Αντιπρόσωποι της Samsung στήνουν pop-up περίπτερα σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο για την ανταλλαγή ή την επιστροφή του ποσού της αξίας για τους κατόχους των συσκευών Galaxy Note 7, σε μια ακόμα προσπάθεια να συλλέξει όσα περισσότερα από τα... εκρηκτικά μπορεί, πριν κάποιος τα πάρει μαζί του στο αεροπλάνο, όπως μεταδίδει το Quartz.

Υπενθυμίζεται πως μία σειρά από αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa, η Qantas και η Virgin έχουν ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των συγκεκριμένων συσκευών στα αεροσκάφη τους μετά την ανακοίνωση της κατασκευάστριας ηλεκτρονικών ειδών ότι θα σταματήσει την παραγωγή και πώληση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο μεταφορών των ΗΠΑ απαγόρευσε στους επιβάτες τη δυνατότητα χρήσης του συγκεκριμένου μοντέλου  επί του αεροσκάφους για κάθε πτήση προς, από ή εντός των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ απείλησε με ποινική δίωξη και πρόστιμα για οποιονδήποτε παραβιάσει την απαγόρευση.

Η Samsung ανακοίνωσε τη δημιουργία περιπτέρων ανταλλαγής της σε μερικά από τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, στις ΗΠΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη ένα τέτοιο "σταθμό" στο διεθνές αεροδρόμια του San Francisco στο σημείο πριν τον έλεγχο ασφαλείας. Σύμφωνα με την Washington Post, μάλιστα, υπάρχουν ήδη δύο τέτοια περίπτερα της εταιρείας σε αεροδρόμια της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας.

Καθώς είναι σχεδόν αδύνατο για το προσωπικό του αεροδρομίου και το πλήρωμα του αεροσκάφους να ξεχωρίσει ποιοι επιβάτες έχουν στην κατοχή τους τις επίμαχες συσκευές, ειδικά με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μετακινούνται στα αεροδρόμια καθημερινά, ίσως η ίδια η Samsung να αποτελεί το τελευταίο οχυρό ασφάλειας απέναντι στο κινητό-βόμβα της, καταλήγει το Quartz.