Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 22:10

  Όµιλος FOURLIS: Πάντα δίπλα στην κοινωνία

  Όµιλος FOURLIS: Πάντα δίπλα στην κοινωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Όµιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους µεγαλύτερους εµπορικούς οµίλους καταναλωτικών αγαθών, µε συνεχή παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 70 χρόνια.

  Το 2008 δηµιουργήθηκε η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Οµίλου, µε στόχο τον συντονισµό των εταιρειών του σε πρωτοβουλίες και δράσεις στον τοµέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, µε γνώµονα τις Αξίες και τις Αρχές του και βασικές προτεραιότητες τον σεβασµό στον άνθρωπο, τη στήριξη της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

  Στο πλαίσιο αυτό, το 2013 ξεκίνησε το πρόγραµµα "Σταθµοί Χαράς" της ΙΚΕΑ, µε σκοπό τη στήριξη δηµοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθµών. Μέσω του προγράµµατος "Σταθµοί Χαράς", η ΙΚΕΑ εξοπλίζει πλήρως τους σταθµούς και δηµιουργεί καλοσχεδιασµένους, ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους, όπου τα παιδιά περνούν µεγάλο µέρος της ηµέρας τους. Μέχρι σήµερα έχουν διατεθεί προϊόντα σε 75 σταθµούς σε όλη τη χώρα, για περισσότερα από 3.300 παιδιά.

  Παράλληλα, από το 2011 υλοποιείται το Πρόγραµµα "Φτάνουµε Παντού" (πρώην "Φτάνουµε στα Άκρα"), µέσω του οποίου η INTERSPORT επισκέπτεται δηµόσια δηµοτικά σχολεία σε αποµακρυσµένες, ακριτικές αλλά και πληγείσες περιοχές της Ελλάδας και προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισµό για το µάθηµα της φυσικής αγωγής. Την αποστολή της INTERSPORT συνοδεύουν διακεκριµένοι αθλητές τοπικών συλλόγων, οι οποίοι µιλούν στα παιδιά για  τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισµού. Συνολικά µέχρι σήµερα η INTERSPORT έχει επισκεφτεί 230 δηµόσια δηµοτικά σχολεία, προσεγγίζοντας περίπου 28.000 µαθητές µε τη συνοδεία 110 καταξιωµένων αθλητών.

  O Όµιλος FOURLIS προάγει τον εθελοντισµό, µε δράσεις που υποστηρίζονται αποκλειστικά από τους εργαζοµένους του. Χαρακτηριστικά παραδείγµατα αποτελούν η εθελοντική αιµοδοσία, η οποία υλοποιείται σε εγκαταστάσεις των εταιρειών του Οµίλου δύο φορές τον χρόνο, η προσφορά τροφίµων και άλλων αναγκαίων ειδών σε ιδρύµατα και οργανισµούς, καθώς και η "Ηµέρα Εθελοντισµού", ένας θεσµός ο οποίος εγκαινιάστηκε το 2019 και στο πλαίσιο του οποίου εργαζόµενοι δηµιούργησαν, µε τις οικογένειές τους, είδη τα οποία προσφέρθηκαν στο "Make-A-Wish" (Κάνε-Μία-Ευχή Ελλάδος) και στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών µε Νεοπλασµατική Ασθένεια "ΦΛΟΓΑ", προκειµένου να διατεθούν στα πασχαλινά µπαζάρ που διοργάνωσαν οι οργανισµοί µε στόχο την ενίσχυση των εσόδων τους και τη στήριξη των σκοπών τους.

  Την περίοδο της υγειονοµικής κρίσης COVID-19 ο Όµιλος FOURLIS προχώρησε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήµατος Υγείας προσφέροντας προϊόντα ΙΚΕΑ, για την κάλυψη άµεσων αναγκών, στο Νοσηλευτικό Ίδρυµα Μετοχικού Ταµείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), στο Πανεπιστηµιακό Γενικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ), αλλά και στο ΚΥΑΔΑ του Δήµου Αθηναίων.  Επιπλέον, ο Όµιλος προσέφερε αθλητικά παπούτσια, µέσω της εταιρείας INTERSPORT, στο σύνολο του προσωπικού του Νοσοκοµείου Αποκλειστικής Νοσηλείας ασθενών µε COVID-19 "Η Παµµακάριστος".

  Στον Όµιλο FOURLIS θα συνεχίσουµε να βρισκόµαστε κοντά στην κοινωνία, να αφουγκραζόµαστε τις ανάγκες της και να δρούµε µε στόχο τη δηµιουργία των προϋποθέσεων για µια καλύτερη καθηµερινή ζωή για όλους.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ