Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Μαρ-2018 09:43

  Ο "δρόμος προς το Brexit" της Theresa May

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο "δρόμος προς το Brexit" της Theresa May

  Η Ομιλία της Theresa May ήταν σοβαρή. Ήταν καλό που αναγνώρισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αντιμέτωπο με "παζάρια” και θα χάσει κάποια πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Αλλά η ΕΕ φαίνεται ότι θα θεωρήσει κάποιες απαιτήσεις της May για τα αγαθά, όπως την αμοιβαία αναγνώριση σε ορισμένους τομείς, και στις υπηρεσίες όπως τα οικονομία και τα ΜΜΕ, ως επιλεκτικές. Θεωρεί ότι η ΕΕ θα δει τα οικονομικά οφέλη για στενές σχέσεις που θα διέπονται από αμοιβαία θέσπιση κανόνων -αν μη τι άλλο, δηλώνει ο Charles Grant, διευθυντής του CER.

  Η Theresa May προσπαθεί να βρει μια καλή εμπορική συμφωνία Goldilocks. Θέλει να κάνει την βουλή και τα βρετανικά δικαστήρια κυρίαρχα, αλλά επίσης να προστατεύσει το εμπόριο Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ. Επομένως έχει προωθήσει ένα σχέδιο το οποίο η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί. Τελικά, η ΕΕ θα πει "όχι” στις προτάσεις της για μια πολύ ευρεία και βαθιά συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, και οδηγούμαστε σε κάτι πολύ πιο καταστροφικό οικονομικά -εκτός κι αν αλλάξει τις κόκκινες γραμμές της, ανέφερε ο John Springford, αναπληρωτής διευθυντής του CER.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.cer.eu/in-the-press/cer-reaction-prime-minister-theresa-mays-road-brexit-speech

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων