Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2018 18:25

  Oktabit: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας το 2017

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Oktabit: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας το 2017

  Θετικό πρόσημο είχε για την Oktabit το 2017, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 53,15 εκατ. ευρώ, έναντι 48,73 εκατ. ευρώ το 2016, και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι 1,98 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,48 εκατ. ευρώ, έναντι 1,05 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

  "Το 2017 ήταν χρονιά – ορόσημο για την Oktabit. Αφενός διότι συμπληρώσαμε 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά ΤΠΕ και αφετέρου γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλουμε την τελευταία 5ετία, σε περίοδο με αρκετά ιδιαίτερες οικονομικά συνθήκες, αποδίδουν. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες μας και να διευρύνουμε τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Το 2018 σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες κινήσεις και συνεργασίες που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε περισσότερο την παρουσία μας στην ελληνική αγορά ", επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Oktabit.

  Σε ανακοίνωση της εταιρείας, σημειώνεται ότι κατά τη χρονιά που πέρασε, η Oktabit απέσπασε το βραβείο του κορυφαίου Διανομέα στις Dellclient λύσεις και τιμήθηκε ως Client distributor of the Year στα Dell EMC Partner Awards, κορυφαία διάκριση που λαμβάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του Dell EMC Partner Program. Επιπλέον, η εταιρεία βραβεύθηκε με την Gold διάκριση στα Supply Chain Awards 2018 στην κατηγορία της εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας,  πληροφορικής & επικοινωνιών.

  "Για το 2018 στοχεύουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας και στην προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών. Η σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας σε συνδυασμό με την πολιτική εξορθολογισμού που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια επιτρέπουν επενδύσεις στην ανάπτυξη και διάθεση εξειδικευμένου λογισμικού προστιθέμενης αξίας. Πρόκειται για εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing) και μηχανικής μάθησης (Machine Learning).Στόχος μας είναι η δυναμική προσέγγιση τόσο της ελληνικής, όσο και της διεθνούς αγοράς, προσφέροντας ευρεία γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών που αξιοποιούν το cloud", σημείωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, γενικός διευθυντής της Oktabit.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ