Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

’λλα θέματα
Ολη η αληθεια για την παραπλανηση του καταναλωτη στα τροφιμα.....
22/6 από milkman
Το αρθρο αυτο ειναι μια απαντηση στο αρθρο του κ.Καισαριου 22/6/2012 και στα σχολια που ακολουθησαν και εκθετουν τους Ελληνες παραγωγους οτι δεν προσπαθουν.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Παραλληλα με την παραγωγη γαλακτος αποφασισα να κανω και παραγωγη απο μοσχαρακι γαλακτος.
Μιλαμε φοβερη επιτυχια οσο αναφορα γευση και ποιοτητα.
Αλλα αντι να το παω για καταναλωση 8μηνων οπως οι ολλανδοι το πηγαινα σε 3-4 μηνες με αποτελεσμα να εχω διπλασιο κοστος.
Εγω 18-20Ε/ανα κιλο αυτοι 8-10/ανα κιλο.
Τι να κανω λαθος ρε γαμωτο αναρωτηθηκα αφου ειμαι γνωστης του αντικειμενου και παντου οπου το πηγαινα σε συγκριση με το ολλανδικο ημουνα
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 7:47 μμ
Αξιολογήστε το μήνυμα:
183 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων
«Πρώτη<123456>Τελευταία»

23/6
(3)
Ευγε και απο εμενα για το αρθρο και τις πληροφοριες, παρα πολυ χρησιμο.

@Αρχιμανδριτης αυτα που γραφεις ειναι ενα hoax που κυκλοφορει ευρεως εδω και χρονια στο ιντερνετ αλλα δεν εχει καμμια βαση, με την υπαρχουσα τεχνολογια δεν μπορει να γινει κατι τετοιο.-

23/6
(4)
- Το άρθρο είναι σπουδαίο και διαφωτιστικότατο,
(μόνον κάτι ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ το κάνανε σούργελο)...
(ας γελάσουμε λίγο, να μην αυτοκτονήσουμε λόγω...διατροφης)

Και,
- Μην ξεχνάτε, οι μεγαλύτεροι κλέφτες είναι οι Γερμανοί, μαζί και ρουφιάνοι - κρατάνε γραμμή λόγω Νόμων και μόνον.
- Οι Ολλανδοί είναι καλλιτέχνες...πλασιέ...

23/6
(8)
Φίλε Μίλκμαν, ο μίτος σου ελπίζω να μείνει για καιρό και να διανθίζεται με επιπλέον πληροφόρηση για το τι βάζουμε στο στομάχι μας εν γνώσει μας και μη.

Επιγραμματικά, θέλω να θέσω τα παρακάτω, διάσπαρτα όπως μου έρχονται:

Γιατί δεν μπορούν 15 milkman να μαζευτούν και να δημιουργήσουν μια μονάδα που να βγάζει την ποιότητα που θέλεις, να προσλάβουν τους ειδικούς που χρειάζονται και να βγουν σε ανταγωνιστικότερες τιμές από αυτές που πετυχαίνει μόνος του ο ένας, ώστε να κλείσουν αφ'ενός το κενό ως προς την τιμή της σαβούρας και να έχουν και τις δυνάμεις να φωνάξουν και να εκπαιδεύσουν τον καταναλωτή για την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν.

Θα ήταν καλό επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι ειδικός, να γίνει μια αναφορά στο γάλα υψηλής παστερίωσης, που δικός μου γνωστός ειδικός στη ζωική παραγωγή το έχει χαρακτηρίσει ως κάτι σαν νερό με λίγο περισσότερα στοιχεία. Πλέον έχει μερίδιο αγοράς σημαντικό, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζουν τι πίνουν.

23/6
(2)
συγχαρητηρια για το επεξηγηματικο αρθρο, στην ελλαδα να μαθουμε να τρωμε μονο ελληνικα και μονο αιγοπροβεια προιοντα.κρεας γαλα τυρια, δεν χρειαζονται αγελαδινα προιοντα στην ελλαδα, και αυτο απο την αρχαιοτητα. ειδικα δε προιοντα απο ολλανδια ,σχεδον ποτε, ουτε ντοματες.
δυστυχως ομως στα σμ,κανουν ουρα για αγορα ολλανδικων προιοντων.
απο κρεατα ειπα ελληνικα, αν ομως και καλα θελει ξενο, απο κρεατα μονο γαλλικα, και αντε αργεντινης.

αν τα ελληνικα ειναι λιγο ακριβωτερα, πχ τυρια, παλι ειναι φθηνοτερα, γιατι ειναι αγνη διατροφη, χωρις ορμονες αντιβιωση, αρα δεν αρρωσταινουν ευκολα αυτοι που τα τρωνε.
για το ατιμο ελληνικο δημοσιο, αντι να βοηθαει οπως ειναι ο ρολος του δηλαδη υπηρετης του πολιτη, η στην χειροτερη να μενει αμετοχο, ουδετερο, προχωραει ενεργητικα και βαζει και εμποδια.συμπερασμα, κομμενα απο χθες αμερικανικα ποτα κολα,παγωτα , χυμοι αμιτα,ολλανδικα γαλατα κρεατα ντοματες κλπ.
κομμενα γαλλικα κρασια, και αγγλικα ουισκια,ξυδια κλπ.
γερμανικες μπυρες πινετε ελευθερα ,ειναι κορυφαιας ποιοτητος φθηνες και υγιεινες,κυριως η λαγκερ.
ΥΓ το μοσχαρισιο κρεας ειναι επιβλαβες για τον οργανισμο, εχει κρυμμενο λιπος μεσα στις μυικες ινες, μονο καλο για σπανια βρωση.
το αιγοπροβειο ειναι τοπ, και το ελληνικο και γαλλικο χοιρινο πολυ καλο,αφου βγει το λιπος.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 23/6/2012 10:10 μμ

23/6
@gkoump
Το κρεας ειναι παρεξηγημενο πολυ και αυτα που λες δεν ισχυουν εξολοκληρου.
Μερικα Βασικα για το κρεας.
Ο Βασιλιας του κρεατος ειναι το μοσχαρισιο-βοδινο.
Πολυ καλο κρεας ειναι αμνοεριφια ολων των ηλικιων αλλα παντα λελογισμενα.
Ποτε δεν θα δειτε βραστο με χοιρινο.Ποτε κανεις δεν θα σας προτινει να βρασετε χοιρινο για να φατε.
Το κοτοπουλο ειναι καλο κρεας αρκει να βρειτε κανα χωριατικο που και που για να δειτε οτι το κρεας του ειναι μαυρο και οχι λευκο.

Οσο πιο μεγαλο ειναι το ζωο σε ηλικια και οσο πιο μπροστα ειναι το κομματι τοσο πιο νοστιμο ειναι.Οσο πιο πισω ειναι το κομματι και πιο μικρο το ζωο τοσο πιο τρυφερο ειναι κομματι του κρεατος.

Οταν περνεις ενα κομματι κρεας βρωσιμο απο φυσιολογικο ζωο τοτε εχει απο 15-25%λιπος φυσικα.Το λιπος που βρισκεται αναμεσα στους μυες ειναι το τελευταιο που αναπτυσεται και ονομαζεται μαρμαρωδες.Οταν βλεπετε κομματι κρεας να εχει μαρμαρωδες λιπος(ενδομυικο) σημαινει οτι εχει ωριμασει και το κρεας ειναι τρυφερο.
Χωρις αυτο να υποψιαζεστε οτι κακο συμβαινει.
Οταν εχει δοθει στο ζωο αυξητικη ορμονη η μονενσινη η αλλες ντοπες εχει ως αποτελεσμα να μετατρεπεται το λιπος σε μυικη μαζα με αποτελεσμα να εχουμε απαχο κρεας αλλα τεχνητα οπως οι body-builders.Ολα αυτα δεν ανιχνευονται εαν περασουν 48ωρες.
Καλυτερα λοιπον να εχει το παχος του το κρεας ενδομυικα παρα να μην εχει.
Οσο αναφορα τα μυρηκαστικα τωρα(Αγελαδες,κατσικια,προβατα κ.α)
Η μονη περιοχη με παραδοση στην αγελαδοτροφια-βουβαλοτροφια ειναι η Β.Ελλαδα λογω κλιματος.
Η υπολοιπη Ελλαδα ειναι καταλληλη μονο για αιγοπροβατα.
Ολες οι τροφες ειναι βλαβερες αμα το παρακανεις.
Ενας κανονας που πρεπει να τηρουμε ειναι ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.
Προτιματε κρεας που το κοβουνε μπροστα σας παρα ετοιμο μεριδοποιημενο σε συσκευασια.Ο εντονος κοκκινος χρωματισμος του,που ελκυει τον καταναλωτη ειναι αποτελεσμα τεχνητης ατμοσφαιρας της συσκευασιας η ψεκασμου με ασκορβικο οξυ.
Μια μεριδα κρεατος ψημενου χωρις κοκκαλο ειναι περιπου 120γρ.
Υπαρχουν αμινοξεα που βρισκονται μονο στα ζωικα προιοντα.
Το μοσχαρισιο κρεας ειναι 24 φορες πιο πλουσιο σε σιδηρο απο οτι η φακες η το σπανακι.Εχει ολο το συμπλεγμα τον βιταμινων Β.
Μια σωστη και ισορροποιημενη διαιτα που περιλαμβανει τα παντα ειναι το πιο καλο.
Και να θυμαστε το ΠΕΡΙΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ:)

23/6
(8)
Νωπο Γαλα:Eιναι το γαλα που προερχεται απο αγελαδες προβατα κατσικες και δεν εχει υποστει θερμικη επεξεργασια παραπανω απο τους 40κελσιου.
Ειναι το πλουσιο γαλα απο ολα αλλα δεν επιτρεπεται η χρηση του παρα μονο απο παραγωγους.
ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ
ΦΡΕΣΚΟ παστεριωμενο γαλα.Το μονο που εχει το δικαιωμα να λεγεται ΦΡΕΣΚΟ καθως εχει υποστει την πιο ηπια μορφη επεξεργασιας την γνωστη παστεριωση.
Με την διαδικασια αυτη εχουμε μερικη απωλεια βιταμινων Β1,Β12 και C διατηρειτε στο ψυγειο το πολυ 5 ημερες,εχουν καταστραφει ολοι οι παθογονοι οργανισμοι και εχουν ζησει ολοι οι ωφελιμοι.Η Παστεριωση ειναι μια ηπια μορφη θρεπτικης επεξεργασιας η οποια δεν υποβαθμιζει τα οργανοληπτικα χαρακτηριστικα του γαλακτος η την Θρεπτικη του αξια.

Παμε να δουμε τι συμβαινει σε καθε επιπλεον επεξεργασια που υποβαλλουμε το γαλα και τι επιπτωσεις εχει μεχρι να γινει ασβεστονερο και οχι γαλα.

23/6
(8)
Αντιθετα η αποστειρωση του γαλακτος σε υπερυψηλες θερμοκρασιες(125-150)που χρησιμοποιειται στην παρασκευη του Γαλακτος μακρας διαρκειας η long-life η UHT η υψηλης παστεριωσης η οτιδηποτε αλλη ονομασια χρησιμοποιει το marketing για να πεισει τον κατναλωτη να το αγορασει νομιζοντας οτι αγοραζει καποιας πιο υψηλης αξιας προιον εχει ως αποτελεσμα:
Την σημαντικη υποβαθμιση της θρεπτικη αξιας του γαλακτος καθως τα πιο ευαισθητα θεπτικα στοιχεια του οπως φολικο οξυ,ολων των ειδων τα ενζυμα που κανουν το γαλα ζωντανο και οχι νεκρο,Η βιταμινη C,B12,Θειαμινη.\
Εξαλλου η παρατεταμενη διαρκεια ζωης αυτου του τυπου γαλακτος υποβαθμιζει περαιτερω και την Β6,Β12 την Α οι οποιες δεν επιζουν για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα.Χανεται επισης η ευχαριστη γευση του και μυρωδια του αντικαθιστατε απο μια που μοιαζει με ψημενη.Η μειωση που παρατηρειτε στισ βιταμινες ειναι απο 30-100%,η λακτοζη του γαλακτος καραμελοποιειται,οι πρωτεινες πηζουν και ολα σχεδον τα αντισωματα που περιεχει το γαλα καταστρεφονται.
Το Γαλα αυτο σε πολλες περιπτωσεις διατηρειτε εκτος ψυγειου χωρις προβλημα αφου ουσιαστικα ειναι αποστειρωμενο.Οι εταιρειες επειμενουν να το διατηρουν σε ψυγειο γιατι ο καταναλωτης νομιζει οτι επειδη ειναι σε ψυγειο παραπεμπει σε φρεσκο.Σας προκαλω να αφησεται ενα μπουκαλι ΝΟΥΝΟΥ φαμιλυ εκτος ψυγειου για να δειτε εαν λεω την αληθεια.
Το εβαπορε το οποιο ειναι ακομα πιο υποβαθμισμενο απο το UHT εχει καταστραφει και η λυσινη ενα πολυτιμο αμινοοξυ και θεωρειτε ακομα πιο σκαρτο απο το μακρας παστεριωσης η οτι αλλο ονομα εχει.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 23/6/2012 6:46 μμ

βαγγλαν [Μόνιμο ban]
23/6

ΜΙΛΚ

Κάπου είχα διαβάσει γι αυτά τα ΝΟύμερα που βάζουν κάτω από τις συσκευασίες στα φρεσκα γαλατα.

Όταν το γάλα έρθει 1η φορά βάζουν το νούμερο 1. Επιστροφή στη λήξη του στο εργοστάσιο και επεξεργασία και πάλι πίσω με ν. 2.

Αυτό γίνεται ως το νούμερο 5. Μετά το γάλα που μένει δεν πετιέται. Ή φτιάχνουν γάλα με κακάο και ζάχαρες τύπου ΜΙΛΚΟ ή φεύγει και πάει για γιαούρτι.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι σωστά.


Μπορείς να μας διαφωτίσεις;

23/6
Εχει μπει λοιπον αρωμα βανιλια για να μην καταλαβαινουμε το καψιμο στο γαλα,ουδετεροποιητες γευσεως με αποσμωτηρες οι οποιοι εχουν ως αποτελεσμα η γευση να ειναι ουδετερη και ο καταναλωτης να νομιζει οτι αυτο το τιποτα που μυριζει ειναι η κανονικη γευση.
Η καζεινη ειναι η πρωτεινη του γαλακτος.
Για να δουμε λοιπον τι κερδιζουμε εαν δε την πειραξουμε(δηλαδη να μην την υπερθερμανουμε).
Η καζεινη εχει τις εξης ιδιοτητες.
-Ενισχυει την φυσικη αμυνα του οργανισμου
-Ρυθμιζει την σωστη πιεση του αιματος
-Βοηθαει στην αντιμετωπισει του στρες επιδη επεηρεαζει την εκριση της κορτιζολης.
-Τα πεπτιδια της καζεινης εχουν καταπραυντικες ιδιοτητες.
-Ειναι μια πρωτεινη με πολυ υψηλη βιολογικη αξια.
Ολα αυτα τα εχετε ακουσει η τα εχετε κανει και εσεις με την εξης απλη εκφραση που χρησιμοποιουμε:Πιες ενα γαλα να ηρεμησεις.
Οταν ενα προιον ειναι Light δηλαδη εχει γινει ουσιαστικα τενητη αφαιρεση λιπουςχανουμε επιπλεον και ολες τις λιποδιαλυτες βιταμινες και ενζυμα που ειναι προσκολλημενα στο λιπος δηλαδη πεταμε οτι μας προστατευει! και μας βοηθαει να μην μας βλαψει το λιπος.
Επειδη η πρωτη γενια των light προιντων ητανε σαν λαστιχο και δεν τρωγοταν ευχαριστα,η τεχνολογια βοηθησε με τους απομιμητες γευσεως,αρωματος και τωρα στο τελος με ειδικα πολυμερη που μιμουνται το λιπος ωστε να μην ειναι τοσο ανοστα.
Αρα καλυτερα να φαμε ενα κανονικο τυρι σε μικροτερη ποσοτητα παρα να μπεξουμε στα γραναζια της τεχνολογιας τροφιμων.
Τα πιο αποκρουστικα που χρησιμοποιουνται δεν τα αναφαιρω για ευνοητους λογους
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 23/6/2012 6:57 μμ

23/6
(3)
Πλέον γάλα πίνω ελάχιστο και μόνο όταν μπορέσω να βρω πρόβειο ή γίδινο από παραγωγό το οποίο το βράζω μόνος μου.

milkman, 2 ερωτήσεις φίλε

1. Αποθηκεύω το γάλα στον καταψύκτη χωρίς να το έχω βράσει σε "μερίδες" και βράζω όταν θέλω να πιω την ποσότητα που θέλω. Κάνω καλά;

2. Ο βρασμός γίνεται μέχρι να κοχλάσει. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;




«Πρώτη<123456>Τελευταία»