Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Αυγ-2017 07:52

  Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κτίριο γραφείων στο ύψος του mall Αμαρουσίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου
   
  Τέλη της χρονιάς - αρχές του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του κτιρίου γραφείων επί της οδού Νερατζιωτίσσης στο Δήμο Αμαρουσίου, στην έκταση όπου βρισκόταν ο Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) σιδηροδρομικού σταθμού Νερατζιώτισσας, σε απόσταση 900 μέτρων από τον κόμβο Κηφισίας και κοντά στο εμπορικό κέντρο "The Mall Athens”.
   
  Το γραφειακό συγκρότημα αποτελεί επένδυση ύψους 13,5 εκατ. ευρώ, διαθέτει δύο ανεξάρτητα κτίρια και είναι συνολικού εμβαδού 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Από αυτά 4.500 τ.μ. αντιστοιχούν στην επιφάνεια ανωδομής και τα υπόλοιπα σε χώρους υπόγειου πάρκινγκ χωρητικότητας 136 θέσεων.
   
  Το κτίριο, που αναπτύσσει η Νερατζιώτισσα Α.Ε., 100% θυγατρική της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, διαθέτει χρυσό πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης Leed που αντιστοιχεί στην κατηγορία Α  του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων.
   
  Αποτελεί ένα από τα λιγοστά έργα γραφείων που αναπτύσσονται σε μία αγορά που χειμάζεται από την αποεπένδυση και την μετεγκατάσταση εταιρειών σε φθηνότερους χώρους.
   
  "Έχουμε απομείνει λίγοι τολμηροί που αναλαμβάνουμε επενδυτικό ρίσκο, εξακολουθώντας να πιστεύουμε στις προοπτικές της ελληνικής κτηματαγοράς” σημειώνει στο Capital.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος.
   
  Όπως αναφέρει, η γειτνίαση με τα μέσα σταθερής τροχιάς (Ηλεκτρικός, Προαστιακός) και την Αττική Οδό, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κτηρίου  προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο.
   

  νερατζιώτισσα2


   
  Πωλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ

   
  Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 5.088,66 τ.μ. είχε περιέλθει στο Δημόσιο ύστερα από αναγκαστική απαλλοτρίωση που πραγματοποιήθηκε για την κατασκευή της Αττικής Οδού. Πωλήθηκε το 2014, σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction, έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ.
   
  Οι εργασίες ανάπτυξης του κτηρίου γραφείων βρέθηκαν αντιμέτωπες με προσφυγές φορέων και δημοτικών παρατάξεων του Αμαρουσίου στη δικαιοσύνη που ζητούσαν την αναστολή του έργου. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2016, με απόφαση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη οι οικοδομικές εργασίες ανεστάλησαν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
   
  Τελικά, τα δικαστικά εμπόδια ξεπεράστηκαν και οι εργασίες ανοικοδόμησης του κτηρίου βρίσκονται, σήμερα, στο τελικό στάδιο.
   
  Η αγορά γραφείων
   
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το 2016, οι ονομαστικές τιμές των γραφείων υψηλών προδιαγραφών σημείωσαν άνοδο της τάξης του 0,6% σε σχέση με το 2015.
   
  Στην Αθήνα, οι τιμές των κτηρίων γραφείων το 2016 αυξήθηκαν κατά 0,1%, ενώ στη Θεσσαλονίκη η αύξηση άγγιξε το 0,8% και στην υπόλοιπη Ελλάδα το 1,2%.
   
  Η πρώτη, έστω οριακή, αύξηση αξιών που καταγράφηκε, σε ετήσια βάση, από το 2010, δεν σηματοδοτεί την επιστροφή στην ανάκαμψη για την αγορά γραφείων, η οποία εμφανίζει υψηλό απόθεμα, αλλά πολύ μικρή προσφορά "πρώτης κατηγορίας” χώρων.
   
  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων