Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 16:28

  Σε εξέλιξη το κυνήγι για έκδοση αποδείξεων στην Κεντρική Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε 24ωρη βάση έχει οργανωθεί το κυνήγι της παραβατικότητας για τη μη έκδοση των αποδείξεων στη Στερεά Ελλάδα. Οι τουριστικές περιοχές της Εύβοιας της Φθιώτιδας αλλά και της Φωκίδας δέχονται σχεδόν καθημερινά ελέγχους από εφοριακούς οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο.
   
  "Tο τελευταίο διάστημα έγιναν 40 έλεγχοι σε καταστήματα στην περιοχή και σε 14 από αυτά εντοπίστηκαν παραβάσεις" υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΔΟΥ Λαμίας Γιώργος Μαλιάγκας. Σύμφωνα με τον κ. Μαλιάγκα, συνεργεία της εφορίας από τη Λαμία εκτός της περιοχής συμμετέχουν σε ελέγχους σε ολόκληρη σχεδόν τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
   
  Αποτέλεσμα των ελέγχων είναι να μπει 48ωρες λουκέτο σε 7 καταστήματα όπου εντοπίστηκε πληθώρα από παραβάσεις και άλλα 7 καταστήματα έκλεισαν για περισσότερες μέρες. "Εμείς ζητάμε τους ελέγχους γιατί με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μία εξυγίανση στην αγορά" υπογραμμίζει ο πρόεδρος των επισιτιστικών επαγγελμάτων Κώστας Καραγιώργος τονίζοντας συγχρόνως ότι "το πρόβλημα μας δεν είναι οι έλεγχοι αλλά είναι υπέρ φορολόγηση" υπενθυμίζοντας ότι "λόγω του ότι υπάρχει υψηλή φορολογία και υψηλός Φ.Π.Α. αυτό δημιουργεί κίνητρα στους ευκαιριακούς του κλάδου για να μην εκδίδουν αποδείξεις".
   
  Όπως σημειώνουν εφοριακοί που στελεχώνουν τα κλιμάκια των ελέγχων, σε τουριστικές περιοχές έχουν αναπτυχθεί διάφορες εφαρμογές και υπάρχει ειδοποίηση μεταξύ των επαγγελματιών γεγονός το οποίο σημαίνει ότι από κει και μετά δεν μπορούμε να συλλάβουμε το σύνολο της παραβατικότητας. Συμπληρώνουν ότι "ο λόγος αυτός επιβάλλει την ανάγκη να αυξηθούν οι έλεγχοι από πολλαπλά συνεργεία και σε ακανόνιστες χρονικές περιόδους".
   
  "Η περιοχή μας δεν θα λέγαμε ότι είναι μέσα στις κορυφαίες περιοχές. Είναι κάπου στο μέσω όρο" υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Εφοριακών στην κεντρική Ελλάδα Γιώργος Κοτρώνης που σημειώνει παράλληλα ότι "το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και μάλιστα από πολλαπλά συνεργεία συναδέλφων". Σύμφωνα με τους εφοριακούς, το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος του ελεγκτικού μηχανισμό θα βρίσκεται κυριολεκτικά στο δρόμο για το κυνήγι της παραβατικότητας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ