Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 12:31

  Παράταση για ημιυπαίθριους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:01

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Παράταση έως τα τέλη Ιουνίου της προθεσμίας για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων έδωσε το ΥΠΕΚΑ. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί από τακτοποίηση ημιυπαίθριων 150 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν προκαταβολές των ποσών. Προβλέπεται ότι τα πρόστιμα θα αποφέρουν συνολικά έσοδα περίπου 709 εκατ. ευρώ έως και το 2012.

  Αναλυτικότερα:

   
  Εκτίμηση
  Είσπραξη
  2010
  93 εκατ. ευρώ
  105,9 εκατ. ευρώ
  2011
  420 εκατ. ευρώ
  57 εκατ. ευρώ έως 22/02/2011
  2012
  180 εκατ. ευρώ
   
  Σύνολο
  709 εκατ. ευρώ
   

  Παράλληλα, όπως ανέφερε  το ΥΠΕΚΑ σε συνάντηση με δημοσιογράφους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, προετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τη μη καταβολή δημοτικών τελών στους ημιυπαίθριους που έχουν τακτοποιηθεί.

  Το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει επίσης ρύθμιση για την μείωση των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης των αυθαιρέτων χώρων. Η ηγεσία του υπουργείου ανέφερε ότι δεν έχει κληθεί προς στιγμήν να τοποθετηθεί επί της σχετικής πρωτοβουλίας του υπ. Οικονομικών.

  Σχετικά με τους δασικούς χάρτες, η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών. Ενώ προβλέπεται ότι μέσα στην Άνοιξη θα είναι έτοιμοι οι δασικοί χάρτες σε 6 νομούς της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων της Μαγνησία, της Ηλεία και της Καβάλας.

  Σύντομα η πρόταση για το Ελληνικό

  Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου το Ελληνικού, η υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση για το Ελληνικό.

  Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος συμμετείχε στις πρόσφατες συναντήσεις με το Κατάρ, ανέφερε ότι οι τελευταίες επαφές που είχε αφορούσαν αμιγώς νομικά και τεχνικά ζητήματα του project.

  Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, η κυβέρνηση έκανε γνωστό για άλλη μία φορά ότι ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με το Εμιράτο του Κατάρ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων