Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 23:00

  Το Πλαίσιο δίπλα σε όσους το είχαν ανάγκη και κατά την καραντίνα

  Το Πλαίσιο δίπλα σε όσους το είχαν ανάγκη και κατά την καραντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ομάδα #plai_sou μετρά πάνω από 300 εθελοντές για τις δράσεις ΕΚΕ.

  Δεν είναι συνηθισµένο η εθελοντική δράση των εταιρειών να ξεκινά από τους ίδιους τους εργαζοµένους και όχι από τη διοίκηση. Κι αυτό κάνει την εθελοντική οµάδα του Πλαισίου, #plai_sou, να ξεχωρίζει. Η οµάδα εθελοντών #plai_sou µετρά πάνω από 300 εθελοντές και έχει ένα σταθερό πρόγραµµα ΕΚΕ. Οι δράσεις της δεν είναι απλές χορηγίες, αλλά πράξεις συνολικής προσφοράς. Μέλη της οµάδας ενώνουν τις δυνάµεις τους µε µη κερδοσκοπικά σωµατεία και ταξιδεύουν στην άγονη γραµµή για να προσφέρουν όχι µόνο είδη τεχνολογίας, αλλά και εργασία, ιατρικές υπηρεσίες και άλλα πολλά. Επίσης συµµετέχει κάθε χρόνο στο Greece Race for the Cure (έχοντας σταθερά µια από τις µεγαλύτερες εταιρικές οµάδες) και µοιράζει κάθε χρόνο τσάντες µε την έναρξη της σχολικής χρονιάς (το 2019 ήταν η 4η συνεχή χρονιά που πραγµατοποιήθηκε και µοιράστηκαν πάνω από 7.000 τσάντες).

  Έτσι, η οµάδα εθελοντών #plai_sou δεν θα µπορούσε να µείνει άπραγη ούτε την περίοδο της καραντίνας. Το Πλαίσιο θέλησε να συµµετάσχει ενεργά στο έργο του υπουργείου Παιδείας για τη συνέχιση των µαθηµάτων σε όλες τις βαθµίδες εκπαίδευσης, µέσω τηλεδιδασκαλίας. Προχώρησε, λοιπόν, στη δωρεά tablets σε 87 σχολεία ακριτικών και δύσκολα προσβάσιµων περιοχών.

  Με αυτόν τον τρόπο οι µαθητές από τον Άη Στράτη, τα Κουφονήσια, τις Οινούσσες, τη Νίσυρο, τους Λειψούς, τους Φούρνους αλλά και από άλλα µέρη της Ελλάδας απέκτησαν το δικό τους tablet και µπόρεσαν να παρακολουθήσουν κανονικά τα µαθήµατά τους, εξ αποστάσεως.

  Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες της εταιρείας και των εθελοντών της δεν σταµάτησαν εκεί. Η οµάδα #plai_sou ανέλαβε να στηρίξει ακόµα µία πραγµατικά ευάλωτη κοινωνική οµάδα, αυτήν των αστέγων. Τη στιγµή που όλοι καλούµασταν να "µείνουµε σπίτι", οι άνθρωποι εκείνοι δεν είχαν εστία για να προστατευθούν, ούτε κάποιο εισόδηµα. Το Πλαίσιο προχώρησε στην αγορά συνδροµών του περιοδικού "Σχεδία", ώστε να στηρίξει οικονοµικά τους πωλητές δρόµου.

  Η εταιρεία ανταποκρίθηκε και στο γενικό κάλεσµα του Γηροκοµείου Αθηνών, παρέχοντας προϊόντα καθαρισµού για απολύµανση των χώρων του και την τήρηση των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής για τους φιλοξενούµενούς του.

  Για τις παραπάνω ενέργειες, αλλά και γενικότερα για την έντονη κοινωνική του παρουσία, το Πλαίσιο θα έχει τη χαρά να τιµηθεί µε δύο βραβεία στη 12η τελετή βράβευσης CR Index 2019-2020, που διοργανώνει το CRI - Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Θα διακριθεί µε το Silver βραβείο στη γενική κατάταξη, καθώς και µε τιµητικό τίτλο στην κατηγορία "Αγορά", ως επιβράβευση της υγιούς σχέσης της εταιρείας µε την αγορά, τους πελάτες, τους καταναλωτές και τους προµηθευτές της.

  Το Πλαίσιο και η οµάδα εθελοντών του, plai_sou, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλάι όσων τους χρειάζονται και να ανταποκρίνονται άµεσα και αποφασιστικά στις ανάγκες της κοινωνίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ