Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Μαρ-2018 15:40

  Μυτιληναίος: Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


   

  Δελτίο Τύπου

  Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN

  ισχύος 20MW

   

  Αθήνα, Ελλάδα – 7 Μαρτίου 2018 – Η MYTILINEOS βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνητικού, μεταξύ της θυγατρικής της, METKA EGN με την HC ESS3 Ltd (εταιρεία που ιδρύθηκε από την επί χρόνια πελάτη της, Corylus Capital LLP, προηγουμένως γνωστή ως Hazel Capital - βλ. υποσημείωση* παρακάτω) για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) ενός νέου υβριδικού έργου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας (Energy Storage System - ESS), ισχύος 20 MW, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα παρέχει Ταχεία Απόκριση Συχνότητας (Fast Frequency Response - FFR) και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες στο Εθνικό Δίκτυο.


  Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύμβαση της METKA EGN σε συνεργασία με την Corylus Capital και έπεται της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του δεύτερου έργου ESS, ισχύος 30MW, το οποίο περιλαμβάνει τρεις υβριδικές εγκαταστάσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το εν λόγω έργο με τη σειρά του ακολούθησε ένα έργο ESS ισχύος 20 MW, που παραδόθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η ΜΕΤΚΑ EGN έχει υλοποιήσει αυτά τα έργα βάσει συμβάσεων EPC και επιπροσθέτως πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για όλες τις εγκαταστάσεις.

  Ο Ben Guest, ιδρυτής, διευθύνων εταίρος της Corylus Capital και επικεφαλής της Gresham House New Energy*, δήλωσε: "Έχουμε εμπιστευτεί την METKA EGN για την παράδοση μιας σειράς πολύπλοκων υβριδικών έργων ESS σε απαιτητικά χρονοδιαγράμματα και είμαστε ευτυχείς που αυτό έχει αποτελέσει μεγάλη επιτυχία και για τις δύο πλευρές. Εκτιμούμε βαθύτατα τη μακρά συνεργασία μας με τη METKA EGN".

  Ο Νίκος Παπαπέτρου, διευθύνων σύμβουλος της METKA EGN Ltd, δήλωσε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη μακρά συνεργασία μας με την Corylus Capital, με την οποία συνεργαζόμαστε από το 2013, ξεκινώντας με  φωτοβολταϊκά έργα και τώρα με την από κοινού υλοποίηση αυτών των καινοτόμων έργων FFR."

  Τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και το υβριδικό έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας 57,6MWp/4,2MWh που ολοκληρώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 2016 για τη Sonnedix, ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο υβριδικών έργων της METKA EGN, εδραιώνοντάς την ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και υβριδικών έργων.

  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

  κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Tel. 210-6877346 | Fax 210-6877400 | E-mail: Antigoni.Fakou@mytilineos.gr .

   

   

  ΜΕΤΚΑ EGN: Η METKA EGN είναι κοινή εταιρεία της MYTILINEOS και του Ομίλου ΕΓΝΑΤΙΑ, που εστιάζει στην ανάπτυξη και κατασκευή κοινωφελών έργων για τις παγκόσμιες αγορές ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία εξυπηρετεί μεγάλους διεθνείς πελάτες, κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Αμερικής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.metka-egn.com.

  * Corylus Capital LLP: Προηγουμένως γνωστή ως Hazel Capital LLP, πριν από την εξαγορά της επιχειρησιακής μονάδας διαχείρισης κεφαλαίων της Hazel Capital από την Gresham House plc, η Corylus Capital  αποτελεί κορυφαία εταιρεία στη διαχείριση και ανάπτυξη κεφαλαίων στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα, η Corylus ολοκληρώνει το τελευταίο της έργο ESS (HC ESS3 Ltd), ενώ η ομάδα μετακινήθηκε στο σύνολό της στη Gresham House ως Gresham House New Energy, όπου συνεχίζει να αναπτύσσει και να διαχειρίζεται τα διάφορα χαρτοφυλάκια νέων ενεργειακών έργων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων