Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουν-2018 14:44

  ΕΧΑΕ: Εισαγωγή και Έναρξη Διαπραγμάτευσης του Εταιρικού Ομολόγου της Β&F

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τον Όμιλο Εταιρειών B&F, στο πλαίσιο της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού του ομολόγου.

  Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησαν η κα Σοφία Μπιθαρά Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Βασίλης Μπιθαράς Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της B&F.

  Συνολικά διατέθηκαν 25.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ, με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 25.000.000 εκ. ευρώ με επιτόκιο 4,95%.

  Πρόκειται για το ενδέκατο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο που εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις εταιρείες αυτές να  αντλούν σημαντικά κεφάλαια με επιτόκια τα οποία κυμάνθηκαν μεταξύ 3,10 και 5,5%.

  Ο κ. Νίκος Πορφύρης Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφού συνεχάρη τη Διοίκηση της εταιρείας, τους αναδόχους και τις χρηματιστηριακές εταιρείες, επισήμανε: "Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο του 2018 και το ενδέκατο από το 2016, με συνολικό ύψος εκδόσεων 901,5 εκ. ευρώ. H αυξανόμενη διασπορά σε κλάδους και δραστηριότητες, αλλά και η ποικιλία στα μεγέθη των εκδοθέντων τίτλων, επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά εταιρικών ομολόγων αποτελεί ένα σταθερό και αξιοποιήσιμο κανάλι παροχής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις".

  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης, για την εισαγωγή του εταιρικού ομολόγου επεσήμανε: "Η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης Eταιρικών Oμολόγων αυτή τη φορά εμπλουτίζεται με τους τίτλους που εξέδωσε μια μικρομεσαία παραγωγική επιχείρηση, η "B&F Ενδυμάτων".

  Η επιτυχημένη άντληση 25 εκατ. € προσδίδει στην Εταιρεία σημαντική αναπτυξιακή προοπτική και στους επενδυτές μια καλή ευκαιρία να τοποθετήσουν τα χρήματά τους με καλές αποδόσεις.

  Προσδοκία όλων μας είναι να ακολουθήσουν και άλλες ΜμΕ που θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η νέα αγορά".

  Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της συνεδρίασης, ο κ. Γιώργος Μπιθαράς Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών της B&F δήλωσε: "Με την ευκαιρία της έναρξης διαπραγμάτευσης του ομολόγου μας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το επενδυτικό κοινό, την Τράπεζα Πειραιώς, την Euroxx Χρηματιστηριακή, την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και τους λοιπούς αναδόχους για την εμπιστοσύνη ώστε να κάνουμε πράξη το όραμά μας.

  Η επιτυχής έκδοση του ομολόγου αποτελεί ευθύνη για τη Διοίκηση της Εταιρείας μας και δίνει σαφέστατα ψήφο εμπιστοσύνης στον Όμιλο B & F.

  Η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί την "αλλαγή σελίδας" για τον Όμιλό μας ενώ εκ παραλλήλου ανοίγει νέες προοπτικές για άντληση κεφαλαίων από παρομοίου μεγέθους υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις". 

  Σχετικά με την έκδοση του εταιρικού ομολόγου 

  Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι ήταν η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και η EUROXΧ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ . Ανάδοχοι της Δημόσιας προσφοράς η ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. και ο ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. Σύμβουλος έκδοσης η EUROXΧ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

  Διατέθηκαν συνολικά 25.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους €25.000.000. Η διάρκεια των ομολογιών είναι 5 έτη με επιτόκιο 4,95%.

  Η συνολική ζήτηση και ο αριθμός των επενδυτών που συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά, ανήλθε αντίστοιχα σε €26 εκατ. και 703 με αποτέλεσμα να καλυφθεί η Δημόσια Προσφορά κατά 1,04 φορές.

  Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 13.652 Ομολογίες (54,6% του συνόλου) σε Ιδιώτες Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 13.652 Ομολογιών για τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση και β) 11.348 Ομολογίες (45,4% του συνόλου) σε Ειδικούς Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 12.348 Ομολογιών για τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση ικανοποιώντας το 91,9% της ζήτησης. Επίσης, από τις 11.348 Ομολογίες που κατανεμήθηκαν στους Ειδικούς Επενδυτές, οι Ανάδοχοι έλαβαν για δικό τους λογαριασμό 7.918 Ομολογίες.

  Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (ΗΒΙΠ) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων