Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Αυγ-2011 17:13

  ΦΠΑ 23% και στο εμφιαλωμένο νερό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Τελικά και το εμφιαλωμένο νερό θα φορολογείται με συντελεστή ΦΠΑ 23%, αντί για 13% που φορολογείται σήμερα. Αυτό προκύπτει από διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τα προϊόντα που μετατάσσονται από την 1η Σεπτεμβρίου στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%. 

  Από την εγκύκλιο προκύπτει ότι αντί για 13% θα υπολογίζεται ο συντελεστής ΦΠΑ 23% για τα εξής προϊόντα: 

  1) Τα νερά στα οποία περιλαμβάνονται και τα μεταλλικά και αεριούχα νερά με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αρωματισμένα και άλλα μη αλκοολούχα ποτά

  2) Τα αεριούχα νερά ή τεχνητά μεταλλικά νερά

  3) Τα έτοιμα ροφήματα και αναψυκτικά. Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι ως έτοιμα ροφήματα νοούνται και τα παρασκευάσματα με βάση τον καφέ και το τσάι

  4) Οι χυμοί φρούτων ή λαχανικών

  Διπλό χαράτσι στο φυσικό αέριο

  Με την ίδια εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι εκτός από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβάλλεται από το φθινόπωρο στο φυσικό αέριο, τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν το χειμώνα το συγκεκριμένο καύσιμο θα έχουν και άλλη μία επιβάρυνση. Ειδικότερα, ορίζεται ότι ο ΦΠΑ 13% που επιβάλλεται στο φυσικό αέριο, θα υπολογίζεται και επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δηλαδή θα πληρώνουν φόρο για το φόρο.
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:09 20/07

  Έφοδος της εφορίας στα καταπιστεύματα

  Έντονες ενδείξεις φοροδιαφυγής σε καταπιστεύματα (trusts) έχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ξεκινούν έλεγχοι με εντολή του διοικητή της Αρχής, Γ. Πιτσιλή. Τι θα ελέγχεται.

  00:05 20/07

  Φοροαπόψεις 20/07/2017

  Ανάδειξη και σχολιασμός επίκαιρων φορολογικών, εργατικών, ασφαλιστικών & οικονομικών θεμάτων

  07:57 17/07

  Προς νέα συγχώνευση εφοριών

  Προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη ενοικίων που καταβάλει η ΑΑΔΕ. Σε κινήσεις μείωσης του λειτουργικού κόστους της φορολογικής διοίκησης προσανατολίζεται η ΑΑΔΕ.