Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2018 17:21

  ΕΧΑΕ: ΑξΙΑnumbers Ιανουαρίου 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

   
  6 Φεβρουαρίου 2018
   
   
   Μηνιαία Έκδοση ΑξΙΑnumbers

   

  Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Ιανουαρίου 2018. Τον Ιανουάριο 2018 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν τα εξής:
   

  • Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX) έκλεισε στα €48,80 δισ., αυξημένη κατά 12,1% από τον προηγούμενο μήνα. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, η αύξηση αγγίζει το 12,2%.
  • Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, ήταν λιγότερες από τις εκροές. 
  • Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 66,5% έναντι 66,4% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 0,1%. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (2.061,02 εκατ. ευρώ ή 4,2%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 63,7% έναντι 63,5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 0,2%.
  • Συνολική αξία συναλλαγών €1,68 δις (αυξημένη κατά 24,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένη κατά 100,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους).
  • Ο συνολικός αριθμός των αξιών που μεταβιβάστηκαν λόγω διακανονισμού χρηματιστηριακών συναλλαγών ανήλθε στα 1.235.399.832 τεμάχια, καταγράφοντας μείωση 6,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (1.316.337.604 τεμάχια) και μείωση 13,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017 (1.421.458.285 τεμάχια).
  • Οι ξένοι επενδυτές τον Ιανουάριο 2018 πραγματοποίησαν το 50,9% της συνολικής αξίας συναλλαγών.
  • 21,77 χιλιάδες Ενεργές Μερίδες επενδυτών (από 16,97 χιλιάδες τον προηγούμενο μήνα).
  • 888 Νέες Μερίδες επενδυτών (από 588 τον προηγούμενο μήνα).
  • Κέρδη της τάξης του 9,5% στην τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το τέλος του προηγούμενου μήνα.
    


     

   

  Δείτε όλη την Ανακοίνωση
  Δείτε το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο  

   

   

   

   

   

  Για προηγούμενες εκδόσεις AXIAnumbers

   

   

   

   

  Για περισσότερες πληροφορίες:
  Ειρήνη Χωριανοπούλου, Τηλ. 210 3366 565, e-mail: I.Chorianopoulou@athexgroup.gr

   

  Εκδόσεις και Αναφορές του Χρηματιστηρίου
  Επισκεφθείτε το σχετικό σύνδεσμο.
  Τηλ: 210 33 66 565, e-mail: StatProducts@athexgroup.gr

   

  Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

  Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

  Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας  ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.

  Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

  Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

  Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων