Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Σεπ-2018 16:35

  Κατά προτεραιότητα ελέγχονται από την ΑΑΔΕ οι υποθέσεις εισαγγελικών παραγγελιών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κατά προτεραιότητα ελέγχονται από την ΑΑΔΕ οι υποθέσεις εισαγγελικών παραγγελιών

  Με νέα απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι οι ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις οι οποίες έχουν παραμείνει στην ΑΑΔΕ (δεν μεταφέρθηκαν στη νέα ελεγκτική δομή της εισαγγελικής παραγγελίας) θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Επίσης, κατά προτεραιότητα ελέγχονται και οι υποθέσεις που αφορούν διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

  Ειδικότερα στην απόφαση ορίζεται ότι ολοκληρώνονται άμεσα κατά προτεραιότητα οι έλεγχοι για:

  -Υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε. βάσει των διατάξεων του άρθρου 389 του ν. 4512/2018 (Α' 5).

  -Υποθέσεις που αφορούν διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές, υποθέσεις διενέργειας ελέγχου στο πλαίσιο επανάληψης διαδικασίας καθώς και σε εκτέλεση προδικαστικής απόφασης, υποθέσεις που αφορούν σε επιβολή προστίμων, υποθέσεις του άρθρου 1 περίπτωση 12Α υποπερίπτωση 2δ της με αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α 1115805 ΕΞ 2017/31-7-2017 (Β' 2743) απόφασης του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε., όπως ισχύει, και υποθέσεις που αφορούν ανακλήσεις αδειών λειτουργίας γραφείων ή υποκαταστημάτων αλλοδαπών εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 27/1975 (Α'77).  

  Σπύρος Δημητρέλης 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων