Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 22:15

  ΜΕΓΑ: Προτεραιότητα στην κοινωνία

  ΜΕΓΑ: Προτεραιότητα στην κοινωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τρεις βασικοί πυλώνες στήριξης, µε κεντρική προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζοµένων και των καταναλωτών.

  Από το ξεκίνηµα της κρίσης της COVID-19, η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έσπευσαν να συνδράµουν στον αγώνα κατά του κορονοϊού, µε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, µέσα από τους τρεις παρακάτω βασικούς πυλώνες στήριξης:

  1. Προστασία της υγείας των εργαζοµένων της ΜΕΓΑ

  Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζοµένων της εταιρείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Συγκεκριµένα, µέχρι στιγµής, η ΜΕΓΑ έχει υιοθετήσει τα ακόλουθα µέτρα για την ασφάλεια των εργαζοµένων της:

  Αποµάκρυνση από την εργασία εργαζοµένων που ανήκουν σε ευάλωτες οµάδες, εφαρµογή τηλε-εργασίας, καθηµερινή θερµοµέτρηση εργαζοµένων, τακτικές απολυµάνσεις στους χώρους της εταιρείας και στα πούλµαν µεταφοράς των εργαζοµένων, υιοθέτηση αυστηρής πολιτικής τήρησης αποστάσεων µεταξύ των εργαζοµένων, καµπάνια ενηµέρωσης του συνόλου των εργαζοµένων κ.ά.

  2. Ύψιστη προϊοντική ασφάλεια και επάρκεια των προϊόντων προς τους καταναλωτές 

  Για τη ΜΕΓΑ η ασφάλεια των καταναλωτών είναι αδιαπραγµάτευτη προτεραιότητα. Επενδύσεις σε µηχανολογικό εξοπλισµό τεχνολογίας αιχµής και αυστηρά συστήµατα ποιοτικού ελέγχου διασφαλίζουν καθηµερινά την ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας. Όλα τα τµήµατα παραγωγής και αποθήκευσης έχουν επανειληµµένα ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για τις άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, από µεγάλες διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες. Επιπλέον, προϊόντα της εταιρείας όπως τα Babylino και η EveryDay ήταν τα πρώτα στην Ευρώπη που πήραν το Oeko-Tex Certification για απουσία βλαβερών ουσιών, ενώ πρόσφατα απονεµήθηκε στο Babylino το Βραβείο Product Safety από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
   
  3. Υποστήριξη των κοινοτήτων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων και του Εθνικού Συστήµατος Υγείας.

  Σε µια προσπάθεια συµβολής στην αντιµετώπιση της πρωτοφανούς πανδηµίας του κορονοϊού, η ΜΕΓΑ εντατικοποίησε την προσπάθειά της για ενίσχυση του Εθνικού Συστήµατος Υγείας, ενώ παράλληλα συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές οµάδες, µε συνεχείς δωρεές προϊόντων και στοχευµένες κοινωνικές ενέργειες.

  Δωρεά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισµού στο ΕΣΥ 

  Από τις πρώτες εταιρείες που έδωσαν το "παρών" στη µεγάλη µάχη και έσπευσαν να συνεισφέρουν στις τρέχουσες ανάγκες του συστήµατος υγείας της χώρας, η ΜΕΓΑ έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 20 νοσοκοµειακών κλινών, σχεδιασµένων µε ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ, οι οποίες παραδόθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

  Στήριξη του προγράµµατος "Βοήθεια στο σπίτι" του Δήµου Αθηναίων 

  Η ΜΕΓΑ προχώρησε πρόσφατα στη δωρεά 690.000 προϊόντων ατοµικής υγιεινής και προσωπικής φροντίδας, ενισχύοντας σηµαντικά το νέο πρόγραµµα του Δήµου Αθηναίων "Βοήθεια στο Σπίτι Plus".

  Συνεχείς δωρεές προϊόντων προσωπικής υγιεινής σε όλη την Ελλάδα 

  Είναι επίσης σηµαντικό να αναφερθεί ότι αυτό το διάστηµα πραγµατοποιεί δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων τεµαχίων αντιβακτηριδιακών µαντιλιών και λοιπών προϊόντων προσωπικής υγιεινής, σε συνεργασία µε κοινωνικούς φορείς, δήµους, γηροκοµεία και φιλανθρωπικές οργανώσεις πανελλαδικά όπως π.χ. γηροκοµεία, ορφανοτροφεία, ιδρύµατα και κοινωνικά παντοπωλεία πολλών Δήµων της χώρας, το Πυροσβεστικό Σώµα, τα Σώµατα της Αστυνοµίας κ.λπ.).
  Η ΜΕΓΑ, µε αυξηµένο αίσθηµα ευθύνης, δεσµεύεται να συνεχίσει την έµπρακτη προσπάθεια στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών οµάδων και των φορέων που αγρυπνούν για την προάσπιση της δηµόσιας υγείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ