Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Μαϊ-2018 12:39

  Κορρές: Αίτημα για εξαγορά του εναπομείναντος 2,75% από την Nissos Holdings

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Κορρές που δεν κατέχει, ονομαστικής αξίας 0,39 ευρώ έκαστη υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Nissos Holdings.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αίτηση, την 23η Απριλίου 2018 (ημερομηνία κατά την οποία έληξε η περίοδος αποδοχής) και μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερόμενων μετοχών στο πλαίσιο της από 7 Φεβρουαρίου 2018 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που είχε υποβάλει η Nissos Holdings, η τελευταία κατείχε συνολικά 13.200.461 μετοχές της εταιρείας, ήτοι ποσοστό 97,16% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Επιπλέον βάσει των αγορών μετοχών της Εταιρείας που έκτοτε προέβη μέχρι και τις 7.5.2018, η Nissos Holdings κατείχε 13.213.156 μετοχές της εταιρείας, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 97,25% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

  Κατόπιν των ανωτέρω, η Nissos Holdings με την αίτησή της προς την Ε.Κ., αιτείται την έγκριση της άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς των υπολοίπων μετοχών της Εταιρείας τις οποίες δεν κατέχει η ίδια, ήτοι συνολικά 373.344 κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 2,75% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, προσφέροντας αντάλλαγμα ίσο με το προσφερόμενο τίμημα της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι το ποσό των €5,08 ανά μετοχή, σε μετρητά. Από το καταβλητέο ποσό θα αφαιρεθούν ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών (ύψους 0,20% επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης) και τα σχετικά δικαιώματα υπέρ της "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε." (Ε.Χ.Α.Ε) (ύψους 0,08% επί της αξίας της μεταβίβασης), που βαρύνουν τους πωλητές/κατόχους των προς εξαγορά μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με το Νόμο και την υπ' αριθμ. 1/223/28.1.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Χ.Α.Ε., ως ισχύει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων