Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουλ-2013 10:34

  Στο 2 τοις χιλίοις διατηρείται ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο 2 τοις χιλίοις διατηρείται ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, μετά την απόσυρση διάταξης για την αύξησή του αργά χθες το βράδυ από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η διάταξη η οποία είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο προέβλεπε ότι από την 1η Αυγούστου 2013 ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών (επιβάλλεται στην αξία των πωλούμενων μετοχών) αυξανόταν από το 2 τους χιλίοις στο 3,5 τοις χιλίοις. Μετά την απόσυρση της διάταξης ο φόρος δεν αυξάνεται και με τη νέα διατύπωση μεταφέρεται για την 1η Ιανουαρίου. 

  Με βάση την αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών θα απέφερε ετήσια αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 20 εκατ. ευρώ. 

  Σημειώνεται ότι με άλλη διάταξη του πολυνομοσχεδίου επιβάλλεται φόρος υπεραξίας στις μετοχές και σε όλους τους κινητούς τίτλους 15% από την 1η Ιανουαρίου 2014. 

  Σπ. Δημητρέλης 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:08 25/09

  Προς παρεμβάσεις SOS για την κτηματαγορά

  Στο επίκεντρο των εξαγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ημιθανής αγορά ακινήτων. Η γενναία έκπτωση φόρου για αναβαθμίσεις κατοικιών από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  15:45 20/09

  Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά

  Επιστολή με αίτημα τη μη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά έστειλε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, Αλέξανδρος Ροδίτης, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά από ...

  17:55 19/09

  ΣΕΑΑ: Το ΥΠΟΙΚ έχει διαβεβαιώσει ότι τα τέλη κυκλοφορία για τα νεότερα ΙΧ θα παραμείνουν αμετάβλητα

  Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, η διατήρηση του εσόδου του τακτικού προϋπολογισμού των 1,1 δισ. ευρώ δεν επιτρέπει μεταβολές, πλην ορισμένων μειώσεων σε παλαιά, μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα.

  11:12 18/09

  ΕΦΚΑ: Οι αναδρομικές εισφορές δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης

  Δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης οι αναδρομικές εισφορές, εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς, σύμφωνα με απάντηση του Διοικητικού...