Παρασκευή, 19-Ιαν-2018 19:01

ΟΤΕ: Στις 15/2 η έκτακτη Γ.Σ. για την έγκριση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών

Σύμφωνα με ιον Κ.Ν.2190/1920, το Καταστατικό και τις υπ’ αρ. 3049/3-11-2017 (θέμα 9ο) & 3053/18-1-2018 (θέμα 10ο) αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.” (ΟΤΕ Α.Ε. ή Εταιρεία) σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την 15*1 Φεβρουάριου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00, στο Διοικητικό Μέγαρο της Εταιρείας, Λ. Κηφισίας 99, Μαρούσι.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Παροχή ειδικής άδειας της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920, για τη σύναψη Επιμέρους Συμφωνιών ("Service Arrangements"), μεταξύ αφενός της ΟΤΕ Α.Ε. και εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ και αφετέρου της Deutsche Telekom AG (DTAG) και της Telekom Deutschland GmbH (TD GmbH), για την παροχή από τις δεύτερες συγκεκριμένων υπηρεσιών για το έτος 2018, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης "Σύμβασης Πλαίσιο Συνεργασίας και Παροχής Υπηρεσιών".

Παροχή ειδικής άδειας της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920, για την τροποποίηση της από 30 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνίας Άδειας Χρήσης του Σήματος "Τ” ("License Agreement”), μεταξύ αφενός της Telekom Romania Communications S.A. και της Telekom Romania Mobile Communications S.A. (Δικαιοδόχοι) και αφετέρου της Deutsche Telekom AG (Δικαιοπάροχος).

Έγκριση Προγράμματος Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει.

Διάφορες ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το Νόμο απαρτίας για τη λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η Α’ Επαναληπτική της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα συνελθεί την 1*ι Μαρτίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00 και η Β’ Επαναληπτική της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα συνέλθει την 15π Μαρτίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00 στον ίδιο χώρο, χωρίς τη δημοσίευση νέας πρόσκλησης.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης των τυχόν Επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων θα είναι τα ως άνω αναφερόμενα, με εξαίρεση τα θέματα επί των οποίων θα έχει καταστεί δυνατή η λήψη απόφασης.

Σύμφωνα με τα άρθρα 26 και 28α του Κ.Ν.2190/1920, η Εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους για τα ακόλουθα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίσει όποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) εμφανίζεται ως μέτοχος στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων που διαχειρίζεται η "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε." (Ε.Χ.Α.Ε.), κατά την "Ημερομηνία

Καταγραφής" (άρθρο 28α του Κ.Ν. 2190/1920), ήτοι κατά περίπτωση:

(α) Την 10π Φεβρουάριου 2018, δηλαδή κατά την έναρξη της πέμπτης (5^) ημέρας πριν από την ημερομηνία της αρχικής συνεδρίασης της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης,

(β) Την 25*ι Φεβρουάριου 2018, δηλαδή κατά την έναρξη της τέταρτης (4ns) ημέρας πριν από την ημερομηνία της συνεδρίασης της Α’ Επαναληπτικής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης,

(γ) Την 1 in Μαρτίου 2018, δηλαδή κατά την έναρξη της τέταρτης (4ns) ημέρας πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Β’ Επαναληπτικής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης της Ε.Χ.Α.Ε. ή, εναλλακτικά, με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία του φορέα αυτού. Η σχετική έγγραφη βεβαίωση της Ε.Χ.Α.Ε. ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση της μετοχικής ιδιότητας πρέπει να έχει περιέλθει στην Εταιρεία (Υποδιεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ , Ικάρου 1 & Αγίου Λουκά, Παιανία, Κτίριο ΓΊ°$ Όροφος Γραφείο C105) το αργότερο την τρίτη (3η) ημέρα πριν από την (αρχική ή κάθε επαναληπτική) συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι και την 12*1 Φεβρουάριου 2018 ή μέχρι και την 26*ι Φεβρουάριου 2018 για την Α’ Επαναληπτική της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ή μέχρι και την 12η Μαρτίου 2018 για την Β’ Επαναληπτική της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του μετόχου προς τις ανωτέρω διατάξεις του άρθρου 28α του Κ.Ν. 2190/1920, αυτός μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της.

Κάθε μετοχή παρέχει δικαίωμα μίας ψήφου.

Η άσκηση των δικαιωμάτων συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στη Γενική Συνέλευση (αρχική και κάθε επαναληπτική).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο μέτοχος συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση και ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων. Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίζει μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους. Νομικά πρόσωπα μετέχουν ορίζοντας ως εκπροσώπους τους μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Αν ο μέτοχος κατέχει μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασμούς αξιών, ο ως άνω περιορισμός δεν εμποδίζει τον μέτοχο να ορίσει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις μετοχές του που εμφανίζονται στον κάθε λογαριασμό αξιών σε σχέση με ορισμένη γενική συνέλευση. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσοτέρους μετόχους μπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε μέτοχο.

Ο διορισμός και η ανάκληση αντιπροσώπου του μετόχου γίνεται εγγράφως και κοινοποιείται στην Εταιρεία με τους κάτωθι αναφερόμενους τρόπους, τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης (αρχικής ή κάθε επαναληπτικής). Η Εταιρεία διαθέτει στην ιστοσελίδα της https://www.cosmote.gr/fixed/corporate/ir το έντυπο που οφείλει να χρησιμοποιεί ο μέτοχος για τον ορισμό ή ανάκληση του/των αντιπροσώπου/ων του. Το έντυπο αυτό, κατατίθεται, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από το μέτοχο στην Υποδιεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ (Ικάρου 1 & Αγίου Λουκά, Παιανία, Κτίριο Γ' 1ος Οροφος Γραφείο C105) ή αποστέλλεται με email στο (metoxologio@ote.gr, kokrokos@pte.gr, mtsatsani@ote.gr) ή στο Fax: 210-6111030, εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας. Ο δικαιούχος καλείται να μεριμνά για την επιβεβαίωση της επιτυχούς αποστολής του εντύπου διορισμού αντιπροσώπου και της παραλαβής του από την Εταιρεία, καλώντας στα τηλέφωνα: 210-6332342, 210-6113010, 210-6111121.

Όταν μέτοχος χορηγεί σε Τράπεζα εξουσιοδότηση για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου στη Γενική Συνέλευση θα ακολουθείται η ίδια ως άνω διαδικασία.

Δεν παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση χωρίς φυσική παρουσία στο χώρο διεξαγωγής της, ούτε η δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος ψήφου με ηλεκτρονικά μέσα ή με αλληλογραφία.

Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεοΰται να γνωστοποιεί στην Εταιρεία, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του αντιπροσωπευόμενου μετόχου. Κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου, μπορεί να προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος:

α) Είναι μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας ή είναι άλλο νομικό πρόσωπο ή οντότητα η οποία ελέγχεται από το μέτοχο αυτόν, β) Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, γ) Είναι υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της Εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο, ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, δ) Είναι σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις (α) έως (γ).

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

(α) Με αίτηση μετόχων που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας υποχρεούται να εγγράφει στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης πρόσθετα θέματα, εάν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. Η αίτηση για την εγγραφή πρόσθετων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη, δεκατρείς (13) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και ταυτόχρονα τίθεται στη διάθεση των μετόχων στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, μαζί με την αιτιολόγηση ή το σχέδιο απόφασης που έχει υποβληθεί από τους μετόχους κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι υποχρεωμένο να προβαίνει στην εγγραφή θεμάτων στην ημερήσια διάταξη σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο (α) ούτε στη δημοσίευση ή γνωστοποίηση αυτών μαζί με αιτιολόγηση και σχέδια αποφάσεων που υποβάλλονται από τους μετόχους σύμφωνα με την κατωτέρω παράγραφο (β), αν το περιεχόμενο αυτών έρχεται προφανώς σε αντίθεση με το νόμο και τα χρηστά ήθη.

(β) Με αίτηση μετόχων που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θέτει στη διάθεση των μετόχων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920 έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, σχέδια αποφάσεων για θέματα που έχουν περιληφθεΐ στη αρχική ή την αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη, αν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

(γ) Μετά από αίτηση οποιουδήποτε μετόχου που υποβάλλεται στην Εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη Γενική Συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της Εταιρείας, στο μέτρο που αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να απαντήσει ενιαία σε αιτήσεις μετόχων με το ίδιο περιεχόμενο. Υποχρέωση παροχής πληροφοριών δεν υφίσταται όταν οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται ήδη σιην ιστοσελίδα της Εταιρείας, ιδίως με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. Στην ανωτέρω περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο, ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.

(δ) Μετά από αίτηση μετόχων που εκπροσωπούν το ένα πέμπτο (1/5) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου η οποία υποβάλλεται στην Εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη Γενική Συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο, ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.

Σε όλες τις ανωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουν να αποδεικνύουν τη μετοχική τους ιδιότητα και τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν κατά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Τέτοια απόδειξη αποτελεί η προσκόμιση βεβαίωσης από την Ε.Χ.Α.Ε. ή η πιστοποίηση της μετοχικής ιδιότητας με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση του αρχείου της Ε.Χ.Α.Ε. και της Εταιρείας.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι πληροφορίες του άρθρου 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920 συμπεριλαμβανομένης της πρόσκλησης αυτής, του εντύπου διορισμού και ανάκλησης αντιπροσώπου, των σχεδίων αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καθώς και πληρέστερες πληροφορίες σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας των παραγράφων 2, 2α, 4 και 5 του άρθρου 39 του Κ.Ν. 2190/1920 θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: https://www.cosmote.gr/fixed/corporate/ir. Σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 3 περιπτώσεις γ’, δ' και ε’, το κείμενο των τυχόν εγγράφων που πρόκειται να υποβληθούν στη Γενική Συνέλευση, σχεδίων αποφάσεων και εντύπων που θα χρησιμοποιηθούν για την άσκηση δικαιώματος ψήφου θα διατίθενται και σε έγχαρτη μορφή, στην Υποδιεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ (Ικάρου 1 & Αγίου Λουκά, Παιανία, Κτίριο ΓΊος Οροφος Γραφείο C105).