτηρίου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από παίκτη του retail.

  Στην Αττική, το επόμενο μεγάλο έργο της περιλαμβάνει τη μετατροπή του Athens Heart, σε premium εκπτωτικό κέντρο 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet, με την λειτουργία του να τοποθετείται για την άνοιξη του 2021.

  Νίκη Σύμπουρα: Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις

  Από την πλευρά της, η επικεφαλής της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Proprius, Νίκη Σύμπουρα, αναφερθείσα στις επενδυτικές προοπτικές του ξενοδοχειακού τομέα, είπε ότι υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια και επενδυτές που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα ξενοδοχεία παρά τις προκλήσεις.

  "Σίγουρα θα υπάρξει μείωση των συναλλαγών τους επόμενους μήνες, αλλά νομίζουμε ότι θα επανέλθει το ενδιαφέρον προς το τέλος της χρονιάς. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μία από τις κύριες αγορές σε resorts μαζί με Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Όπως και σε άλλες αγορές νομίζουμε ότι η επενδυτική δραστηριότητα θα προέλθει από ποιοτικά και στρατηγικά ακίνητα. Η Ελλάδα έχει κερδίσει το στοίχημα του ασφαλούς προορισμού", σημείωσε.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ