Μια σειρά από "σενάρια Brexit" θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Football Manager 2017 όταν αυτό κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Οι παίκτες θα πρέπει να διαχειριστούν τη μεταφορά των εικονικών ποδοσφαιριστών στην "ήπια" και "δύσκολη" εκδοχή του Brexit -κάτι που θα επηρεάζει το εάν θα είναι σε θέση να κινούνται ελεύθερα μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, σε ένα ακόμα σενάριο, οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να πάρουν άδειες εργασίας υπό ειδικές συνθήκες. Η απόφαση να συμπεριληφθεί η δυνατότητα αυτή στο παιχνίδι ελήφθη αμέσως μετά την απόφαση των πολιτών της Βρετανίας για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ τον Ιούνιο, δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Μάιλς Τζέικομπσον, διευθυντής της βρετανικής εταιρείας Sports Interactive που επιμελείται την έκδοση του δημοφιλούς video game. "Ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στο δεδομένο αυτό το πρωί του Σαββάτου μετά την ψηφοφορία", δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

"Προσπαθούσα να καταλάβω πώς θα επηρέαζε την επιχείρησή μου και το άθλημα που λατρεύω. Κάθισα σε έναν καναπέ και επί δύο ημέρες διάβαζα όσα περισσότερα μπορούσα και από τις δύο πλευρές του Brexit". Ο Τζέικομπσον πρόσθεσε ότι πήγε στο γραφείο του τη Δευτέρα μετά την ψηφοφορία και ανακοίνωσε στην ομάδα του ότι, παρά το γεγονός πως είχαν καταλήξει σε όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, ήθελε να συμπεριλάβει και τα σενάρια του Brexit στην τελική έκδοση του video game. "Το γεγονός ότι αυτό πρόκειται να συμβεί μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί στο παιχνίδι", εξήγησε ο ίδιος.

Τον Ιανουάριο, η αντιπρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ (West Ham United) Κάρεν Μπρέιντι είχε εκφράσει τις ανησυχίες της ότι το Brexit θα μπορούσε να αναγκάσει κάποιους Ευρωπαίους παίκτες να αποχωρήσουν από τη Βρετανία. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γκρεγκ Ντάικ είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι, ενώ είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς με σιγουριά εάν το Brexit πρόκειται επηρεάσει το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στους Βρετανούς παίκτες οι οποίοι επιδιώκουν να παίξουν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το Football Manager 2017 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα για συστήματα PC, Mac και Linux, ενώ θα είναι διαθέσιμη και μια έκδοση για φορητές συσκευές που ενσωματώνουν τα λειτουργικά iOS και Android από τις 17 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ