Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουν-2018 11:28

  Μυτιληναίος: Ανακοίνωση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δελτίο Τύπου

  ΝΕΑ μοναδα ηλιακησ ενεργειασ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΚΑ EGN

  Αθήνα, Ελλάδα - 19 Ιουνίου 2018 – Η MYTILINEOS είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η θυγατρική της, ΜΕΤΚΑ EGN, υπέγραψε σύμβαση με την Talasol Solar S.L.U. θυγατρική της Ellomay Capital Ltd., για την υλοποίηση μιας μονάδας ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, με εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, στον δήμο Talaván, στο Cáceres της Ισπανίας ("έργο Talasol").

  Η υπογραφή της συμφωνία έλαβε χώρα στην έδρα της MYTILINEOS στην Αθήνα στις 18.06.2018.

  Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) του έργου Talasol, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως 400 kV, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης, έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο καθώς και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη. Η αξία της σύμβασης αγγίζει τα 200 εκατ ευρώ.

  Η επιλογή της METKA EGN για το συγκεκριμένο έργο εδραιώνει τη θέση της εταιρείας ως διεθνούς ηγέτιδας στην παροχή ανταγωνιστικών λύσεων EPC στον τομέα της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως.

  Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS δήλωσε:

  "Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η Ellomay. Το έργο αυτό αποτελεί ορόσημο για την ανταγωνιστική, μη επιδοτούμενη ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη και προσβλέπουμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή του εγκαίρως και κυρίως εντός προϋπολογισμού. Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε περαιτέρω τη δραστηριότητά μας σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, τόσο υποστηρίζοντας μεγάλους διεθνείς πελάτες και προσφέροντάς τους ανταγωνιστικές λύσεις EPC, όσο και αναπτύσσοντας τις δραστηριότητές μας με δικά μας έργα και επενδύσεις στον κλάδο."  

  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

  την κα Αντιγόνη Φάκου, Γραφείο Τύπου Εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Τηλ. +30 210-6877346 | Φαξ +30 210-6877400 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Antigoni.Fakou@mytilineos.gr

  Σχετικά με την MYTILINEOS:

  H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.900 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.mytilineos.gr

   Σχετικά με τη ΜΕΤΚΑ EGN:

  Η METKA EGN είναι κοινή εταιρεία της MYTILINEOS και του Ομίλου ΕΓΝΑΤΙΑ, που εστιάζει στην ανάπτυξη και κατασκευή έργων κοινής ωφέλειας για τις παγκόσμιες αγορές ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία εξυπηρετεί μεγάλους διεθνείς πελάτες, κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Αμερικής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.metka-egn.com.

  Σχετικά με την Ellomay Capital Ltd.

  Η Ellomay είναι μια ισραηλινή εταιρεία εισηγμένη στο NYSE American και το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ με το σύμβολο "ELLO". Από το 2009, η Ellomay Capital εστιάζει τις δραστηριότητές της στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και το Ισραήλ.

  Μέχρι σήμερα, η Ellomay έχει αξιολογήσει πολλές ευκαιρίες και έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στις βιομηχανίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθαρής ενέργειας και φυσικών πόρων στο Ισραήλ, την Ιταλία και την Ισπανία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ellomay, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.ellomay.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων