Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Απρ-2018 15:45

  ΕΧΑΕ: 1st ATHEX Mid-Cap Conference

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε σήμερα το 1ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (1st ATHEX Mid-Cap Conference) στην Αθήνα.

  Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη μεγαλύτερη προβολή των εισηγμένων εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από χρηματιστηριακούς αναλυτές και την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας των μετοχών τους.

  Το συνέδριο έδωσε τη δυνατότητα σε εισηγμένες εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να παρουσιάσουν σε Έλληνες και Ξένους Διαχειριστές και Αναλυτές τις επιχειρηματικές τους εξελίξεις και προοπτικές. Οι δεκαέξι  (16) εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

       
  1.  ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ   9.   INTRALOT
  2. AUTOHELLAS   10. ΚΑΡΑΤΖΗΣ
  3.  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ   11.  ΚΡΙ ΚΡΙ
  4.  CENERGY HOLDINGS   12.  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  5.  ΕΛΛΑΚΤΩΡ   13.  ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
  6.  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ   14.  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
  7.  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ   15.  FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
  8.  ΙΚΤΙΝΟΣ   16.  QUEST HOLDINGS

   

  Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 350 κατ' ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν 25 επενδυτικά funds και 70 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

  Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά το χαιρετισμό του δήλωσε: "Μέσα από τη διοργάνωση του 1ου ATHEX Mid Cap Conference αναγνωρίζουμε την ανάγκη προβολής των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που τους δίνει η Ελληνική Κεφαλαιαγορά, ειδικά σε μία περίοδο όπου οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο επικεντρώνονται στη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου για την πρόσβαση των μικρομεσαίων εταιρειών στις κεφαλαιαγορές. Με τη διοργάνωση των Roadshows στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη έχουμε επιτύχει την προώθηση των εταιρειών που συμμετέχουν και ευελπιστούμε να γίνει το ίδιο και με τις μεσαίου μεγέθους εταιρείες. Πιστεύουμε ότι το σημερινό συνέδριο θα κινητοποιήσει περαιτέρω την επενδυτική κοινότητα και θα ενισχύσει την επικοινωνία με τις εισηγμένες εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ταυτόχρονα, το ευρύτερο οικοσύστημα της κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ενόψει των προκλήσεων που έχει δημιουργήσει η MIFID II".

  Η κυρία Sabina Dziurman, Διευθύντρια της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο, απεύθυνε χαιρετισμό και μεταξύ άλλων δήλωσε: "Η EBRD στα δυόμισι χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα έχει επενδύσει άνω του 1,6 δις € σε περισσότερες από 30 επενδυτικές προτάσεις, ενώ όλες οι επενδύσεις της στην Ελλάδα οι οποίες αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, πραγματοποιήθηκαν με την παράλληλη συμμετοχή διεθνών και Ελλήνων θεσμικών επενδυτών. Η EBRD στηρίζει έμπρακτα την αγορά εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τη συμμετοχή της ήδη σε 3 ομολογιακές εκδόσεις που διαπραγματεύονται στο ΧΑ, ενώ το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι 100 εκ. € για τη συμμετοχή και σε άλλες ομολογιακές εκδόσεις μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης πραγματοποιείται στην κατάλληλη χρονική στιγμή, όπου εδραιώνεται μία αίσθηση εμπιστοσύνης και βελτίωσης των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας και σε αυτή τη χρονική συγκυρία πρέπει και οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ενισχύσουν το επενδυτικό τους πρόγραμμα και το εξαγωγικό τους προφίλ. Η EBRD παραμένει κοντά στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα συνεργάζεται και με διεθνείς επενδυτές για τη συμμετοχή τους στις εταιρείες αυτές".

  Ο κύριος Ηλίας Λεκκός, Chief Economist της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε στη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας το 2018 να επεκτείνει και να ενισχύσει τη θετική δυναμική του 2017. Στα θετικά στοιχεία του 2018 ? σύμφωνα με τον κ. Λεκκό ? περιλαμβάνονται το γεγονός ότι η ανάπτυξη φαίνεται να βασίζεται στην ανάκαμψη όχι μόνο του τουρισμού αλλά και μιας σειράς άλλων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, όπως η βιομηχανία, οι υπηρεσίες αλλά και το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο. Ταυτόχρονα, το 2018 δεν ενέχει μεγάλες λήξεις ομολόγων που στο παρελθόν δημιουργούσαν συνθήκες αυξημένης αβεβαιότητας, αλλά ούτε και ψήφιση νέων δημοσιονομικών μέτρων.

  Το μοναδικό ίσως ζητούμενο είναι ο τρόπος μετάβασης από το σημερινό καθεστώς "μνημονιακής επιτήρησης" στη μετά-μνημόνιο εποχή και ο τρόπος κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής δημοκρατίας.

  Συνεπώς, η ελληνική οικονομία πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία έτσι ώστε να αποκτήσει αρκετή δυναμική που θα της επιτρέψει όχι μόνο να καταγράψει θετικούς ρυθμούς το 2018, αλλά να μπορέσει να διατηρήσει τη θετική της πορεία και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

  Ο κύριος Ηλίας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), δήλωσε: "Ως Εθνικός Οργανισμός εξωστρέφειας ένας από τους βασικούς μας σκοπούς είναι η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων. Στηρίζουμε έμπρακτα τη σημερινή επενδυτική ημερίδα του ΧΑ αλλά κι άλλες, καθώς πιστεύουμε ότι οι πρωτογενείς και δευτερογενείς χρηματαγορές αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Η προσέλκυση  επενδυτικού ενδιαφέροντος και για τις δύο είναι σημαντικό για την επιτυχία της νέας Ελληνικής Οικονομίας, που είναι εξωστρεφής και βασίζεται σε εισροές ξένων επενδύσεων στη χώρα καθώς και στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών σε τρίτες χώρες. Συγχαρητήρια στα στελέχη του ΧΑ για άλλη μία άψογη διοργάνωση".   

  Ο κύριος Βασίλης Κλέτσας, Senior Project Manager της Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών στην ομιλία του τόνισε: "Από την περασμένη χρονιά διαφαίνεται αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο ΧΑ και ευελπιστούμε ότι μετά το ATHEX Mid-Cap Conference η τάση αυτή θα ενισχυθεί. Αυτό θα οδηγούσε σε αύξηση των επενδυτικών επιλογών στο ΧΑ, σε υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα και κατ' επέκταση σε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για εισαγωγή νέων εταιρειών στο ΧΑ".

  Το Συνέδριο υποστηρίχθηκε από εννέα (9) ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες: Alpha Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ., ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Εθνική Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Eurobank Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ., Euroxx Α.Ε.Π.Ε.Υ., Ιnvestment Bank of Greece, Merit A.E.Π.Ε.Υ., Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ., Χρυσοχοΐδης Α.Ε.Π.Ε.Υ. καθώς και από το διεθνή επενδυτικό οίκο Wood & Company.

  Ο οργανισμός Enterprise Greece ? Invest & Trade ήταν ο χορηγός της διοργάνωσης.

  Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

   

       
       
   
  Σωκράτης Λαζαρίδης
  Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
    Sabina Dziurman
  Διευθύντρια της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο
       
   
  Ηλίας Αθανασίου
  Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece)
    Ηλίας Λεκκός
  Chief Economist της Τράπεζας Πειραιώς
       
   
  Βασίλης Κλέτσας
  Senior Project Manager της Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
    Άποψη του Συνεδρίου

   

  Σχετικά με το 1ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών οργάνωσε για πρώτη φορά, το Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης στην Αθήνα. Το συνέδριο διοργανώθηκε στο  πλαίσιο των δράσεων που προγραμματίζουμε για τη μεγαλύτερη προβολή των εισηγμένων εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από χρηματιστηριακούς αναλυτές και την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας των μετοχών τους.

  Στην Ημερίδα αυτή, έλαβαν χώρα συναντήσεις των εκπροσώπων των εταιρειών με χρηματιστηριακούς αναλυτές καθώς και θεσμικούς επενδυτές ? Έλληνες και ξένους, είτε κατ' ιδίαν είτε ομαδικά, στα πρότυπα των Investor  Roadshows που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.  

   Οι εταιρείες που παρουσιάσθηκαν ανέρχονται σε 16, έχουν κεφαλαιοποίηση που κυμαίνεται από 500εκ Ευρώ έως 100εκ Ευρώ και, με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν ανήκουν στον δείκτη Large Cap. Παράλληλα, είναι εταιρείες που στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίζονται από καλά θεμελιώδη στοιχεία.

   Στο πλαίσιο του συνεδρίου δόθηκαν ομιλίες από παράγοντες της αγοράς.

   

  Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

  Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

  Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

  Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

  Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

  Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.

  Λεωφ. Αθηνών 110, 104 42 Αθήνα, τηλ. 210-3366 800, fax 210-3366 10

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων