Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιαν-2018 11:45

  Σε σημαντική πτώση η αγορά των εκτυπωτών στην Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία CONTEXT, συνολικά στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) οι πωλήσεις εκτυπωτών περιορίστηκαν σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, εκτός από αυτή των πολυσυσκευών inkjet, όπου υπήρξε ανοδική τάση. Η Μέση Ανατολή και η Αφρική (MEA) ξεπέρασαν τις επιδόσεις των άλλων περιφερειών, με τις αποστολές εκτυπωτών την εξεταζόμενη περίοδο να αυξάνονται κατά 22% σε σχέση με πέρσι, μετά από πτώση το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο του έτους.

  Από τα στοιχεία της εταιρείας για την πορεία της αγοράς κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 προκύπτει ότι κάποιες αγορές είχαν εξαιρετικές επιδόσεις το εξεταζόμενο διάστημα. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις εκτυπωτών στην Ισλανδίααυξήθηκαν κατά 67%, ενώ στην Αυστρία η αύξηση ήταν κατά 40%, με την Ιρλανδία να πετυχαίνει άνοδο της τάξης του 24% και τη Φινλανδία αύξηση κατά 19%.

  Στον αντίποδα, η ελληνική αγορά των εκτυπωτών περιορίστηκε το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 21% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο Βέλγιο και την Ιταλία η αγορά ήταν επίσης αρνητική κατά 16% και 14% αντίστοιχα. Αρνητικό ήταν το πρόσημο και στο Λουξεμβούργο, την Ισπανία και τη Γερμανία, όπου οι πωλήσεις εκτυπωτών κατά το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 12%, 10% και 8% αντίστοιχα.

  Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

  πηγή PC Magazine

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ