Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Μέσω της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της πληροφορίες που πρώτο αποκάλυψε το Capital.gr ότι το χαράτσι της ΔΕΗ θα πληρωθεί και φέτος με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, αντί των δυο που είχαν ισχύσει το 2011.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως σύμφωνα με όσα προβλέπει η υφιστάμενη Νομοθεσία και λόγω τεχνικών δυσχερειών και χρονικών περιορισμών ο τρόπος είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) δεν είναι εφικτό να τροποποιηθεί. 

Κατά συνέπεια το τέλος ακίνητων θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από την ΔΕΗ και άλλους παρόχους αλλά σε πέντε διμηνιαίες δόσεις αντί των δυο που ίσχυσαν για το τέλος του 2011 αρχής γενομένης από τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν εφεξής, αναφέρει το υπουργείο.

Το ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζει ότι η επιβολή του τέλους για το 2012 ήταν μια υποχρέωση που είχε ήδη προβλεφθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012, ενώ από το 2013 θα αντικατασταθεί από ένα Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον: