Βωβός: Προς νέο deal με Media Markt
Τετάρτη, 17-Ιαν-2007 08:49
Του Κωνσταντίνου Λάμπρου
Σε ένα ακόμη deal με τον γερμανικών συμφερόντων Media Saturn Ελλάς που ήδη λειτουργεί πέντε πολυκαταστήματα Media Markt στην Ελλάδα καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Βωβού.
Η καταρχήν συμφωνία που έχει επιτευχθεί αφορά την μίσθωση από την Media Markt χώρου επιφάνειας περίπου 5.000 τ.μ. στο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο που αναπτύσσει ο όμιλος Βωβού στο ακίνητο της πρώην Ελφίνκο επί της Λ. Συγγρού 340. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν επισημοποιήσει ακόμα την συμφωνία τους με υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου, ωστόσο με δεδομένη την πολύ καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα τους δύο θεωρείται ότι πολύ δύσκολα η καταρχήν συμφωνία δεν θα γίνει και οριστική. Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη συνεργαστεί σε δύο ακόμα περιπτώσεις, στο Μαρούσι, όπου σε ακίνητο ιδιοκτησίας του ομίλου Βωβού επί της Λ. Κηφισίας άνοιξε το πρώτο κατάστημα Media Markt στην Ελλάδα και στη συνέχεια και στο ακίνητο της ελληνικής εταιρείας στο Δέλτα Φαλήρου.
Εκτός από τα καταστήματα Αμαρουσίου και Φαλήρου, η Media Markt λειτουργεί άλλους τρεις εμπορικούς χώρους στην Ελλάδα (Περιστέρι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και Πυλαία Θεσσαλονίκης) και ήδη δρομολογεί την περαιτέρω επέκτασή της και στην περιφέρεια. Δεν αποκλείεται σύντομα να ξεκινήσει την λειτουργία της και το άλλο εμπορικό σήμα του ομίλου, η αλυσίδα Saturn, και μάλιστα υπάρχουν σκέψεις η συμφωνία με τον όμιλο Βωβού για το κατάστημα στην Λ. Συγγρού να χρησιμοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο πρώην ακίνητο της Ελφίνκο ο όμιλος Βωβού αναπτύσσει εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο συνολικής ενοικιάσιμης επιφάνειας περίπου 13.500 τ.μ.(ανωδομή άνω των 14.000 τ.μ.). Το συγκρότημα θα διαθέτει και 393 υπόγειες θέσεις στάθμευσης και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του επόμενου έτους, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη λειτουργίας του για τον Δεκέμβριο της φετινής χρονιάς. Αν η συμφωνία με την Media Markt (5.000 τ.μ.) ολοκληρωθεί, τότε προς μίσθωση θα απομένουν 4.000 τ.μ. καταστήματα και 4.500 τ.μ. γραφεία.