Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 23:01

  Η διεθνής συµβολή της Novartis στη µάχη κατά της COVID-19

  Η διεθνής συµβολή της Novartis στη µάχη κατά της COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σηµαντικό αποτύπωµα κατά του κορονοϊού σε παγκόσµιο επίπεδο

  Από τις πρώτες ηµέρες εκδήλωσης της πανδηµίας η Novartis προχώρησε σε άµεσες δράσεις µε στόχο την ουσιαστική συµβολή στην αντιµετώπιση του κορονοϊού σε παγκόσµιο επίπεδο. Με πυξίδα την αποστολή της, η εταιρεία παρέµεινε προσηλωµένη στη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία για όλους, κάτι που απέκτησε ακόµα µεγαλύτερη αξία σε αυτές τις πρωτόγνωρα κρίσιµες συνθήκες.

  Πιο συγκεκριµένα, η εταιρεία προχώρησε σε ενέργειες ενίσχυσης των συστηµάτων υγείας, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διάθεση των θεραπειών της στους ασθενείς και υποστηρίζοντας ερευνητικές προσπάθειες για την ανάπτυξη θεραπειών της COVID-19.

  Παγκόσµιο Ταµείο Απόκρισης στην COVID-19

  Μία από τις πρώτες δράσεις της Novartis ήταν η δηµιουργία Παγκόσµιου Ταµείου Απόκρισης στη νόσο COVID-19, προσφέροντας 40 εκατοµµύρια δολάρια για τη στήριξη πρωτοβουλιών στον τοµέα της υγείας σε 60 χώρες, σχεδιασµένων να βοηθήσουν τις κοινότητες να διαχειριστούν καλύτερα τις τεράστιες προκλήσεις της πανδηµίας. Η εταιρεία εφάρµοσε µια ταχύτατη διαδικασία αξιολόγησης για να επιδοτήσει πρωτοβουλίες που εστιάζουν, µεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

  - Ενίσχυση της υποδοµής των συστηµάτων υγείας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, συµπεριλαµβανοµένης της χρηµατοδότησης για την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού προσωπικού, την προµήθεια φαρµάκων και ιατρικού εξοπλισµού.

  -  Ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορµών για τη συλλογή δεδοµένων που σχετίζονται µε τη νόσο COVID-19, αποµακρυσµένες παροχές ιατρικής φροντίδας και αποτελεσµατική επικοινωνία σηµαντικών πληροφοριών για την υγεία στο ευρύ κοινό.

  - Δηµιουργία ή ενίσχυση νέων προγραµµάτων υγείας στις κοινότητες, ειδικά για την αντιµετώπιση της πανδηµίας.

  Δωρεά υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέµηση της πανδηµίας

  Η εταιρεία δώρισε έως και 130 εκατοµµύρια δόσεις γενόσηµης υδροξυχλωροκίνης για την παγκόσµια αντιµετώπιση της πανδηµίας. Η υδροξυχλωροκίνη και η συγγενής δραστική ουσία χλωροκίνη υπόκεινται σε αξιολόγηση µέσω κλινικών δοκιµών για τη θεραπεία της νόσου COVID-19.

  Η Novartis στηρίζει σταθερά το ερευνητικό έργο που συντελείται µέσω κλινικών δοκιµών και θα αξιολογήσει τις ανάγκες για πρόσθετες κλινικές δοκιµές.

  ΣταθεροποΙηση τιµών σε φάρµακα δυνητικά χρήσιµα για τη θεραπεΙα της COVID-19

  Εν µέσω της πανδηµίας, η Sandoz, η θυγατρική του Οµίλου Novartis που ειδικεύεται στην παραγωγή γενοσήµων, ήταν η πρώτη που δεσµεύτηκε να κρατήσει σταθερές τις τιµές µιας οµάδας απαραίτητων φαρµάκων που µπορούν να φανούν χρήσιµα στη θεραπεία περιπτώσεων κορονοϊού, ειδικότερα τα αντιικά, για τη µείωση των επιπτώσεων του κορονοϊού, και τα αντιβιοτικά, για την καταπολέµηση της πνευµονίας.

  Συνέργειες σε ερευνητικά προγράµµατα

  Η Novartis συµµετείχε ενεργά σε νέες συνεργατικές ερευνητικές προσπάθειες, όπως ο επιταχυντής για την ανάπτυξη θεραπειών COVID-19 Therapeutics Accelerator, που συντονίζουν το Ίδρυµα Bill & Melinda Gates, η Wellcome και η Mastercard, καθώς και σε µια συνεργασία για την COVID-19 η οποία συντονίζεται από την Πρωτοβουλία για τα Καινοτόµα Φάρµακα (ΙΜΙ). Επιπλέον, η Novartis ανταποκρίθηκε στο έκτακτο αίτηµα του Ευρωπαϊκού Οργανισµού Φαρµάκων για έρευνα και ανάπτυξη σχετικά µε την COVID-19, προσφέροντας πολύτιµο υλικό από το αρχείο δεδοµένων της, το οποίο αξιολογήθηκε κατάλληλο για εργαστηριακές αντιικές δοκιµές.

  Φροντίδα για τους εργαζοµένους

  Η Novartis Hellas φροντίζει για την προστασία της υγείας των εργαζοµένων της µε την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων τηλεργασίας.

  Προκειµένου να βοηθήσει τους ανθρώπους της να αντεπεξέλθουν στην απαιτητική συγκυρία, η Novartis εφοδίασε όλα τα εταιρικά κινητά και ipads µε ειδική εφαρµογή, που παρέχει συµβουλές σε θέµατα άσκησης, διατροφής, πνευµατικής και ψυχολογικής ισορροπίας, καθώς και 50 δωρεάν συνεδρίες coaching.

  Η εταιρεία έχει προχωρήσει στην εφαρµογή σχεδίου σταδιακής επαναφοράς στον φυσικό επαγγελµατικό χώρο από την 25η Μαΐου, σύµφωνα µε τις οδηγίες της Πολιτείας και της µητρικής εταιρείας, ενώ η επιστροφή αποτελεί καθαρά προσωπική απόφαση κάθε εργαζοµένου, µε βάση τις ατοµικές και οικογενειακές του ανάγκες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ