Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Δεκ-2017 19:14

  Νέες Υπηρεσίες Γνωστοποίησης Συναλλαγών και Δημοσιοποίησης Συναλλαγών από το Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημερώνει ότι με τη σημερινή Απόφαση 805/28.12.2017 του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξακριβώθηκε η συμμόρφωση του με τις απαιτήσεις που προβλέπονται στην Οδηγία 2014/65 ΕΕ (MiFID II) για την παροχή την παροχή υπηρεσιών αναφοράς δεδομένων και συγκεκριμένα :

  -          Ως εγκεκριμένος μηχανισμός γνωστοποίησης συναλλαγών (Ε.ΜΗ.ΓΝΩ.ΣΥ. - ARM)

  -          Ως εγκεκριμένος μηχανισμός δημοσιοποίησης συναλλαγών (Ε.ΜΗ.ΔΗ.ΣΥ. - APA)

  Επομένως, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι είναι πλήρως έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες γνωστοποίησης συναλλαγών (υπηρεσία ARM@ATHEX) και δημοσιοποίησης συναλλαγών (APA@ATHEX) σε πελάτες του από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλύπτοντας τον ευρύ αριθμό προϊόντων και πεδίων που απαιτεί η MiFIR. Ως γνωστόν οι νέες υποχρεώσεις που ορίζονται από τη MiFIR είναι απαιτητές από τις επιχειρήσεις επενδύσεων από τις 3 Ιανουαρίου 2018.

  Για την παροχή των υπηρεσιών γνωστοποίησης συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ήδη συνδεθεί για την διεξαγωγή των απαιτούμενων ελέγχων στο περιβάλλον δοκιμών των συστημάτων των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας, Κύπρου και Ρουμανίας με συμμετοχή και των πελατών του.

  Για την παροχή υπηρεσιών γνωστοποίησης συναλλαγών ήδη έχει συνδεθεί στο περιβάλλον δοκιμών με το ευρύ δίκτυο παρόχων πληροφόρησης (data vendors) που διαθέτει.

  Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις νέες υπηρεσίες οι ενδιαφερόμενες εταιρίες μπορούν να απευθύνονται στις κάτωθι διευθύνσεις

  -          arm@athexgroup.gr για Υπηρεσίες Γνωστοποίησης Συναλλαγών (Transactions Reporting)

         -     apa@athexgroup.gr για Υπηρεσίες Δημοσιοποίησης Συναλλαγών (Trade Reporting)

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων