Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 12:44

  Αυτόνομα τρένα υψηλής ταχύτητας θέλει η Γαλλία μέχρι το 2023

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύμφωνα με το FranceInfo, η SNCF, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εθνικό δίκτυο σιδηροδρόμων της Γαλλίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη και παραγωγή αυτόνομων τρένων μεγάλης ταχύτητας, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν το 2023. Τα λεγόμενα drone trailers θα ξεκινήσουν να δοκιμάζονται το 2019 και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα έχουν μια σειρά από αισθητήρες για να φρενάρουν στην περίπτωση που εντοπίσουν κάτι στις γραμμές.

  Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει και την αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών πέραν της οδήγησης, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα ολοκλήρωσής τους. Με την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, η SNCF θεωρεί ότι θα μπορέσει να αυξήσει κατά 25% τα δρομολόγιά της, μειώνοντας το χρόνο ανάμεσα σε δύο συρμούς από τα 180 στα 108 δευτερόλεπτα.

  Στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσει η λειτουργεία των αυτόνομων τρένων το 2023, με πρώτο δρομολόγιο αυτό από το Παρίσι προς τα νότια της χώρας. Πάντως, κατέστη σαφές ότι για τα πρώτα χρόνια θα υπάρχουν και οδηγοί στα τρένα, στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

  Σημειώνεται πάντως πως και η Μεγάλη Βρετανία κινείται εδώ και καιρό προς αυτή την κατεύθυνση.

  πηγή PC Magazine

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:31 16/10

  Η Ebury έγινε μέλος του δικτύου SWIFT gpi

  Το SWIFT gpi συγκροτείται από περισσότερους από 110 διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς. Η Ebury είναι ο ένας από τους δυο μη τραπεζικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στο δίκτυο.

  15:52 12/10

  ΣΕΠΕ: Η ΕΕ αναθεωρεί το θεσμικό πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

  Την τόνωση των επενδύσεων στην αγορά των Τηλεπικοινωνιών επιδιώκει η Ε.Ε. σε μια προσπάθεια αφενός να επιτύχει -στο εσωτερικό της- την οικονομία και κοινωνία των gigabit που υπόσχεται, αφετέρου να...

  18:57 10/10

  Στην in4capital ο Πέτρος Οικονόμου

  Μετά την είσοδο της Onemind στην ομάδα της in4capital τον προηγούμενο μήνα, άλλη μια σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της εταιρείας είναι γεγονός.