Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 08:36

  Μετά το κτήριο, στο σφυρί ο εξοπλισμός της Ελευθεροτυπίας

  Μετά το κτήριο, στο σφυρί ο εξοπλισμός της Ελευθεροτυπίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σε πλειστηριασμό οδηγούνται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της Χ.K. Τεγόπουλος, που εξέδιδε την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

  Τον περασμένο Οκτώβριο, όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr,  το κτήριο της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο, αγόρασε, σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό η Value Τουριστική, θυγατρική κατά 100% της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand.

  Σειρά, όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, έχουν τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Αυτά περιλαμβάνουν εξοπλισμό γραφείου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εν γένει κάθε είδους απαραίτητο αντικείμενο για την λειτουργία μίας εφημερίδας. Στο σφυρί βγαίνουν και ειδικές εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει για λογαριασμό της Ελευθεροτυπίας και βρίσκονται στο υπόγειο του κτηρίου στο Νέο Κόσμο.

  Οι εκποιήσεις, που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, περιλαμβάνουν ακόμη περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, ένα κλαρκ και γεννήτριες που χρησιμοποιούνταν στην εκτυπωτική μονάδα της Τεγόπουλος. Λόγω όμως, της παλαιότητας των κινητών περιουσιακών στοιχείων της Τεγόπουλος, η συνολική αξία στην οποία θα εκπλειστηριαστούν τοποθετείται σε περίπου 15.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Έτσι, η συμβολή των συγκεκριμένων εκποιήσεων στην ικανοποίηση των πιστωτών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μικρή, αλλά εξισορροπείται από τον πλειστηριασμό του κτηρίου της πρώην έδρας της Ελευθεροτυπίας σε τίμημα 10,8 εκατ. ευρώ.

  Το κτήριο της Μίνωος

  Τέσσερις μήνες μετά τον πλειστηριασμό του κτηρίου της Μίνωος, ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στο Capital.gr ότι ο υπερθεματιστής του ακινήτου, η Value Τουριστική χρειάστηκε μόλις 15 ημέρες για να ολοκληρώσει την υποβολή προσφοράς.

  Σε αντίθεση με "γαλλικό όμιλο αγνώστου ταυτότητας, που φερόταν, πολλούς μήνες, πριν από τον πλειστηριασμό να ενδιαφέρεται να αποκτήσει το ακίνητο, αλλά είχε περισσότερο το ρόλο του λαγού” σημειώνουν χαρακτηριστικά.

  Σήμερα, το κτήριο, που φιλοξενούσε την ιστορική εφημερίδα με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. φύλλα (κυριακάτικη έκδοση) το 2006, βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση.

  Ωστόσο, η πρώην ναυαρχίδα της Ελευθεροτυπίας θα γλυτώσει τη...βύθιση μέσω του επενδυτικού σχεδίου της Dimand και της Grivalia, οι οποίες θα προχωρήσουν στην από κοινού αξιοποίηση του εξαώροφου κτηρίου 14,4 χιλ. τ.μ. και στην μετατροπή του σε κτήριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

  Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΑΕΕΑΠ θα αποκτήσει, βάσει προσυμφώνου που έχει υπογράψει, μετοχές της Value Τουριστική. Το project εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων