Πέμπτη, 26-Απρ-2018 17:25

Διευκρινίσεις για τα δικαιώματα προτίμησης και τις νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Attica Bank

O Σύμβουλος Έκδοσης "Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε." και η εκδότρια εταιρία ATTICA BANK (η "Εκδότρια"), κατ’ εφαρμογή του άρθρου 9 της απόφασης 1/808/07.02.2018 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνουν ότι έχουν προβεί σε αξιολόγηση της αγοράς-στόχου των δικαιωμάτων προτίμησης (τα "Δικαιώματα Προτίμησης") και των νέων μετοχών (οι "Νέες Μετοχές") που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εκδότριας, με καταβολή μετρητών υπέρ παλαιών μετόχων, που αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 22.12.2017 ως εξής:

(i) Η αγορά-στόχος των Δικαιωμάτων Προτίμησης και των Νέων Μετοχών καταλαμβάνει: επιλέξιμους αντισυμβαλλόμενους επαγγελματίες πελάτες και ιδιώτες πελάτες, όπως ορίζονται στο Ν 4514/2018 όπως ισχύει, με τουλάχιστον βασική γνώση για τις Νέες Μετοχές και ενημερωμένους ή έμπειρους σε επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες για τα Δικαιώματα Προτίμησης, με τουλάχιστον μέτρια ανοχή στον κίνδυνο αναφορικά με τις Νέες Μετοχές και μεγάλη ανοχή στον κίνδυνο για τα Δικαιώματα Προτίμησης, ανεξαρτήτως χρονικού ορίζοντα και με επενδυτικό σκοπό την ανάπτυξη του κεφαλαίου ή αντιστάθμιση κινδύνου.

(ii) Όλα τα δίκτυα διανομής των δικαιωμάτων προτίμησης και των νέων μετοχών (ήτοι επενδυτική υπηρεσία παροχής επενδυτικής συμβουλής, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, λήψης/διαβίβασης εντολής και εκτέλεσης εντολής) θεωρούνται κατάλληλα για πελάτες της αγοράς στόχου.