Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 19:06

  Γ. Πιτσιλής: Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γ. Πιτσιλής: Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού

  Επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, δηλώνει ο Γ.Πιτσιλής για τους ελέγχους που διεξάγονται σχετικά με την έκδοση αποδείξεων.
   
  "Ο στόχος μας είναι σαφής εξ αρχής: Σε μια περίοδο, όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων... δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων. Οι οδηγίες, που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες: Σεβόμαστε τη λειτουργία των επιχειρήσεων, που ελέγχονται, και εφαρμόζουμε το νόμο. Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού. Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, δήλωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  20:50 20/07

  Τα νέα παράβολα για τα ανασφάλιστα οχήματα

  Νέα παράβολα για τα ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή. Ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία ευρωπαϊκή οδηγία για την ανταλλαγή...

  10:09 20/07

  Έφοδος της εφορίας στα καταπιστεύματα

  Έντονες ενδείξεις φοροδιαφυγής σε καταπιστεύματα (trusts) έχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ξεκινούν έλεγχοι με εντολή του διοικητή της Αρχής, Γ. Πιτσιλή.

  07:57 17/07

  Προς νέα συγχώνευση εφοριών

  Προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη ενοικίων που καταβάλει η ΑΑΔΕ. Σε κινήσεις μείωσης του λειτουργικού κόστους της φορολογικής διοίκησης προσανατολίζεται η ΑΑΔΕ.