Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Ελλάδα: Κρίση - Μνημόνιο

Σήμερα 10:02
Πόσα κεφάλαια θα μπορέσουν να απορροφήσουν οι ελληνικές τράπεζες από το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΚΤ, το “TLTRO”/ Ούτε ένα ευρώ προς το παρόν, είναι η απάντηση, καθώς τα κρατικά ομόλογα που έχουν οι ελληνικές τράπεζες είναι χαμηλής διαβάθμισης.
Σήμερα 10:59

Δημόσιο: Οι συνταξιούχοι θα ξεπεράσουν τους... υπαλλήλους

Περισσότεροι από τους εργαζόμενους θα γίνουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου νωρίτερα από το τέλος της ερχόμενης πενταετίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών. Λόγω της εφαρμογής του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.
Σήμερα 09:52

ΕΝΦΙΑ: "815.569 ευρώ, παρακαλώ"

Στα «απρόβλεπτα» του ΕΝΦΙΑ αναφέρεται σημερινή ανταπόκριση της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι ο φόρος ακινήτων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση.
Σήμερα 09:46

Θα σώσει ο τουρισμός την Ελλάδα;

Στρατηγική ανάλυση του οικονομικού ινστιτούτου Levy του Bard College.
Σήμερα 09:40

Ιδού η νέα γενιά από "φέσια" του κράτους προς ιδιώτες

Χαμηλή ροή αποπληρωμής, στα 270 εκατ. ευρώ το α/ εξάμηνο, «αυγάτισμα» χρεών 444 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα. Στα 308 εκατ. ευρώ οι πληρωμές 7μήνου σύμφωνα με την ΤτΕ. Άγνωστος «Χ» οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων 2,5 δισ. ευρώ περίπου, απειλή για ρευστότητα και προϋπολογισμό.
Τρίτη, 19 Αυγούστου 11:35

Οι επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό από το 2015

Πρόωρες συντάξεις, υψηλές εισφορές, μεγάλη κρατική συνεισφορά στα ταμεία και αδικαιολόγητοι οφειλέτες τους στο στόχαστρο. Ο "χάρτης" του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Προγραμματισμού με τρεις άξονες "οδηγός" για τη μεταρρύθμιση.
Τρίτη, 19 Αυγούστου 10:42

Αδικαιολόγητες οι συνεχείς υποβαθμίσεις της Ελλάδας

Πυρά κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπολύει ο καθηγητής Οικονομικών Μάνφρεντ Γκέρτνερ. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι εταιρείες αξιολόγησης είναι συνυπεύθυνες για την παρ΄ολίγον χρεοκοπία χωρών της ευρωζώνης.
Τρίτη, 19 Αυγούστου 10:02

Φαύλος κύκλος τα “κόκκινα δάνεια” και τα τραπεζικά stress test

Ζυγίζουν τα "κόκκινα δάνεια" και τα αποτελέσματα των stress test. Εξετάζονται οι προτάσεις που έχει καταθέσει το υπ. Ανάπτυξης.
Τρίτη, 19 Αυγούστου 09:54

Ν. Δένδιας: Αναζήτηση επενδυτών στο Βερολίνο με "καρότο" το ΕΣΠΑ

Προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του Επενδυτικού Ταμείου αλλά και παρουσίαση ελληνικών μεταρρυθμίσεων με το "μάτι" στην τρόικα.
Δευτέρα, 18 Αυγούστου 09:42

Το σχέδιο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό δάνειο

Η αντικατάσταση του υπολοίπου του δανείου του ΔΝΤ προς την Ελλάδα μέχρι την άνοιξη του 2016 από αντίστοιχο ή μεγαλύτερο δάνειο από το EFSF, αποτελεί σοβαρή και «μελετημένη από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες» εκδοχή στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.
Δευτέρα, 18 Αυγούστου 09:36

"Γκάζι" 15 ημερών για τα 3,5 δισ. ευρώ του ΔΝΤ

Επιχείρηση "μάζεμα εκκρεμοτήτων" της 6ης αξιολόγησης του Ταμείου που θα τεθεί επί τάπητος στο Παρίσι στις 3-5 Σεπτεμβρίου.
Σελ.
1 από 755
1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενη » Τελευταία
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια