Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Ελλάδα: Κρίση - Μνημόνιο

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 14:12
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι. Δήλωση του υπουργού Οικονομικών βάζει τέλος σε μια περίοδο κατά την οποία το βασικό «χαρτί» της κυβέρνησης ήταν η σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει η υφιστάμενη Κυβέρνηση.
Σήμερα 12:25

Περαιτέρω βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων

Εμπιστευτική έκθεση της Taskforce στην Ελλάδα, επικαλείται η Handelsblatt που αποκαλύπτει ότι στόχος των Ευρωπαίων είναι να δοθεί στην Ελλάδα «μελλοντικά μια πιστωτική γραμμή με ενισχυμένους όρους».
Σήμερα 12:09

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,9% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Οκτώβριο

Μείωση 0,9% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο Εγχώριας και Εξωτερικής Αγοράς) του μηνός Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2013.
Σήμερα 09:43

Γιατί επιμένουν ΔΝΤ και Βρυξέλλες στην αδιάλλακτη διαπραγμάτευση

Η αμφισβήτηση της επάρκειας του Προϋπολογισμού του 2015 να διασφαλίσει το προβλεπόμενο "πρωτογενές πλεόνασμα" πάνω στο οποίο στηρίζεται το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου τον επόμενο χρόνο παραμένει το κομβικό στοιχείο της άρνησης του ΔΝΤ και της τρόικα να αποδεχθούν μία συμφωνία με την Αθήνα.
Σήμερα 09:41

Σήμερα χτίζεται νέα πρόταση για εισπρακτικά μέτρα

Τελευταία προσπάθεια επιστροφής τρόικας στην Αθήνα ή στο… Παρίσι, κατ εντολήν EWG, στην κερκόπορτα παράτασης του μνημονίου. Σε πολύ λεπτές ισορροπίες καθώς προϋποθέτει πακέτο μέτρων που θα πρέπει να περάσει φέτος από τη Βουλή. Διαφορετικά, επι τάπητος σενάριο μεγάλης παράτασης του μνημονίου.
Σήμερα 08:22

Πώς θα καλυφθεί η “τρύπα” της χρηματοδότησης των φορέων

Από προϋπολογισμένες δαπάνες και εξοικονόμηση δαπανών θα καλυφθεί η “τρύπα” ύψους 1 δισ. ευρώ η οποία δημιουργείται από την επιπλέον χρηματοδότηση των φορέων, ώστε να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 14:07

ΕΕ: Oι συζητήσεις Ελλάδας - τρόικας ήταν εντατικές και εποικοδομητικές

Η τρόικα και η ελληνική πλευρά είχαν, τις δύο προηγούμενες ημέρες, στο Παρίσι, «εντατικές και εποικοδομητικές συνομιλίες», στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, επανέλαβε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 11:28

Barclays: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Τα θετικά για τις ελληνικές τράπεζες, αποτελέσματα των τραπεζικών tests που διενεργήθηκαν από τις ευρωπαϊκές αρχές, επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τους ισολογισμούς των τραπεζών, επισημαίνει η Barclays σε σημερινή της ανάλυση, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην εξέταση του Texas ratio (NPLs/προβλέψεις και κεφάλαια) για τις ελληνικές τράπεζες.
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 10:17

"Η Ελλάδα θα δεχθεί μόνο τεχνική παράταση ενός μήνα"

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και οι διεθνείς πιστωτές της, έφυγαν από το Παρίσι έχοντας λίγα να επιδείξουν, μετά από την αποτυχία τους να σπάσουν το αδιέξοδο σχετικά με τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 08:53

Επιμένουν οι Βρυξέλλες για την παράταση μνημονίου

Επανέρχεται η πρόταση που «κόμισε» στην κυβέρνηση το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, αλλά και ο επικεφαλής του Eurogroup το Φθινόπωρο. Σήμερα το απόγευμα στο τραπέζι του Euro Working Group η παράταση μνημονίου για έως 1 έτος. Δεν το δέχεται η κυβέρνηση και ζητά μόνο «τεχνική» παράταση με πολιτική έγκριση εξόδου τον Δεκέμβριο.
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 08:46

Σε πλήρες αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Αμετακίνητη στάση δανειστών για νέα μέτρα άνω του 1 δισ. ευρώ προκειμένου να αποδεχτούν ότι κλείνει με «διαρθρωτικές» παρεμβάσεις και υπεραπόδοση το υπόλοιπο «κενό» έως τα 2,5 δισ. ευρώ. Απαιτεί "μαχαίρι" σε συντάξεις και αύξηση φόρων που «δεν περνάνε από τη Βουλή» λένε κυβερνητικές πηγές
Σελ.
1 από 818
1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενη » Τελευταία
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια