Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

’λλα θέματα
Ολη η αληθεια για την παραπλανηση του καταναλωτη στα τροφιμα.....
22/6 από milkman
Το αρθρο αυτο ειναι μια απαντηση στο αρθρο του κ.Καισαριου 22/6/2012 και στα σχολια που ακολουθησαν και εκθετουν τους Ελληνες παραγωγους οτι δεν προσπαθουν.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Παραλληλα με την παραγωγη γαλακτος αποφασισα να κανω και παραγωγη απο μοσχαρακι γαλακτος.
Μιλαμε φοβερη επιτυχια οσο αναφορα γευση και ποιοτητα.
Αλλα αντι να το παω για καταναλωση 8μηνων οπως οι ολλανδοι το πηγαινα σε 3-4 μηνες με αποτελεσμα να εχω διπλασιο κοστος.
Εγω 18-20Ε/ανα κιλο αυτοι 8-10/ανα κιλο.
Τι να κανω λαθος ρε γαμωτο αναρωτηθηκα αφου ειμαι γνωστης του αντικειμενου και παντου οπου το πηγαινα σε συγκριση με το ολλανδικο ημουνα
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 7:47 μμ
Αξιολογήστε το μήνυμα:
173 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων
«Πρώτη<234567>Τελευταία»

23/6
(1)
Ευχαριστώ, θα περιμένω

23/6
(1)
Με καλυψες,αδελφε.Ο συνδεσμος του οποιου παρεθεσες αποσπασμα ειναι ο ακολουθος και διαβασα ολο το κειμενο:
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2007/sep/05/foodanddrink.allegramcevedy

Οχι οτι ειχα αμφιβολιες,απλως για την ταξη.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 24/6/2012 9:03 πμ

23/6
(1)
και παλι συγχαρητηρια στον μιλκμαν για την ειλικρινεια του, που αναφερει τα μυστικα του επαγγελματος ο ιδιος, και ακομα και τα βρωμοκολπα.
οντως η αγελαδοτροφια συντεινει στην εκλυση μεθανιου και αρα στο φαινομενο θερμοκηπιου.
τα μεγεθη της ελλαδας δεν ειναι ουτε για μεγαλους αυτοκινητοδρομους, ουτε για αυτοκινητα 4000 κυβικα, ουτε για αγελαδες ταυρους του 1 τοννου.
ακομα κα αισθητικα ειναι για αιγοπροβεια.
οποιος θελει γαλατακι για τα τα παιδακια βιολογικο δωρεαν, απο μια κατσικουλα για φυσικο λαιτ, η προβατακι για αυξημενα λιπαρα.
ιστορικα κα παραδοσιακα η ελλαδα παντα ειχε αιγοπροβεια, πολλα ονοματα αναφερονται στην κατσικα, πχ αιγιο ,αιγαιο, αιξωνη κλπ.
αυτο εμμεσα μας δειχνει τον δρομο ακομα και σημερα, μπορει να διαφημιζουν προπαγανδιστικα στην ελληνοαμερικανικη τβ αγελαδινα προιοντα, ομως η ελλαδα εχει τα αιγοπροβεια. ενα γαλλικο προβειο τυρι μπορει να φθασει τα 35 ευρα το κιλο, σαν μπουτικ.
τα αγελαδινα ειναι τα φθηνιαρικα μαζικης παραγωγης.
ειδικα τα κεντροευρωπαικα, ενω ειμαι υποστηρικτης της κεντροευρωπαικης κουλτουρας, ομως στην διατροφη νουλα, η μεσογειακη διατροφη 6000 ετων ειναι και υγιεινη και νοστιμη.
επισης το καλυτερο γαλα κατα σειρα ειναι το ανθρωπινο μετα το γαιδουρισιο,μετα φοραδας,καμηλας,γιακ, μετα το αιγοπροβειο,και το αγελαδινο ειναι ακαταλληλο για τα παιδακια του ανθρωπου, ειναι για τα μοσχαρακια μονο, οσα παιδακια πινουν αγελαδινο αναπτυσσουν αλλεργιες κλπ προβληματα.
γιατι δεν το λενε οι ελληνες παιδιατροι? απλα για να εχουν αυξημενη πελατεια μελλοντικα.
απαντω παλι με ερωτηση, γιατι το λεει ο ιπποκρατης?
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 23/6/2012 10:28 μμ

23/6
(1)
και κατι ενδιαφερον, στην ρωσσια με τα απεραντα λιβαδια γεματα με λιμνες και νερα, το αγελαδινο γαλα ειναι πολυ νοστιμο, μυριζει τα βοτανα που εφαγε η αγελαδα, το φερνουν καθε πρωι πολυ νωρις οι γιαγιαδες απο τα γυρω χωρια στην πολη,ειναι ακομα χλιαρο, και το πουλανε στις μαμαδες,πολυ φθηνα.
μια δε αγελαδα μπορει να παραξει ακομα και 40 λιτρα γαλα ημερησιως, παντα μιλαμε απο οικιακες στα χωρια, χωρις χημικα ορμονες φαρμακα,αλλωστε στα ρωσσικα χωρια ειναι σχεδον αγνωστα,ουτε και υπαρχουν τα χρηματα.
δεν θα μας ενημερωνει η ελληνοαμερικανικη τβ.

23/6
(2)
milkman
Εχοντας ζησει στη Κομοτηνη για 4 χρονια διαπιστωσα μεγαλη γευστικη διαφορα μεταξυ των κρεατων "ευρωπαικου" τυπου και των κρεατων με τη σφραγιδα "halal" της μουφτιας.
Οι ντοπιοι (χριστιανοι και μουσουλμανοι ) το επιβεβεβαιωνουν .
Ειναι η ιδεα μου ή απλως οι μουσουλμανοι χρησιμοποιουν καλλιτερα κρεατα
HALAL = τελετουργικος τροπος σφαγης των μουσουλμανων

http://www.halalgr.com/

Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 23/6/2012 11:09 μμ

grthanasis [Μόνιμο ban]
23/6
(8)
milkman, είσαι άπαιχτος!

Έχεις γνώση των παιδικών γαλάτων;
Για τα (σχεδόν) πεντάχρονα πιτσιρίκια μας λέμε σιγά-σιγά να πάμε από το παιδικό γάλα ξένης μεγάλης πολυεθνικής στο φρέσκο γάλα.
Ποιά η αποψή σου;

24/6
Καλημερα σε ολους.
Στα παιδικα γαλατα γινεται η μεγαλυτερη κερδοσκοπια ολων των εποχων γιατι ο αλλος για το παιδι του θελει το καλυτερο και ματωνει.
Το προβλημα ειναι γενικο και οχι ειδικα στο γαλα.
Η υπερβολικη διατροφη που κανουμε στα παιδια μας εχει ως αποτελεσμα την προωρη ωριμανση τους>Ετσι κοριτσια και αγορια φτανουν να ειναι ικανα για αναπαραγωγη πολυ νωριτερα απο οτι θα περιμεναμε.
Ας ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα.Το αγελαδινο γαλα κυριαρχησε στην καταναλωση ως τροφη επειδη εχει λιγοτερες διαφορες με το μητρικο γαλα σε σχεση με αλλα γαλατα.Η χτυπητη διαφορα του ειναι οτι εχει τις διπλασιες πρωτεινες απο οτι το μητρικο.Το μητρικο εχει 1.7%και το αγελαδινο απο 2.8-3.6 αναλογα προς σε ποια κατευθυνση ειναι βελτιωμενη αγελαδα να παραγει.Ετσι σε χωρες που χρησιμοποιουν το αγελαδινο γαλα για τυροκομια συνηθως(Ολλανδια-γκουντα-ενταμ) θελουν πιο υψηλες πρωτεινες γιατι εχουν μεγαλυτερη αποδοση σε τυρι.
Ως γνωστο η αποδοση σε τυρι εξαρταται απο τις πρωτεινες και οχι απο το λιπος.

Η Δυσνεξια στην λακτοζη και αλλα αλλεργικα συνδρομα τα οποια εμφανιζονται εντονοτερα τα τελευταια χρονια δεν οφειλονται στο γαλα αλλα στο οτι το περιβαλλον μας ειναι γεματο με ουσιες οι οποιες παρεμβαινουν στην παραγωγη των ορμονων μας.Τωρα αρχιζει και γινεται σοβαρη μελετη σε αυτο το θεμα με χιλιαδες χημικες ουσιες που δεν εχουν μελετηθει επαρκως.
Μαλλον οι μανες φταινε αθελα τους για αυτη την κατασταση γιατι η ποιοτητα του γαλακτος ειναι σε απευθειας σχεση με το τι τρωει μια μητερα και σε τι κατασταση ειναι ο οργανισμος της.Ετσι μια μη συνετη ζωη και διατροφη σημαινει οτι διαφορα πραγματα περνανε μεσω του θηλασμου στο βρεφος.
Τελικα ομως ο θηλασμος εχει παντα θετικο προσημο για το παιδι αρκει η μανα να μην ειναι για σκοτωμα.
Στα μαιευτηρια συνηθως δεν αφηνουν τις δυο τρεις πρωτες μερες την μανα να θηλασει το παιδι γιατι λενε το γαλα δεν ειναι καλο και αλλα τετοια χαζα.Εγκλημα.Τις δυο-τρεις πρωτες μερες ολα τα θηλαστικα παραγουν ενα ειδικο γαλα το οποιο ονομαζεται πρωτογαλα και εχει διαφορετικη συσταση απο το κανονικο γαλα.Ειναι οτι πιο τουρμπο τροφη υπαρχει,αναλογη θα ελεγα του βασιλικου πολτου για τα εντομα.Εχει τεραστιες ποσοτητες ανοσοσφαιρινων οι οποιες μεταβιβαζουν στο βρεφος ανοσια και ουσιαστικα ολες τις πληροφοριες που μπορει να μεταβιβασει η μανα στο βρεφος για να μην αρρωσταινει και ουσιες που ουτε καν μεχρι τωρα εχουμε μελετησει και σχετιζονται με την αναπτυξη του εγκεφαλου και της νοημοσυνης.
Οταν πιει τεχνητο πρωτογαλα το παιδι τοτε μεταβιβαζουμε αυτο που θελουν οι εταιρειες να μεταβιβασουμε το οποιο ειναι επιλεγμενο οπως θελουν αυτες με οτι συνεπειες εχει αυτο για το μελλον...

Εγω στα παιδια μου δεν θα εδινα ΠΟΤΕ ειδικο γαλα βρεφικης ηλικιας-παιδικης ηλικιας εκτος εαν υπηρχε καποιο ειδικο προβλημα.
Ειναι θεμα μαρκετινγκ και σχεσεων αμοιβης μεταξυ παιδιατρων και εταιρειων.

Εξαλλου στην φυση ποτε καμια μητερα δεν εφτιαξε γαλα σκονη για να φαει το παιδι της και αυτο τα λεει ολα.

Το γαλα ειναι η τροφη που παραγει η αγελαδα για το μοσχαρακι της και οχι για τον ανθρωπο αρα ειναι οτι καλυτερο μπορει να παραγει μια μανα για το παιδι της.
Κατι που δεν ξερετε πολλοι ειναι οτι ο εγκεφαλος του ανθρωπου τρεφεται με λιπος και ενας λογος αναπτυξης του ανθρωπινου εγκεφαλου ειναι οτι ανθρωπος, οταν αρχισε να τρωει μεδουλι,κρεας και αλλες λιπαρες τροφες προσφερε την υποδομη για να αναπτυχθει ο εγκεφαλος.Γενικα στην φυση τα ζωα που τρεφονται με λιπος ειναι εξυπνοτερα απο αυτα που δεν εχουν επαρκεια στην διατροφη τους.
Το γαλα της αγελαδας επειδη ειναι θηλαστικο εχει την μορφη εκεινη λιπους που αποτελει αριστη τροφη για τον εγκεφαλο αφου το,παραγει η μανα για το παιδι.
Οτι πιο κοντα και νομιμο υπαρχει ειναι το Φρεσκο παστεριωμενο γαλα,αφου δυστυχως δεν επιτρεπεται η εμπορια του νωπου γαλακτος οπως π.χ στην Ιταλια

Μην μου κανετε πολυ ειδικες ερωτησεις γιατι θα στοχοποιηθω:)
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 24/6/2012 12:00 μμ

24/6
Οσο αναφορα τα κρεατα και το Η"αλαλ"
Καθε χρονο κατασκηνωνουνε εξω απο τον σταβλο μου και με παρακαλανε να τους δωσω ενα ταυρο για θρησκευτικους λογους,επειδη σημερα ειναι σπανιο να βρεις ταυρο και μαλιστα κρετοπαραγωγικης φυλης ο οποιος να εχει μεγαλωσει για να κανει φυσιολογικη ζωη και οχι για να παχυνθει για σφαξιμο.
Και οταν λεμε φυσιολογικη ζωη ενοουμε να προαστατευει το χαρεμι του,θελει πολλα θηλυκα,να τα γονιμοποιει και να τρωει οσο θελει αυτος και οχι οσο θελει ο ανθρωπος.
Τα ζωα που προτιμουνται για Halal λοιπον ειναι συνηθως ωριμα ζωα.Βοδια,χρονιαρικα αρνια κ.α.
Οπως ανεφερα παραπανω οσο πιο ωριμο ειναι ενα ζωο μεγαλο σε ηλικια ειναι πιο νοστιμο και οσο πιο μικρο τοσο πιο τρυφερο.
Εξου και εχουμε ζωμο Βοδινου-δεν εχουμε ζωμο μοσχαριου πουθενα ειναι πιο δευτερος.
Ομως οι μουσουλμανοι επειδη δεν τρωνε χοιρινο,εχουνε αντι για χοιρινο,κρεας αγελαδας για καταναλωση το οποιο μαλιστα οσο πιο παχεια ειναι η αγελαδα τοσο πιο καλη τιμη εχει.Αμα δουνε παχεια αγελαδα παθαινουνε παροξυσμο απο την χαρα τους.
Και εμεις σε νεαροτερη ηλικια θυμομαστε της μαναδες μας να ζητανε βοδινο για σουπες και βραστα και τους γιατρους να προτεινουν βοδινο να δυναμωσει ο αρρωστος.Ακομα και σημερα οταν φιλοι μου ζητανε κανενα καλο κομματι μοσχαρι γιατι ξεκιναει το παιδακι τους να τρωει και φοβουνται να αγορασουνε,εγω τους λεω να τους φερω βοδινο απο αγελαδα που ειναι πεντανοστιμο η δαμαλιδας(θηλυκο μοσχαρι που ειναι πιο τρυφερο απο το αρσενικο αντιστοιχο).
Οι Ελληνες ομως εχουμε σνομπαρει το κρεας της αγελαδας-βοδινο,επειδη ειναι παχυ κρεας κατι το φυσιολογικο αφου και στους ανθρωπους η γυναικα εχει 10%περισσοτερο λιπωδη ιστο απο οτι ο ανδρας.
Ειναι επισης τρυφερο καμια σχεση με τα παλια χρονια,γιατι τοτε τα ζωα περπατουσαν χιλιομετρα για να φανε η και οργωναν συνηθως,οποτε ειχανε σκληρο κρεας.
Σημερα τις εχουμε χορτατες και ξεκουραστες και εχουν προαυλια η μικρα λιβαδια για να ασκουνται.
Α ετσι και για να ξερετε τα Black Αγνούς τα Herford και αλλες περιφημες ρατσες αγγλικου τυπου που παραγουν ονομαστες μπριζολες ειναι απο τα παχεια βοοειδη τα οποια εχουν για αυτο τον λογο αντικατασταθει στην Ευρωπη απο τα Γαλλικου τυπου(limousin,sarolaiz,blue belgian και αλλα) τα οποια εχουν το μικροτερο ποσοστο λιπους και οστων και την μεγαλυτερη αναλογια μυικων μαζων/στο συνολικο βαρος που αντιστοιχει σε body-builder.
Ετσι εχουν μεγαλυτερη αποδοση,λεπτοινο κρεας αλλα απο νοστιμια μαπα.
Αντιθετα τα <<δικα μας>> ειναι μια ενδιαμεση κατασταση αναμεσα σε αυτα τα δυο που συνδυαζουν και τα δυο αλλα εχουν πολυ μικροτερη αποδοση σε βρωσιμα κομματια κρεατος αρα ειναι πιο ακριβα και για αυτο η παραγωγη φθινει καθε χρονο.Δεν αναφερομαι στις ντοπιες φυλες οι οποιες ουσιαστικα επιδοτουνται ως ειδη προς εξαφανιση και η παραγωγη τους ειναι σχεδον μηδενικη,ασε που επρεπε να εχει το κιλο το κρεας τουλαχιστον 10-12 ευρω στον παραγωγο για να μπορεσει να τα κρατησει.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 24/6/2012 2:04 μμ

24/6
@Στεφανε
Θα σου πω τι εχω καταλαβει απο την παρουσια μου στο χωρο αυτα τα λιγα χρονια που ασχολουμαι.
1)Ο καταναλωτης δεν τρωει με το στομα και το μυαλο αλλα με τα ματια και τα αυτια δυστυχως.Οτι ακουει και οτι του αρεσει οπτικα κερδιζει,εχει τοσα προβληματα που δεν εχει χρονο να ψαχτει που λεμε και εαν ψαχνεται πεφτει. θυμα επειτηδειων που θελουν να του αποσπασουνε χρηματα.
2)Αυτοι που ξερουμε ειμαστε αποκλεισμενοι απο τα ΜΜΕ,τα πανεπιστημια ή εαν τυχει και ξεφυγει κανενας μας τον καταντανε γραφικο.
3)Κανεις που διαθετει πτυχιο/α,διδακτορικα δεν ενδιαφερεται πραγματικα για τον χωρο,αυτο που τον νοιαζει ειναι να προστεθει η σφραγιδα του ως απαραιτητο στοιχειο υποτελειας στην συντεχνεια του ή να διασφαλισει μεσω του κοπου αλλων καποια θεση κρατικα αμοιβομενη απο το συστημα.
4)Πρεπει να ειμαι περιγραφικος και λακωνικος γιατι εχουμε εθιστει να μην μπορουμε να διαβασουμε μεγαλα κειμενα ή εχουμε συνηθησει στην παροχη ετοιμης πνευματικης τροφης και δεν βαζουμε το ρημαδι να δουλεψει.
5)Δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ακριβοτερα τα ελληνικα τροφιμα απο αντιστοιχα Ευρωπαικα κατα 20% περιπου οχι παραπανω ειναι αισχοκερδεια,γιατι εαν ποτε καταφερουμε να εχουμε τις ιδιες τιμες με αυτους,θα εχουμε και τις ιδιες μεθοδους παραγωγης.

Σημερα που μιλαμε εχουμε πτωση της γαλακτοπαραγωγης απο 10-15% λογω πολυς ζεστης πανελλαδικα.Με τετοιες θερμοκρασιες μπαινουμε μεσα ολοι κτηνοτροφοι.
Οι Β.Ευρωπη παραγει κανονικα.Η αγελαδα αισθανεται ανετα μεχρι τους 24κελσιου.
Ειμαστε οριακα οσο αναφορα την κλιματικη ζωνη.Τι να κανουμε?
Ανεμιστηρες στο φουλ,υδρονεφωσεις,ντουζ τις κανουμε,οτι ειναι δυνατον κανουμε που και εξτρα κοστος ειναι και αποτελεσματικο δεν ειναι.
Εμεις οι Κυπριοι και οι Ισραηλινοι μονο εκτρεφουμε σε τετοιες συνθηκες αλλα μονο εμεις εχουμε τοσο μεγαλο προβλημα γιατι εχουμε υγρο περιβαλλον και η αφαιρεση θερμοκρασιας με εξατμιση νερου δεν ειναι αποτελεσματικη σε περιβαλλον με πολυ υγρασια οπως το ελληνικο.Αυτοι ξυριζουν τα ζωα για να βοηθησουν την εφιδρωση εμεις εδω αμα το κανουμε θα τις φανε οι μυγες και τα κουνουπια,αυτοι δεν εχουν στασιμα νερα,δεν υπαρχουν κουνουπια σε τετοια κλιμακα.
Εμεις ταιζουμε σογια αυτοι το ριχνουνε στην ουρια που προσφερει συμπυκνωμενη μορφη προδρομης πρωτεινης στον οργανισμο.
Αυτοι ταιζουν αντιστρεσσογονους παραγοντες στο φαγητο,ο θεος και η ψυχη τους τι ειναι αυτα,εμεις σοδα μαγειρικη που βοηθαει στον μυρηκασμο.
Αυτοι δινουν ενισχυτες μετατρεψιμοτητας,εμεις βαζουμε νερο στο φαγητο για να ειναι πιο υγρο και να τρωγετε πιο ευκολα.
Εχουμε αλλη μεθοδο παραγωγης που ειναι πιο κοστοβορα αλλα πιο συμβατικη.
Αλλα αυτο δεν μπορουμε να το επικοινωνησουμε στον καταναλωτη.
Να γιατι η ειδικη τιμη που εχουμε στο αγροτικο ρευμα βοηθαει στο να κρατησουμε την δικη μας μεθοδο παραγωγης και να τρωει ο κοσμος πιο υγιεινο γαλα.
Αλλα πως θα τον πεισεις τον αλλο οτι δεν τον εκμεταλλευσε οταν ζητας χαμηλοτερη τιμη στο ρευμα και το δινεις πισω στο πολλαπλασιο αλλα αυτο που του δινεις δεν αποτιμαται σε χρημα αλλα σε κατι αλλο που ειναι πιο σημαντικο.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 24/6/2012 2:07 μμ

Αρχιμανδρίτης [Μόνιμο ban]
24/6
(6)
milkman

Εξαιρετικο το θέμα σου περιγράφει την αλήθεια που δυσκολα θα διαβάσει κάποιος οπουδήποτε αλλού...

Προσωπικά...πέραν των γνώσεων που προσέφερες δωρεάν...μου εδωσες και ιδέα για το σημερινό τραπέζι.


Μοσχαροκεφαλή γκιούλμπασι διπλωμένη σε λαδόκολλα στο φούρνο, εμπλουτισμένη με σκορδο και κεφαλοτύρι...και η γλώσσα της μοσχαροκεφαλής στιφάδο...

«Πρώτη<234567>Τελευταία»