Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 21:30

  ΛΟΥΞ: 70 χρόνια ιστορίας, παράδοσης και κοινωνικής συνεισφοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οικειοθελής δέσµευση η προσφορά προς τον συνάνθρωπο και η πρόοδος της κοινωνίας

  Η Λουξ φέτος συµπληρώνει 70 χρόνια παράδοσης και ιστορίας, προσφέροντας από το 1950 µέχρι και σήµερα αναψυκτικά και χυµούς που ξεχωρίζουν χάρη στις ποιοτικές πρώτες ύλες, τις αυθεντικές συνταγές, την καινοτοµία και το µεράκι των ανθρώπων της εταιρείας. Παράλληλα, από την αρχή της πορείας της µέχρι σήµερα η Λουξ θεωρεί οικειοθελή δέσµευση τη βελτίωση και την πρόοδο της κοινωνίας και των πολιτών, γι’ αυτό και συστηµατικά προχωρά σε ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ξεχωρίζουν στη στρατηγική και στη φιλοσοφία της. 

  Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αντιπρόεδρος της Λουξ

  Στο πλαίσιο της δέσµευσής της σε θέµατα εταιρικής υπευθυνότητας και αναγνωρίζοντας την έλλειψη ποσοτήτων αίµατος, στην οποία οδήγησε, εκτός των άλλων, και η ανασφάλεια και ο φόβος της πανδηµίας, η εταιρεία προχώρησε σε µια δυναµική συνεργασία µε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διοργανώνοντας από κοινού µια σειρά εθελοντικών αιµοδοσιών ανά την Ελλάδα, µε πρωτεύοντα στόχο την άµεση συνεισφορά σε συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την προσφορά αίµατος άνευ ανταλλάγµατος. Το πρόγραµµα των αιµοδοσιών περιελάµβανε τα Γιάννενα, την Κέρκυρα, τον Δήµο Μαραθώνα, τον Δήµο Αµαρουσίου Αττικής, τον Δήµο Περιστερίου Αττικής και την Πάτρα, ενώ η συγκεκριµένη δράση ενδέχεται να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές. 

  Ανταποκρινόµενη στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των σύγχρονων κοινωνιών και θέτοντας ως προτεραιότητα τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, η Λουξ έχει λανσάρει τη δωρεάν εφαρµογή για κινητά τηλέφωνα, Loux plai-plai, µέσω της οποίας η εταιρεία προσφέρει 1 ευρώ στο EΣΥ για κάθε χρήστη που κατεβάζει την εφαρµογή στο κινητό του. Στόχος της εφαρµογής είναι µέσα από επικαιροποιηµένο και ποιοτικό περιεχόµενο να αναχθεί σε µια αγαπηµένη συνήθεια του κοινού, έχοντας πάντοτε ως αιχµή του δόρατος την έµπρακτη ενίσχυση του πολύτιµου έργου των υπηρεσιών υγείας.  

  Παράλληλα, ως ιδρυτικό Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η Λουξ από κοινού µε τις υπόλοιπες εταιρείες-Μέλη που την απαρτίζουν συνέβαλε στο αξιόλογο έργο των διεπιστηµονικών οµάδων του Δήµου Αθηναίων (streetwork), οι οποίες χαρτογραφούν τους αστέγους που διαβιούν στους δρόµους της πόλης και τις ανάγκες τους. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε µέσω του προγράµµατος "Υιοθέτησε την Πόλη σου", στο οποίο συµµετείχαν φορείς, επιχειρήσεις και επαγγελµατίες, δηµιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη. 

  Ταυτόχρονα, συνεισφέροντας στην ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου πανελλαδικά, η εταιρεία αποτέλεσε αρωγό του έργου της Κοινωνικής Οργάνωσης Αγάπη, που προσφέρει τρόφιµα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ