Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Αυγ-2012 09:07

  Λήξη σιωπηρής παράτασης για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:18

  Έληξε σήμερα το πρωί (8 πμ) η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

  Το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής, με αποτέλεσμα όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους να επιβαρυνθούν με τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις και τις άλλες ποινές που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

  Έως χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 5.000.000 φορολογικές δηλώσεις. Περίπου 50.000 δηλώσεις υποβλήθηκαν χθες, ενώ άλλες 20.000 εστάλησαν στο σύστημα κατά τη διάρκεια της νύκτας.

  Έτσι υπολογίζεται ότι 30.000 φορολογούμενοι δεν είχαν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους αυτήν ως σήμερα το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον νόμο, όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους χάνουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος των 5.000 ευρώ και επιβαρύνονται μεταξύ άλλων με μηνιαία προσαύξηση 1% επί του ποσού του φόρου.

  Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα μπορούν να υπαχθούν επίσης στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του φόρου σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

  Η ρύθμιση αυτή εξετάστηκε και στη χθεσινή σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, η οποία εξέφρασε ενστάσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δόσεων και το ποσό οικογενειακού εισοδήματος που θα απαιτείται για την υπαγωγή σε αυτήν. Έτσι το πιθανότερο είναι ο αριθμός των δόσεων να περιορισθεί σε 7 αντί για 10 μηνιαίες δόσεις που προέβλεπε τα αρχικό σχέδιο και το όριο οικογενειακού εισοδήματος μέχρι του οποίου θα μπορεί κάποιος να επωφεληθεί από τη ρύθμιση να διαμορφωθεί στα επίπεδα μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ από 100.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  01:09 24/10

  Έμειναν 70 ημέρες για το αφορολόγητο

  Λίγο περισσότερο από δυο μήνες απομένουν για να εκπνεύσει το 2017 και πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο.

  08:09 20/10

  Διπλό μπλόκο για οφειλές σε εφορίες-ταμεία

  Τι σημαίνει στην πράξη η ενοποίηση των μηχανισμών είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Η καθιέρωση ενιαίας ενημερότητας για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη φορολογική διοίκηση.

  15:00 18/10

  Αγριεύει η εφορία με τις 100 δόσεις

  Ακόμη και με μια ημέρα καθυστέρησης θα χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων. Με το σημερινό καθεστώς η ρύθμιση χάνεται μετά από καθυστέρηση 15 ημερών για την πληρωμή ή ρύθμιση νέων φορολογικών οφειλών....

  00:05 12/10

  Απαραίτητη για την επιτυχία του εξωδικαστικού η εμπιστοσύνη οφειλέτη στον εμπειρογνώμονα

  Ο νόμος θέλει να βοηθήσει επιχειρήσεις που έχουν την θέληση αλλά και τη δυνατότητα να επιβιώσουν. Δεν πρόκειται για ένα νόμο ρύθμισης οφειλών ούτε για χάρισμα χρεών. Σε αυτό το νομικό πλέγμα που...

  21:33 11/10

  Οι πέντε "παγίδες" του Ε9 που… φουσκώνουν τον ΕΝΦΙΑ

  Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που έχουν γίνει στο Ε9 και οδηγούν σε αυξημένο ΕΝΦΙΑ. Ζήτημα ημερών να ανοίξει ηλεκτρονικά η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων ακινήτων Ε9. Πότε καλείται...